Reklama

Reklama

Farm House

všechny plakáty
Trailer

Příběh o zamilovaném páru, kterému se během cesty na zcela pustém místě porouchá auto. Ve snaze objevit nějaké obydlí, natrefí na tajemnu farmu. Během pobytu na tomto místě oba lidé odkrývají svá vzájemná tajemství a zjišťují, že s tímto místem mají něco společného. (LIVINGDEAD)

Videa (1)

Trailer

Recenze (36)

TomX2 

všechny recenze uživatele

Na prvý pohľad celkom obyčajný hixploitation horor plný nič nehovoriacich flashbackov, no v konečnom dôsledku a záverečnom rozuzlení, je každá takáto scéna dôležitá, či už nám zmysel dáva alebo nie. Film môže ponúknuť mrazivú atmosféru, veľké napätie či pocit nepríjemnosti v niektorých určitých scénach, no najsilnejšia stránka filmu je bezpochyby hudba, bez ktorej by to naozaj nebolo ono. Bohužiaľ, tak ako každý iný hixploitation, aj Farm House má nie veľmi hodnotný scenár, v ktorom je množstvo nezmyslov a banálnosti (Prečo sa hrdinovia ani len nepokúsili potlačiť vozidlo hore? A keď už bola brokovnica odistená a pred tvárou vraha, prečo ho ňou hrdina aspoň neuhodil?). Záverečné rozuzlenie prekvapivé, no za to veľmi banálne. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Manželé traumatizovaní nedávnou smrtí svého novorozeného dítěte (že by remake stejnojmeného hororu z roku 1998?) rozhodně neudělali dobře když na své cestě za novým začátkem po autonehodě vyhledali pomoc na zdejší farmě. Její majitelé se zpočátku jeví jako milí hostitelé, ale posléze se z nich vyklube sadistický páreček libující si v mučení svých hostů. Jak já s oblibou říkám, gore kaše se nikdy nepřejí a kdo to má rád dá si vždycky nášup, ale tentokrát se nejedná až tak o dalšího, čistokrevného zástupce do hororového subžánru. Film totiž v poslední třetině zamíří jinam než po celou dobu směřoval. Následná pointa s kterou tvůrci v závěrečné fázi přijdou je až trochu násilná, ale vysvětluje občasné zdánlivé podivnosti v předchozím ději. Někoho ta pointa znechutí a někomu přijde docela dobrá a mně přišla poměrně krásně rozpačitá a hodně překvapivá vzhledem k předchozímu vývoji děje. Herci hrající týraný manželský pár byli docela dobří i když (úmyslně) ne příliš sympatičtí, a hlavně, vždycky se najde v takovém páru jeden (zadlužený) slaboch kvůli kterému se téhle dvojce nedá až tak fandit. Sadistický páreček byl tvořen známějšímí herci, Steven Weber a Kelly Hu, kteří se svých rolí zhostili dobře. Moje druhé obeznámení s tvorbou režiséra George Bessuda proběhlo zase docela v pohodě. Ukázalo se, že je to zdatný horrorman, který diváka umí vydusit, ale ještě tak docela nemá na to, aby si s ním dokonale (vy)hrál. Příště by měl být přece jen důslednější jak svůj film vede a kam ho po dramaturgické stránce nakonec dovede. Plusem je technická stránka, solidní a někdy až mrazivé napětí a také to, jak si film poradil s hrozícími stereotypy hororového žánru a v neposlední řadě vydaní se vlastní cestou originality. Jak to nakonec s týraným párem dopadlo se nesluší prozrazovat, ale nečekejte snadno odhadnutelný závěr. 80% ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Naprosto průměrný horor, jenž první půlhodinu nudí, potom začne být trochu zábavný, aby ke konci klesnul na dno. Opravdu, na takovéhle závěry už začínám být alergický. Jediná vyloženě pozitivní věc na tomhle filmu je skutečnost, že se ukázalo, že George Bessudo není až takový režijní impotent, jako se zdálo po jeho loňském snímku Lake Dead. Na Farmhouse už lze nějaký ten um vidět, ale scénář je opět jedna velká prasárna. 5/10 ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

"Viem o každom tvojom tajomstve." No teda Bessudo sa nám ale predviedol, už sa aj bojím pozrieť jeho o rok starší Lake Dead. Herci sú tentokrát v pohode, buď hlavná hrdinka alebo záporáci, gore efekty nechýbajú sú pekne natočené a je cítiť aj nejaké to napätie. Dej je pomerne zo začiatku predvídaťelný a jednoduchý, nechýba aj mučenie a ponáranie do vody, ale pokial sa nedostaneme do záveru, ktorý je velmi otrepaný a údajne šokojúci. Našiel som aj dobré scénky napr. za zmienku stojí vypichnuté oko nožom, zabodnutí nôž v hlave, alebo ešte jedná scénka ktorá je okopírovaná z Jeepers Creepers, mám namysli tú keď hlavný hrdinovia prejdú autom vraha asi päť-krát. No a teraz ten koniec je naozaj neprekvapiteľný, tvorcovia sa rozhodli záver ignorovať, a tak nás nahať nekludných, blbé mi prišlo znovu oživiť tých dvoch zabijakou, pretože už dávno boli zlikvidovaný a po smrti. Spočiatku som sa rozhodoval dať 3 hviezdičky, ale potom závere som sa rozhodol ísť na 2, škoda, mohol to byť dobrý horor 40 percent. ()

Teardown 

všechny recenze uživatele

Úvodní minuty jasně nasvědčovaly faktu, že se jedná o další buranský hixplotation. Opět naši hrdinové skončí s autem v příkopě kdesi v prdelákově, naštěstí poblíž opuštěné farmy, která ale není zas až tak opuštěná, jelikož tu bydlí velice laskaví človíčkové, kteří vlastně ale zas až tak laskaví nebudou, protože jsou ve skutečnosti pěkně zvrácený parchanti. Docela obyčejně vyhlížející krvavá buranská záležitost, která vlastně zase tak úplně obyčejná nebude. A jestli je to dobře nebo špatně, záleží čistě jenom na vás. Každopádně můžete skončit s výrazem v obličeji, jako náš hlavní hrdina, který svým připitomělým kukučem vypadal doslova "jak když nadloubou volovi". ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama