Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (460)

plakát

Spider-Man: Paralelní světy (2018) 

Asi nejlepší komiksový film posledních let. Jen scénu s leap of faith jen tak z hlavy nedostanu. What's up danger?

plakát

Nebe s.r.o. (2019) (seriál) 

První série byla fajn, dobře obsazená, poměrně vtipná, ale něco tomu prostě chybí. Přijde mi že to, co Good Place zvládlo skvěle se tomuto počinu ne úplně podařilo.

plakát

Miliónové menu (2018) (seriál) 

Taková příjemná blbina, která spolu s druhou sezonou pravděpodobně skončí. Pokud se o jídlo zajímáte, je to určitě zajímavý pořad, ale ten přesah jako v případě Ramsayho, případně u nás Pohlreicha, se nekoná.

plakát

Le Mans '66 (2019) 

Četl jsem recenzi, že se jedná o film plný křehké maskulinity a mužského ega, který vlastně vůbec nefunguje. O to milejší bylo moje překvapení, že jde pouze o perfektně natočený závodní film, který se i relativně věrně drží historie a dramatizace není nějak přehnaná.

plakát

Interstellar (2014) 

Miluju klasickou science fiction a bojím se, že lidi jako Clarke nebo Asimov by u podobný hovadiny zírali úplně stejně nevěřícně jako já. Řemeslně je ten film fajn. Ale těch facepalm momentů tam na mě bylo už vážně moc a vyvrcholení filmu už byla prostá nebetyčná debilita.

plakát

Atlas mraků (2012) 

Jsou filmy, které vám svou myšlenku pouze podsunou. Jsou filmy, které Vám svou myšlenku sdělí. Ale také jsou filmy, které Vám svou myšlenku namlátí do hlavy kovovou palicí opakavanými údery, dokud si nejsou úplně jisté, že i ten největší americký prosťáček vše pochopil.

plakát

Expendables: Postradatelní 2 (2012) 

Svižné, vtipné, zábavné. Herci si sami ze sebe umí udělat srandu a to je mi hrozně sympatické. Jinak akce byla samozřejmě na jedničku a podle mě ještě lepší než v díle prvním. Hlášky byly dobře dávkované a nějakých dlouhých proslovů po málu. Dialogy nehodnotím, protože kdo jde do kina na Expendables a čeká kvalitní, smysluplné, lehce filosofující debaty, je blázen. Na Expendables se prostě vyplatí jít. Pokud si chcete oddechnout a pořádně se zasmát, je tohle snímek přesně pro Vás.

plakát

Světák (2006) 

Dvě za film, jedna pro Johna Cleese.

plakát

Zátah: Vykoupení (2011) 

Akce a atmosféra super. Bohužel děj tu vlastně nebyl. Ačkoliv chápu, že u akčního filmu tohoto typu člověk nečeká na děj, tak je to příjemné doplnění, protože jinak si občas přijdete jako když Vám kamarád ukazuje svojí novou videohru (což mi potvrdil hlavně zbytečně dlouhý boj s hlavním řezníkem). Navíc film se na začátku rozjede neskutečným tempem, na které se člověk naladí, ale poté se tempo postupně vytrácí, souboje už nejsou tak svižné, všichni jsou už mrtví a když ne mrtví, tak alespoň polomrtví a nějak si člověk už jen počká na ten "happy end". To je ale pouze pár puntičkářských poznámek. U filmu jsem se bavil a možná ho někdy i shlédnu znovu... Takže akce geniální, lepší než u 98% filmů co jsem viděl, ale to mi samo o sobě ne tak úplně stačí.