Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (1 551)

plakát

Kult smrti (2017) (TV film) odpad!

Kult smrti je nudný nezábavný film se spousty nesympatickými herci. Zápletka je ubohá a přesto, že některé "herečky" byly fešné, tak rozhodně nemám zájem něco takového vidět znova. Vlastně i lituji, že jsem se rozhodl se na tento rádoby horor, podívat i v tom jenom případě.

plakát

Skryté zlo (2018) 

Za mě určitě dobrý. Skryté zlo bylo zábavné, napínavé a jeho sledování mě ubíhalo rychle. Herci byli skvělí, zejména David Tennant má role záporáků v krvi a jeho vyšinutý výraz je dokonalý. Líbila se mi i samotná zápletka. Průběh byl sice předvídatelný, ale samotný obal byl svým způsobem originální. Zejména se mi líbilo spojení klasických věcí charakterizujících staré thrillery s moderními technologiemi a aplikacemi. Myslím, že bych zvládnul i pokračování.

plakát

Útok z hlubin 2 (2018) 

Nečekal jsem moc a dostal jsem ještě míň. Až se mi nechce věřit, že je to pokračování úžasné jedničky. Deep Blue Sea 2 je hloupý horor s hloupými herci, hloupými kulisami a ještě hloupějšími speciálními efekty. Plus je, že Danielle Savre je kočka a pohledem na ní, se dá film přežít. Asi si pustím jedničku, abych si zlepšil náladu.

plakát

Katakomby (2007) 

Katakomby jsou o příšerný věčně uječený huse, co se ztratí v podzemí Paříže a nemá smysl pro humor. Shannyn Sossamon byla příšerná a po celou dobu jsem si přál, aby jí už konečně někdo sejmul a vzhledem k tomu, že je to prakticky vzato její one man show, tak celý film na ní i padá. Celé to zachránil až závěr, ale jen od toho, abych tento horor poslal do propadliště dějin. P.S.: Pink! mám rád, ale to, že je skvělá zpěvačka z ní herečku nedělá.

plakát

Na návštěvě (2015) 

M. Night Shyamalan vždy uměl a stále umí natočit horor. U jeho hororů jsem se však setkal se dvěma fenomény. První - závěr je neočekávaný a úžasný nebo předvídatelný a kazící dojem z probíhajícího zážitku. The Visit bohužel patří do té druhé skupiny. Od začátku tohoto hororu bylo jasné, co je špatně, ale to by ani tak nevadilo, protože průběh byl opravdu děsivý (zejména díky skvělé a strašidelné Deanne Dunagan) a divák se těšil na každou noční scénu. Bohužel dokonalost mi zkazil až závěr, kde jsem opravdu čekal, že mě Shyamalan překvapí, a to co jsem čekal, že nebude pravdou. Bohužel se tak nestalo. Je to ale tou jedinou vadou na kráse, protože jinak je The Visit opravdu hororem v pravém slova smyslu a divák je u jeho sledování opravdu napjatý.

plakát

Ukradená vzducholoď (1966) 

Mám rád Zemanovi filmy a  Ukradená vzducholoď je rozhodně taky skvělá. Po výtvarné a kulisní stránce dokonce vynikající. U mě však tento počin patří mezi to nejslabší, co Zeman vytvořil. Ano, jedná se o můj subjektivní pocit, ale s tímto filmem to tak prostě mám. Skalní fandové Zemana však i u tohoto filmu budou nadmíru spokojení.

plakát

Neviditelná manželka (2002) 

Den osynlige je přesně tím, proč mám rád severské filmy. Zejména filmy natáčené na začátku nového Milénia, jsou tím nejlepším. Příběh je mrazivý a napínavý. Scény jsou brutální a skvěle natočené a herci jsou výborní. Zejména Gustaf Skarsgard ukázal, že herecký talent je v jejich rodině dědičný a on s otcem a bratry patří mezi nejlepší hereckou rodinu, co nám může filmový průmysl dát (kam se hrabou Baldwinovi). Měl jsem nutkání dát plný počet, ale bohužel jsem nemohl přehlédnout pár nelogických věcí. Policie se tu chovala jak parta retardů - nechápu, jak by jim mohl vrah utéct třikrát, protože v reálu by podle měl nemohl mít šanci a pak se policie rozhodne, že vraha nechá na chvíli s obětí v pokoji samotného, aby dokončil, co nezvládl v prvním pokuse. Druhá věc, co mi vadila, že se až moc tlačilo na polidštění vraha. Umím si to sice v některých případech představit, ale určitě ne v případě, kdy se pár desítek minut před tím dívám, jak mu ten vrah doslova rozšlapává hlavu. Samotný příběh však diváka pohltí a po shlédnutí odchází s pocitem uspokojení, a to je hlavní.

plakát

Freaks: Jedni z nás (2020) 

Trochu mě zaskočilo samotné pojetí tohoto filmu. Jestli jsem to správně pochopil, tak žena, která jako dítě ve vzteku udělala z nevinného člověka mastný flek, byla potrestána tak, že musela brát prášky na potlačení své agrese a byla nucena žít obyčejný všední život v kruhu své milující rodiny a jediné, co si z toho odnesla bylo, že byla utiskovaná. Jako příklad pro děti to sice vhodné moc není, ale jinak se Němci se samotným žánrem poradili dobře. Freaks je nevšední superhrdinský film, který téma pojal originálně i když na můj vkus trochu nudně. Celek mě však nijak neurazil a skalní fandové různých superhrdinů budou možná i plesat.

plakát

Vrah přes inzerát (2011) (TV film) 

Rád sleduju temnou stránku historie USA a filmové adaptace jejich pošuků a sériových vrahů sleduju rád. Příběh Philipa Markoffa mě však nijak nezaujal a samotný film mě nudil. Určitě se dá najít mnoho jiných a zajímavějších zpracování na podobné téma, než je Vrah přes inzerát.

plakát

Synchronic (2019) 

Druhá polovina už šla, ale začátek Synchronic byl nudný a nezajímavý. Druhá půlka byla však již zajímavá a svým způsobem originální, bohužel pachuť z první poloviny nepřehlušila. Od thrilleru s Mackiem a Dornanem jsem čekal prostě víc.