Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Dobrodružný

Poslední recenze (18)

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

"We are legends." Tento komentář píšu čistě pod vlivem. Nikoli však drog nebo alkoholu, ale tohoto filmového díla. Myšlenky a jednotlivé útržky hodnocení mě napadly již během děje, jediné, co teď zbývá, je dát to do celku. Může se to zdát jako snadný úkol, ale už po cestě z kina jsem si pokládal otázku, zda-li to vůbec dokážu. Posuďte sami. Začneme hezky od začátku, když byl Freddie pouze student a hlavně snílek. Tehdy se dá naše oblíbená banda dohromady a jejich cesta započla. Upřímně, o počátcích Queen jsem tušil asi jako Babiš o chudobě. Docela mě překvapilo, kam se během krátké chvíle kapela dostala. Obzvlášť mě bavily části, kdy Queeni skládali své hity, a zároveň pro mě byly velmi inspirativní. Jak bylo zmíněno ve filmu, po albu přichází turné. Zde musím ocenit práci se světly, kostýmy a vizuální stránku obecně. Po zvláštních barevných oblečcích Freddieho se dostáváme na divoké pařby, plné drog. Velký mezník pro všechny byl odchod Freddieho z "rodiny" (kapely Queen) a jeho sólová kariéra, pro mě nejdepresivnější chvilka z filmu. Ta naštěstí končí a konečně může nastat moment, na který čekali všichni! Koncert Live Aid a znovuzrození Queenů byl po celou dobu energický a krásně pozitivní (nenarážím na Mercuriho AIDS). V tu chvíli jsem zapoměl na všechny pochyby a sledoval jak film běží sebejistě kupředu. Byla radost vidět je znovu pohromadě v plné síle a stoprocentním nasazení. Freddie si zcela podmanil miliony lidí nejen na koncertě...ale i mě se chtělo v kině tleskat a opakovat po něm. V ten moment jsem si říkal, že je v tom prostě vidím. A teď mám na mysli reálné členy kapely Queen. Ať už to bylo skvělým výběrem herců do rolí, nebo jejich úžasným a přirozeným hereckým výkonem, byli až k nerozpoznání od skutečných Queen. O tom, že se nejedná o záběry přímo z Live Aid mě přesvědčil fakt, že v pětaosmdesátém by se postavili na hlavu pro takovou kvalitu záběrů. Celý film byl prakticky dokonalý, ať už kvůli již zmiňovaným hercům a kostýmům, kameře, známým songům, které jsou jiné než je známe, ale i dobře napsanému scénáři - příběh není nudný ani minutu a není vůbec dlouhý. Konečně někdo zprostředkoval i zákulisí a osobní životy, zkrátka všechny ty emoce mimo pódium. Když už jsme u těch emocí, při každém okamžiku s Freddiem naprosto soucítíte. Jste snílci s vizí a začínající kapelou, jste hudební ikona, která změnila pop music, jste taky milovník, pařmen, ale i křehká duše. To všechno byl Freddie Mercury. Celá ta krása nezapůsobila jenom na mě, ale i na zbytek kina, který i po skončení filmu zůstal na sedadlech a vychutnával zbytek atmosféry v podobě hitů od Queen...a tak to má být.

plakát

Venom (2018) 

"We...are Venom!" Řekl bych, že Marvel spolu se Sony přišli na nový způsob zfilmovaní komiksů. Už jenom z traileru jde cítit, že půjde o něco víc, než jsme zatím měli možnost vidět. A taky že jo! Venom to (sice až později) rozjede jak se patří a to v netradičním, více temném provedení, přesto film neztrácí svou Marvelovskou nadsázku a humor. Náš hlavní hrdina není totiž tak úplně kladný hrdina a doslova sežere na co přijde. Právě protože nám byl netradičně naservírován anti-hrdina, byl jsem více zvědav a těšil jsem se. Důvod, proč nedávám plný počet je herecký výkon Eddieho bývalé přítelkyně, ta působila více než nepřirozeně. Taky jak zmínil přímo T. Hardy bylo odstraněno mnoho skvělých scén, třeba jsme byli ochuzeni o ještě lepší podívanou. Přesto jsem byl po zhlédnutí velmi spokojen a doufám, že se z Venoma stane příklad, jak se mají točit skvělé akční filmy.

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) 

The Last Jedi je tu a s ním i mé hodnocení! Dle průzkumů si nejnovější díl ságy Star Wars vedl skvěle, sem tam se objeví nějaký kritik, ale vesměs nacházím nadprůměrné hodnocení. A já souhlasím! Když se na plátně objevil nápis Star Wars, kino začalo šílet (v dobrém slova smyslu), jak řekl můj kamarád: "nerdgasmus". Mohli jsme sledovat krizi, vývoj nových i starých hrdinů a hlavně spoustu pořádné akce. Můj dojem je, že se sága vrací ke kořenům do dob Nové naděje, kdy řád Jedi nabyl nové posily - Luka. Nyní je Mistrem on a přežití řadu je na něm. Ve filmu bylo spoustu dojemných i napínavých momentů a zvratů...co kdyby se Ray přidala k Benovi? Co kdyby Luke odmítl cvičit Ray? Co kdyby byl Snoke ještě naživu a zničil by odboj? Dopadlo to a vyústilo konečným soubojem, na nějž jsme čekali. Ale něco mi zkrátka chybělo: více z minulosti. Akce tam bylo dost a tak si myslím, že by se hodilo něco i víc vysvětlit. Jsem rád, že jsme se dozvěděli o odchodu Luka, dost o Benovi, ale chybělo mi vysvětlení KDO JE VŮDCE SNOKE? Viděl jsem konspirace a čekal jsem na jeho příběh...MARNĚ. Jinak úžasný díl se spoustou nového, byl to odvážný krok a jsem si jistý, že Last Jedi určitě ještě uvidím. Film jsem si užil a nenudil jsem se ani minutu, prostě akční film roku a výborné pokračování ságy, která neomrzí. Za mě75%

Poslední hodnocení (313)

Spider-Man: Bez domova (2021)

17.12.2021

Where the Light Is: John Mayer Live in Concert (2008)

14.08.2021

John Mayer: Any Given Thursday (2003)

14.08.2021

Loki (2021) (seriál)

27.07.2021

Black Widow (2021)

12.07.2021

Cesta do Ameriky 2 (2021)

03.05.2021

Život Briana (1979)

26.04.2021

Like House (2021) (pořad)

odpad! 24.04.2021

WandaVision (2021) (seriál)

03.04.2021

Reklama