Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi
  • Fantasy
  • Komedie

Poslední recenze (77)

plakát

Gen V - Season 1 (2023) (série) 

I v těchto dobách temna, kdy Disney kurví jeden superhrdinský projekt za druhým se objevuje Garth Ennis a spolu s Jeffem Bezosem, Ericem Kripkem a Craigem Rosenbergem opět ukazují, jak se tyhle superhrdinský věci mají točit (protože ty lopaty u Mickey Mouse viděli kameru maximálně ve výloze v Datartu). Gen V je v podstatě Riverdale…se superhrdiny… kterej píše Quentin Tarantino  a točí režisér Srbského filmu. Stejně jako u The Boys zde naprosto excelují neznámý talenti, kteří dostali svou “první šanci” se poradně někde ukázat. V The Boys se takto hvězdně předvedl Anthony Starr nebo Jensen Ackles. Tady za mě naprosto exceluje Lizze Broadway v roli Emmy, Maddie Phillips v roli Cate a Asa Germann v roli Sama (výkon tohohle týpka je na cenu Emmy ale pochybuju že vyhraje). Scénář je oproti The Boys trošičku slabší. Ono je to dobře napsaný a finále se podle mě povedlo. Já mám spíš problém s pár menšími věcmi. Zaprvé mi vadí, že Marie je celou dobu tak nějak prezentovaná jako hlavní postava, i se kolem ní točí celej děj ale… ona podle mě není hlavní postava a ani tak moc nefunguje. Já bych ji přirovnal ke Frodovi. To je random vesničan, kterej čekal, že po Bilbovi zdědí velkej barák, nakonec zdědil jen prsten a ten ještě k musel nést na nějakou sopku a málem u toho umřel… ale hlavní postava je Aragorn. Marie je to samý. Je to random holka s divnou superschopností, která je ze dne na den nejpopulárnější člověk na škole (a mně to ani nedává moc smysl proč je najednou tak populární) a ona najednou určuje tempo celého dění seriálu a i finále je vlastně víc o ní než o jiných postavách. Za mě hlavní postava prostě měla být Cate a i v rámci celého finále by to dávalo větší smysl (a hlavně Cate se Samem mají v rámci seriálu největší charakterní vývoj). Stačilo by, abychom od začátku sledovali Cate (jak objevila superschopnosti, jak se dostala na školu atd…) a pak by náhodou v příběhu třeba díky Emmě potkala Marii. Dávalo by to mnohem větší smysl a i celé finále by fungovalo daleko lépe. Druhý problém jsou klišé. Hlavně otravný “byl to jen sen” klišé. Ooooo ufff, to jsem si oddechl, že to byl jen sen. Já už se bál, že se děje něco strašného. Bohužel tohle klišé je použité minimálně jednou za epizodu a ….prostě to kazí celý zážitek ze seriálu. Slovy Lennyho ze Simpsnů “jako když líbáš holku a ona si krkne”. V závěru nezbývá, než Gen V doporučit, protože je to i přes klišovitej scénář prdel a skvělá půda pro čtvrtou sérii The Boys.

plakát

Barbie (2023) 

Barbie je určitě asi neosobitější a nejoriginálnější projekt za poslední dobu. Film je neuvěřitelně svůj a ty nápady celého Barbie světa jsou doopravdy využité do maxima (trošku mi to připomíná Lego movie). Bohužel ani skvěle vybraní herci, dobře napsané písně nebo originální a svěží vizual nespasí naprosto tragický scénář. Film má velice zajímavou a svižnou první půlku, ale od druhé se to nechutným tempem táhne. Problém je, že film se věnuje hlavně politice místo nějakého zábavného Barbie dobrodružství. Já vás bohužel asi zklamu, ale nechodím do kina, abych se dozvěděl něco o politice. Ja chodím do kina, abych si užil dobrej film. Bohužel ty nejlepší scény jsou právě ty, které se věnují originálním nápadům a politiku do toho vůbec netahají. Takových scén je bohužel málo (tak asi 20 minut z celých 114 minut?) a zbytek filmu je divák nucen sledovat nudnou, nevtipnou a hodně špatně napsanou TV Show “máte slovo” ve světě Barbie. Barbie určitě měla potenciál na originální a svěží dobrodružný muzikál, ale bohužel. 40%

plakát

Flash (2023) 

Na film jako je Flash jsme čekali od.... Man of steel což je.....asi 10 let? Jak se říká, nikdy není pozdě a DC si konečně od Man of steel vytáhli hlavu z prdele a konečně jim došlo, jak se tyhle superhrdinský filmy mají dělat. První zmíním humor, protože ten se povedl naprosto dokonale. Naposledy jsem si humor takhle užil u Deadpoola 2? Jenom 5 let to trvalo, než si někdo uvědomil, jak se dělá humor pro trochu dospělejší publikum. Vtipy jsou za mě vhodně použitý, nejsou nijak na sílu přidaný (jako třeba u nového Thora) a hlavně neruší celý nádech a tempo filmu. Audiovizuální stránku snad ani zmiňovat nemusím, všechno vypadá hezky a hlavně je všechno přehledný a nikdy jsem se moc neztrácel. Poslední zmíním tu samotnou ukázku DC multiverza, která funguje naprosto skvěle, je tu hromady easter eggů, hromady referencí a každý si tu najde to svoje. Film na první pohled působí spíše jako jeden velký fanservis, ale za mě je to funkční a zábavnej fanservis a jsem zvědavej, kam se DC pod režijí Gunna bude posouvat. 9/10 (komiksový nadprůměr).

Poslední hodnocení (1 052)

Neporazitelný - Asi vás to překvapí (2024) (epizoda) (S02E05)

18.03.2024

Pot a krev (2013)

28.02.2024

Tři králové (1999)

25.02.2024

Bastard (2023)

15.02.2024

Zuřící býk (1980)

28.01.2024

Úžasňákovi 2 (2018)

26.01.2024

Soumrak dne (1993)

05.01.2024

Willyho kouzelný svět (2021)

03.01.2024

Otec (2020)

24.12.2023

Reklama

Ovládací panel
5 bodů