Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Animovaný

Recenze (60)

plakát

Mládeži nepřístupno (2013) 

Problém Movie 43 je, že to není film. Nevhodně zvolené propojení nemělo vůbec vzniknout a tvůrci měli zůstat u propagace prostřednictvím internetu. Vznikly by tak (většinou) příjemně vtipné scénky s hvězdným obsazením.

plakát

Sexy Baby (2012) 

Slibné téma je bohužel nešikovně zpracované a výslednému produktu chybí jasný koncept. Celé je to nevyvážené, někdy i nešťastně sestříhané a hlavně není zřejmé, co chtěl autor říci. Z hlavních tří hrdinek zůstává zajímavá ta nejmladší, která by při rozsáhlejší práci vystačila na samostatný film, zbylé dvě dámy ve výsledku poskytují pouze orientaci k některým tématům, jejichž diskutování je nepochybně zajímavé, ale nějaké zodpovězení zcela chybí. Snad se brzy najde někdo, kdo se problematiky nesené v Sexy Baby dotkne více. Za zpracování to stojí.

plakát

Příběh hacktivistů (2012) 

Povedená dramaturgie, dobře sestříhané, ani na chvíli nenudí a divákovi přináší pohled na věc Anonymous, zároveň přináší spoustu otázek k diskusi. Nicméně zobrazení je příliš jednostranné, nenabízí pohled zvenčí, vyjádření druhé strany. Skupina hacktivistů má za sebou krátkou historii, bude zajímavé vývoj "neorganizované organizace" i vývoj internetových protestů nadále sledovat.

plakát

Atlas mraků (2012) 

Cloud Atlas nenechává příliš prostoru k oddechnutí, stále se na plátně něco děje. I přes dobré nápady a myšlenky je zde několik věcí, které dojem kazí. Propojení žánrů by mohlo být klidně i výraznější, s dějových linek zbytečně moc vyskakuje ta ze současnosti svou komediálností zaměřující se na pobavení diváka. Jelikož ústředním motivem je stejnojmenná skladba a mluví se o ní jako mistrovském díle, očekával bych opravdový skvost. Bohužel nejsem zato si vybavit jedinou melodii. Na druhou stranu se musí nechat, že i přesto, že se nejedná o hollywoodský velkofilm podporovaný největšími ze studií, tento "nezávislý" film se jim v pohodě vyrovná. V několika ohledech je díky své "evropskosti" i sympatičtější než tyto blockbustery.

plakát

Ten, kdo stojí v koutě (2012) 

Staré dobré časy, dalo by se říct. Ne vždy je vše růžové, ale to k tomu prostě patří. A když to dokážete dobře odvyprávět, je vám to i jedno a zůstanou pozitiva. Pěkný příběh o rodině, přátelství i lásce doprovozen vkusným mixtapem. Nejedná se o film něčím výjimečný a jedinečný, ale svou nenucenou sympatičností se mi trefil do nálady a získal si mne. Svůj lví podíl na tom má jistě i fakt, že se jedná o autorské dílo. Děkuji, pane Chbosky.

plakát

Muži v černém 3 (2012) 

Celý film stojí pouze na hercích. Příběh silně připomíná komiks, který možná stál předlohou, ale jeho převedení do celovečeráku se nepovedlo. Už první scéna vyvolává rozpaky a pachuť bohužel zůstává v puse až do závěrečných titulků. Emzáci jsou odporní, vtipy chabé, děj konstruován násilně a trochu hekticky. Zůstává pouze pár detailů pro fanoušky série, vtipná postava Griffina (Michael Stuhlbarg), Brolin vystihující postavu mladého agenta K a charisma Willa Smithe aka J, což je pramálo důvodů, proč stojí film za to zhlédnout.

plakát

Sedm psychopatů (2012) 

FIlm dostává svého naplnění až v poslední čtvrtině. Celou dobu se tváří jako nevinná hloupost odkazující na snímky britské obhroublé školy. Průměrný snímek s pár momenty k zasmání. Teprve až s výrazným propojením děje - "reality" s filmem dochází k souznění a očarování divákova pohledu. Krásná práce s podstatou a využitím média filmu. Samotná zápletka tak zůstává v pozadí a její průběh je ne tolik podstatný. Možná přidat trochu více šílenosti a absurdity a dílo by se stalo zapamatovatelnějším.

plakát

Patrola (2012) 

Film na mne působí velice realistickým a uvěřitelným dojmem. Všechny části, včetně těch neakčních dokumentujících život řadového poldy losangelského předměstí, baví. Je dobře, že většinou zůstává děj pouze u sledování ústřední dvojice a poskytuje tak pouze jeden úhel pohledu. Spousta otázek okolo, například co dělají specializovaná oddělení, která sledují případ vězněných lidí, nebo jak pracují gangy a válčí proti sobě, zůstává nezodpovězena. Výsledné skvělé hodnocení v mých očích podkopává závěr, jehož akční pasáž je mne až moc filmová a za mne těžko uvěřitelná. Ale i náhody se dějí a happy-end vlastně nebyl, takže proč ne. Povedená "dokukriminálka" s dobře pracující ústřední dvojicí a svižným scénářem. A kamera mi vůbec nevadila (snad opět krom té poslední střílečky - zpomalených černobílých záběrech, které byly až škaredě nepovedené), naopak dávala snímku spád.

plakát

Looper: Nájemný zabiják (2012) 

Podobně jako In Time má film spoustu skvělých nápadů, které však nedokáže dotáhnout do konce a všechny ty hlouposti a malé zbytečnosti snímek degradují. Film rovněž někdy tápe, co že je vlastně zač a pořádně neví, do jakého žánru se zařadit - sofistikované scény střídají akční řežby, aby přišla psychologická dilemata. A já taky pořádně nevím, někdy jsem byl schopen na hru přistoupit a užívat si to, ale že bych z toho byl až tak odvařenej, to ne.

plakát

Pod sluncem tma (2011) 

Dvě odlišné mentality, dvě různé společnosti, dva technologické vývoje spojené jednou myšlenkou, jedním nápadem, který má pomoci k přiblížení. Někdy vše ale nemusí fungovat tak, jak bychom si přáli. Ale trpělivost růže přináší, jak se říká... Bohužel v tomto příběhu chybí zásadní rozuzlení a závěr. Nechává tak diváka pouze po svém nahlédnout na život (resp. jedno krátké období) v zcela odlišné kultuře než žije a než je zvyklý fungovat.