Reklama

Reklama

Gen V - Season 1

(série)
Trailer
USA, 2023, 6 h 15 min (Minutáž: 39–59 min)

Epizody(8)

Videa (1)

Trailer

Recenze (36)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Boys to sice úplně nejsou, ale zvládne to být solidně drsné i překvapivé a jako výplň při čekání na další sérii staršího sourozence to funguje slušně. Co se tvůrcům úplně nepovedlo je volba hlavní postavy, protože Marie není moc sympatická ani extra zajímavá. Druhou sérii si každopádně dám s chutí…75% ()

Vidly10 

všechny recenze uživatele

Gen V je solidním rozšířením světa mého milovaného seriálu The Boys. Spousta nových postav, kreativních superschopností, zajímavých zápletek i paralel s reálným světem. V tomhle Gen V nezklamalo a feeling The Boys je cítit v každé epizodě. Ať už kvůli způsobu záběrování, výběrem hudby, estetikou nebo vybuchujícím genitáliím víte, že se tyto dva seriály odehrávají ve stejném světě. Problém však nastává v příběhu. Ten není nijak špatný a nemůžu říct, že jsem nějak extrémně zklamaný, ale nadstandartních kvalit svého předchůdce nedosahuje. Zápletky ať už zajímavé jsou mnohdy zkratkovité a urychlené. Postavy působí dobře, ale mladý herecký ansámbl mnohdy neupoutá vaši pozornost tak dobře jako některé postavy z The Boys. Čímž nemyslím pouze excelujícího Starr s Urbanem, ale i vedlejší postavy jsou v Bandě zapamatovatelnější než studenti z Godolkinu. Některé linky působí trošku naprázdno zvláště po konci série, ale věřím, že se jim dostane prostoru v sérii druhé. Celkově se jedná o solidní seriál, který působí i důležitě, a nejen jako pouhé zábavné DLC před čtvrtou sérií. Kvalitou příběhu však na svého duchovního předchůdce nedosahuje ani zdaleka. ()

Reklama

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Srovnávat to se svým věhlasnějším bratříčkem je prostě špatně. Gen V se nesnaží napodobit The Boys, naopak se snaží vyprávět svůj originální příběh, akorát s "teen" postavami.  Když si lidé v komentářích stěžují, že spousta věcí zde není reálných a nedávají smysl, tak i v The Boys jich hned několik napočítám a nějak extra to tam nikomu nevadilo. Oceňuju několik pomrknutí na závěr 3. série Bandy a celkově to do sebe všechno moc hezky zapadá. Děj v Gen V je s The Boys provázanější víc, než většina fanoušků ze začátku očekávala, což kvituji. Seriálu pomáhá i fakt, že postavy nejsou tupé chodící ovečky bez mozku, a to co dojde divákovi, dojde i postavám v seriálu. Závěrem jen dodám, že se jedná o pohodovou oddychovku, která si drží své tempo a zkracuje nám fanouškům čas před další sérií svého slavnějšího bratříčka. Tvůrci si tak krásně vytvořili cestičku jak pro 4. sérii The Boys, tak pro další sérii tohoto seriálu, který se bude v dlouhodobé časové linii střídat s Bandou. Vaší pozornost si Gen V jednoznačně zaslouží. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Jestli chtěli tvůrci Bandy v bizarnostech, krvi a sexu ještě přitvrdit, kde jinde najít ideálnější místo než na střední škole pro pubertální, nevybouřené superhrdiny? Zadařilo se jim nad očekávání jak samostatně (postavy studentů), tak v rozšiřování světa (zápletka s výzkumem) či v přímé návaznosti (soutěžení o místo v Sedmičce). ()

toi-toi 

všechny recenze uživatele

Výzvy mladých ľudí ako bulímia, sebapoškodzovanie či gendrová neistota sú pretvorené do schopností charakterov. Nájdu sa aj vizuálne nevyzretý párty boy a jeho kamarát čo sfetuje mladé baby. Napriek tomu problémom je svet, ktorý vytvorili dospelý a rodičia s nimi nemôžu alebo nechcú pomôcť. Seriál je v svete The Boys jednoznačne ukotvený, avšak zároveň dokáže priniesť autentické prežívanie GenZ, ktoré mnohé iné serióznejšie seriály nezvládajú. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (11)

  • Poté, co doktor Cardosa (Marco Pigossi) předá virus Victorii Neuman (Claudia Doumit), tak odchází k autu a doktorovi následně vybouchne hlava. V ten moment začne hrát píseň „Heads Will Roll“ od Yeah Yeah Yeahs. (BaBca_)
  • V této epizodě se na krátkou chvíli objeví i Soldier Boy (Jensen Ackles), známý ze 3. série původního seriálu The Boys (od r. 2019). (tb_23)
  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)

Reklama

Reklama