Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbené seriály (9)

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988)

Každý díl tohoto seriálu jsem viděl více jak dvacetkrát, ale stejně mě nikdy neomrzel. Ze seriálu číší pohoda, humor je nevtíravý a inteligentní a vzájemné vztahy postav jsou prostě jedinečné. Hlášky citujeme s přáteli skoro pořád a všude, pro mě srdeční záležitost. Nemá cenu psát nic víc, kdo neviděl nepochopí, kdo viděl .....Viděl! (K tomu všemu mě ještě seriál navedl na výbornou indickou kuchyni)

Futurama

Futurama (1999)

Jediné v co doufám je že to nekoupí nějaká česká televize a nejzruinuje dabingem. Líbí se mi jak tento seriál u nás zůstává hezky v undergroundu a vůbec mi nevadí že není tak profláknutý jako Simpsonovi.

Městečko Twin Peaks

Městečko Twin Peaks (1990)

Co čekat od Lynche v TV seriálu? Jen to nejlepší. První série byla výborná a po konci každého dílu jsem nemohl vydržet to šílené týdení čekání. Bohužel jak už to tak bývá postupně se z dílů stávaly spíše dobré ( samozřejmě vysoce nad průměrem typicky tupé seriálové tvorby), než výborné. Vše bylo ale vynahrazeno, ve famózním finále. Rozhodně můj nejoblíbenější nekomediální seriál, navíc s Kyle MacLachlanem, který seriálu přidává 200% ( navždy detektiv Cooper). nic jiného než 5 hvězd nešlo. Lynch je psychopat a génius zároveň, ale možná proto to do sebe všechno zapadá. Od shlédnutí Twin peaks se bojím sov a ohně(=- "Fire walk with me"

Black Books

Black Books (2000)

K black books jsem se dostal jako hodně lidí přez IT crowd. Seriál mě absolutně dostal od prvního do posledního dílu jsem vše hltal ( pravda že některé díly jsou trochu slabší, ale pořád je to výborné) a když jsem dokoukal poslední díl, chtěl jsem další. Bernard je charakter který mi třeba v IT chybí, ironický, nepříjemný notorik plny kyselých, ale vtipných poznámek a hlášek. Od prvního shlédnutí červeného trpaslíka mě nic takto neoslovilo. Graham Linehan je geniální a těším se na jeho další projekty.

Jmenuju se Earl

Jmenuju se Earl (2005)

možná že earl v každm díle nenabídne neustálý smích spojen s břišními křečemi, ale je to seriál u kterého se zasmějete, odpočinete si a nebudete si říkat : "Bože co to psalo za kreténa" Nevím proč, ale seriál mi svým stylem trochu připomíná Red dwarf, asi tou pohodou... Earl je výborný, randy ještě lepší a samozřejmě nesmíme zapomenout na Darnela. 5*

Všichni starostovi muži

Všichni starostovi muži (1996)

Seriál jsem začal sledovat hlavně z důvodu, že jeden z jeho tvůrců má na svědomí Scrubs. Jaké však bylo mé překvapení když jsem zjistil že seriál je minimálně na stejné úrovni, možná i lepší než zmíněné Scrubs. Michael J. Fox vypadal, jako že svou roli spíše žije, než hraje a musím říct, že i jeho charakter byl výborně napsaný. Charlie Sheen jeho kvalit nedosahuje, ale pořád je obstojnou náhradou a rozhodně jeho příchodem seriál neztrácí. Možná i proto, že ostatní jako Paul, Carter, Stuart a Starosta v seriálu i přes změnu konceptu, stále odvádí výbornou práci. Pohodový, vtipný a nevtíravý humor, s mnoha popkulturními odkazy a klasickými nárážkama na přecitlivělost minorit jako jsou černoši, nebo gayové.

Spaced

Spaced (1999)

Pokud překousnete pomalejší rozjezd a o něco delší seznámení s charaktery, tak dostanete skvělý seriál, který si jede svým pozvolným tempem, nesnaží se o vtip v každém druhém slově, vyhýbá se typickým romantickýmn klišé, které v hodně místech už byly na hraně, ale nikdy se nepřehouply tak, aby poškodily výborné vztahy mezi jednotlivými postavami. Odkazů na filmy je tu mnoho, pro mě osobně je nejlepší parodie na Přelet, ale věřím že každý si zde najde svoji. Jedinou chybou seriálu je to, že má pouhých 14 dílů, já osoně bych bral dílů klidně dvakrát nebo třikrát tolik...