Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Thriller

Recenze (12)

plakát

A jak to bylo dál... - A pak zničehonic (2021) (epizoda) 

Váhala jsem mezi 1 a 2 hvězdami. Tohle vůbec není to SATC pokračování, na které jsem se tak nesmírně těšila! A i když odhlédnu od faktu, že z komediálního seriálu, u kterého se člověk rád odreagoval na konci náročného dne, se stalo tesknivé drama, tak to prostě už není ono a nad dialogy akorát zůstane člověku na tváři místo milého úsměvu jen cringe a slzy...

plakát

Střípky ženy (2020) 

Hodně silný zážitek... Úžasná kamera a naprosto (ne)uvěřitelné herecké výkony - zejména tedy tahoun celého filmu - Vanessa Kirby.

plakát

Tři bratři (2014) 

Nepovedené dílo nejen kvůli unylým pozpěvkům tahajícím za uši, klišovitým výjevům, ale zejména kvůli pohádce o Karkulce a souvisejícímu zvrácenému scénáři, do kterého tvůrci zakomponovali prvky pedofilie skloubené s odporným zvykem vyskytujícím se východním směrem od nás... Nebývalo by lepší si vybrat jakoukoli jinou pohádku, kde by hlavní hrdinka byla již plnoletá? Nemuseli by pak ani řešit problém s trapnovlkem. No nic... kostýmy byly fajn.

plakát

MOST! (2019) (seriál) 

Tohle je masterpiece! Naprosto geniální seriál! Tohle stojí a padá s hereckými výkony a je to teda mazec. K tomu skvělý scénář a bizarní situace, do kterých se postavy dostávají, vyznívají ve výsledku tak, že se to vlastně může stát komukoli. Výborný výběr doprovodných písniček a prostředí, do kterého je to zasazený... prostě pecka. Už jsem ani nedoufala, že bych viděla ještě někdy tak super českou komedii.

plakát

Zabití posvátného jelena (2017) odpad!

Pokud oplýváte alespoň špetkou sebeúcty a sebeovládání, tomuto filmu se vyhněte obloukem. Ztratila jsem kvůli němu 2 hodiny svého života, které mi už nikdo nikdy nevrátí a byla bych bývala uvítala, kdyby mě před touhle "nepříjemností" (slabé slovo) někdo varoval. Tady se totiž nepovedlo vážně vůbec nic. Od stupidních dialogů namluvených unylým monotónním hlasem, šílené hudby, slabých hereckých výkonů až po celkovou slabou a často dost nelogickou dějovou linii. Během filmu (ani po něm) jsem nenašla nic, co by stálo za pozitivní komentář. Ani jsem nevěřila, že se někdy budu dobrovolně dívat na film, kterému pak dám hodnocení "odpad", ale Jelen si to skutečně zaslouží.

plakát

Oklamaný (2017) 

Taky si přijdu tak trochu oklamaná. Čekala jsem film plný zvratů, kdy nevíte, kdo blafuje a kdo je oblafnutým, ale nakonec jediný zvrat prozrazuje už trailer a já tak měla pocit, že jsem omylem v kině zhlédla nějakou neúplnou verzi filmu... Ale jinak to pro mě byla moc hezká podívaná - od dobových kostýmů přes ponurou atmosféru až po skvělé herecké výkony. Fakt, že film nedoprovází vesměs žádná hudba kromě zpěvu dívek, mi vůbec nevadil. Naopak to skvěle podtrhovalo tu zmiňovanou atmosféru. "Rukopis" režisérky je hodně znatelný a podobný například filmu Marie Antoinetta.

plakát

Masaryk (2016) 

Tak jsem byla zvědavá na toho lvového rekordmana a dostavilo se bohužel jen zklamání. Můžeme diskutovat o tom, že Masaryk byl zařazen na Lvy 2017, můžeme o tom vést spory, můžeme s tím i nesouhlasit, ale to je asi tak všechno, co se proti tomu dá dělat… Pokud to bylo z důvodu toho, že loňský ročník byl slabý, vyhodnotila bych Masarykovo vítězství stylem "i mezi slepými jednooký králem". Ve filmu byly pro mě zajímavé asi jen politické rozhovory a diplomatická vyjednávání, ale přišlo mi to místy takové nějaké zmatené. Hudba se mi nelíbila, vysloveně mi i rušila. A přistihla jsem se, že jsem v kině dokonce u jedné ze scén protáčela panenky, což se mi už dlouho nestalo... No - jestliže Lída Baarová je za slabší dvě hvězdy, Masaryk za silnější tři.

plakát

Whiplash (2014) 

Wow.... Nechápu, jak mi mohl tento film uniknout v kině. Dostala jsem se k tomu až skrze tvůrce La la landu a jsem trochu na vážkách, který film bych označila jako lepší. Film ukazuje vesměs sadomasochistický vztah k hudbě a touhu být tím nejlepším. Výkon ve vedlejší (pro mě hlavní) roli si zaslouženě získal Oscara. Bez Simmonse by to byl prostě úplně jiný film. Nehledě na to, jak moc je osobnost jeho postavy tak strašně odpudivá....

plakát

La La Land (2016) 

Už podle úvodní scény je vidět, o jak kvalitní film se jedná. Kamera je naprosto úžasná a scény bez střihu mě prostě dostaly a nemohla jsem od plátna odtrhnout oči. Někdo tu psal, že to nemá žádnou zapamatovatelnou melodii. No tak mně utkvěly v hlavě rovnou 3 písničky, který si střídavě pobrukuju už 5 dní a nemůžu je dostat z hlavy. Vlastně musím přemýšlet neustále nad celým filmem. Už dlouho jsem nic tak mimořádného neviděla. Jsem moc ráda, že jsem si to mohla vychutnat v klidu v kině.

plakát

Dívka ve vlaku (2016) 

Film se dost drží knižní předlohy. A dělá na mě úplně stejný dojem jako právě ta kniha. Pomalý rozjezd, trocha napětí, když se Rachel dovídá pravdu a naprosto pitomá scéna s vývrtkou, která byla natočená stejně blbě jako byla napsaná v knížce. Je to prostě průměrný thriller, který byste očekávali v TV možná tak někdy v podvečer na Barrandově.