Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Romantický
  • Životopisný

Recenze (85)

plakát

Krevní pouto (1998) 

No tak to je hrozný sci-fi :D Anebo komedie? Ani nevím, každopadně tohle nestojí ani za můj flus. Nemohu se zbavit dojmu, že Gwyneth Paltrow jsem neviděla v žadným kvalitním filmu. Hrůůůza

plakát

Olive Kitteridgeová (2014) (seriál) 

Příběh vypráví o obyčejném životě jedné na povrchu chladné ženy. Je to opravdu obyčejné a takové v podstatě jednotvárné. Není tam moc momentů, které by ve mně vyvolaly větší vlnu emocí. Ale příběh nutí přemýšlet nad tím, proč se někdy lidi chovájí tak, jak se chovají. Hlavní představitelka mi byla vcelku nesympatická a vůbec mi jí nebylo líto. Dále mě strašně rozčilovala blonďatá slepice, která pořád pěla u piána a já jsem nevěděla proč. Moc mě to neoslnilo, ale je to určitě více než na tři hvězdy.

plakát

Jedna noc (2016) (seriál) 

No, podle hodnocení jsem čekala, že neodtrhnu zrak. V první polovině se mi to jaksi táhlo. Úvodní díl byl našlapanej a s ničím se nečekalo. Ovšem těch dalších pár dílů se nic moc nedělo. Viděli jsme, jak to chodí ve vězení, jak vězení dokaže člověka změnit - nebo spíš musí, aby přežil. Vtipný vsuvky advokáta a jeho kožních problémů mě bavily, příjemně okořenily celý vážný děj. Chybělo mi tam nějaký vyšetřování, šetření důkazů nebo něco podobnýho. Prostě to bylo ňáký takový okleštěný. Soudní proces už byl o něčem jinym. Co mě teda nejvíc dostalo do varu a kvůli čemu nemůžu dát pět hvězd je, že jsme na konci v podstatě nic nedozvěděli. Konec zůstal otevřený a to mě dostalo fakt do varu.

plakát

Crash (2004) 

Jsem velká ostuda. Tolik jsem o tomhle filmu slyšela a dostala jsem se k němu až teď, v roce 2016. A o tolik jsem přišla. Hned při první minutě mi bylo jasný, že jde o film s velkým poselstvím a vyšším smyslem. Natolik upřímný a tolik smysluplný. Člověk se hned zamyslí nad tím, co vše se může stát. Kolik zdánlivě obyčejných, ale v podstatě důležitých věcí, se může během jednoho dne stát. Také o náhodě, že náhoda, trvající i pár sekund, vám může úplně změnit život. I o lidech, kteří vám vstoupí do života náhle, ale v podstatě je to předurčeno a to důležitým smylem celého života - OSUDEM. Velmi výjimečný film, ve kterém si každý může najít ten svoji pointu a vybízí k přemýšlení. Řadím mezi své TOP.

plakát

Thirteen (2016) (seriál) 

No, první polovina skvěle gradovala. Od začátku je nám to pěkně servírováno, bez jakýchkoliv přikrašlovacích amerických zvyklostí. Ale konec mě celkem zklamal, to už bylo trochu ve stylu Bonie a Clyde. Rozhodně bych zvolila chladný, psychologický a propracovaný konec. Dle mého odfláknuto.

plakát

Nezapomeň na mě (2010) 

Za Pattinsona musím dát tři hvězdy. Takového herce neherce jsem snad ještě neviděla.

plakát

Prem Ratan Dhan Payo (2015) 

Nemůžu si pomoct, ale po shlédnutí Sanam Teri Kasam a posléze po tomto filmu, jsem Indií oslněna a okouzlena. Ano, zavání to kýčem, ale celkově to jejich vyjádření pocitů a jaksi taková pohádkovost a velká výprava, mají pro mě strašně do do sebe. Mají svůj styl a to rozhodně neotřelý. Je jasné, že mě čeká ještě mnoho těchto krásných filmů...

plakát

Bez poskvrny (2015) (seriál) 

Severský seriály patří mezi moje topovky, ovšem nemůžu dát plný počet. Fakt je ten, že jsem to zhltla jak malinu. Ovšem konec mi přišel lehce přitažený za vlasy a tak nějak kýčovitě zakončen. Určitě by závěr šel lépe zpracovat. Hysterická matka Eva mi lezla krkem, tu bych přejela hned v druhým díle autem. Akselovy románky v celistvém ději taky pro mě nějak postrádaly smysl, to bych asi taky vyškrtla. Celkově postavy jsou jen tak nějak lehce načtrnuty. Vyčnívá zde také románek v další generaci v podobě Heleny a Tima. Tohlé téma jsem taky moc nepochopila a v podstatě jsme se závěru ani nedočkal. No,když to tak po sobě čtu, možná to není ani na ty čtyři.

plakát

Sanam Teri Kasam (2016) 

Taková nádhera! Jsem okouzlena. Jak hlavním hrdinou, u kterýho mi od začátku tekla slina, tak celým zpracování. Takový Moulin Rouge po indicku. Neiříkám, byla to ždímačka, proste to dost hrálo na city, ale stejně. Jediný teda, co mohu vytknout, ale to je čístě o mém vkusu - ty indický songy mi fakt rvaly uši. Ale jinak, zamilovala jsem se.