Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Fantasy

Recenze (8)

plakát

Klub sráčů (2000) odpad!

Celou dobu jsem věřil, že se z těch sraček vyloupne nějaká v nich dobře skrytá pointa, která z filmu při zpětném pohledu udělá rafinovanou satiru, protože jsem domítal uvěřit, že by něco takhle debilního někdo mohl natočit. Žel, čekal jsem marně a jediným pozitivním zjištěním ze sledování téhle zhovadilosti, je nově získaná víra, že horší už to být nemůže.

plakát

Den nezávislosti (1996) 

Emmerich je dobytek, který spase všechna už mnoha filmovými trakty zreciklovaná klišé, zapije to mořem patosu a čeká, že se divák z toho mlíka, co mu pak servíruje nepo...e. Když jsem to viděl poprvé v kině byl jsem mlád a měl kvalitní zažívací ústrojí, kterému ta povědomá chuť sedla. Bohužel dneska už tělo není co bývalo a tak po rychlém sprintu na toaletu mě nenapadá ke Dni nezávislosti nic jiného, než "Bože to je sračka":-)!

plakát

Osvícení (1980) 

Poměrně povrchní a příliš zkratkovitá interpretace výborné předlohy s nehorázně a hlavně neúčelně přehrávajícím Nicholsonem, ukazující slabiny Kubrikovi režie. Jeho typický mechanický perfekcionismus a odstup od hlavních postav se tentokrát zcela míjí účinkem a výsledkem je horor bez emocí. Jak se mám bát, když nemám o koho ani čeho?? Nicholsona, který tak výrazně a zbytečně přehrává až to bije do očí??? O postavy, o kterých nic nevím? A smekat před mechanicky vybroušenou perfekcionostickou formou, když tentokrát zůstala jaksi bez obsahu a nedokáže se adaptovat potřebám žánru??? Ani kvůli mistrovi ne.

plakát

Limonádový Joe aneb Koňská opera (1964) 

Nadčasová parodie, ve které se může najít celá řada dnešních filmů a rovněž nadčasová satira, v níž se může shlédnout i naše dnešní společnost. Film, který zraje s Vámi.

plakát

Tanec v temnotách (2000) 

Jako z oliv z nás s nekompromisností lisu drcením Trier bezohledně mačká to nejlepší, co v nás je - emoce. Pokud z vás Tanec v Temnotách nic nevymáčkne, nic ve vás není.

plakát

Univerzální voják (1992) 

Objektivně díky Lungrenovi asi nejlepší Van Dammův film:-).

plakát

Krvavý sport (1988) 

Klišovité, naivní, skrz na skrz béčkovité, ale v těch 16ti letech na videu dobované tím jediním hlasem to bylo jako zkušenost s jedním z prvních filmů svého druhu zatraceně zábavné. Kdeže ty časy jsou:-).

plakát

Já, robot (2004) 

Tak trochu konečně o Asimovovi a ne tak úplně bez Asimova, byť by se tak dalo na základě akčneji pojatých trailerů a té nadupanější druhé poloviny filmu soudit. Netroufám si říct jestli se Asimov otáčí v hrobě nebo by byl snad spokojen, ale já i jako fanoušek veškeré kvalitní sci-fi spokojen každopádně jsem. Jako filmový fanoušek pak dokonce pětihvězdičkově:-).