Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Horor
  • Komedie
  • Animovaný
  • Mysteriózní

Recenze (39)

plakát

Nicota (2016) 

To je ale trefný název, nestalo se tam totiž vůbec nic. Co se ale musí uznat je technická zvládnutost a v první třetině ještě inteligentní děj. Jeden z těch filmů, co dobře začne, ale vede do nikam.

plakát

Skinamarink (2022) 

Pro publikum, které je buď na onen formát nepřipravené, či prostě jen líné myslet, je film bohužel (pochopitelně) zklamáním. Určitý nadhled, trpělivost a zbavení se očekávání tupé hororové vyvražďovačky je ovšem pro úspěch tohoto filmu vyloženě požadavkem. Moje doporučení? Pusťte si to o samotě, vypněte světla a hluboce se nadechněte. Nespěchejte na nic a nechte se unést. I před zhlédnutím jsem četl o problémech se zdlouhavostí, které jsem osobně vůbec nevnímal. Sice mi k dokonalosti něco málo chybělo, ale takový zážitek se nezapomíná. Je toho emočně až moc, přestože není vidět skoro nic. Experiment nedopadl vůbec zle.

plakát

eXistenZ (1999) 

On je to vážně dobrý a osobitý film, ale to bych musel přehlížet fakt, že v prvním dějství dialogy vlastně nedávají sebemenší smysl vůči finálnímu plot twistu. Chytré ano, ale ne více než divák. Škoda :)

plakát

To se mi snad zdá (2023) 

Tady něco silně nehraje. Ze začátku jsme vnořeni do světa poměrně efektivně, ale jakmile začnou být sny grafičtější, prodírat se dějem skrz naprosto debilní chování postav se stává utrpením. Nic nedává smysl a když přijde konečný ultrapitomý segment o novém produktu, jenž tomu všemu dává shnilou korunu, přichází jen politování, že jsem to nevypnul dřív. Scénář nefunguje ani jako vtip, ani jako satira, většinu stopáže jsem se cítil neskutečně trapně a doufal, že se v druhé půlce stane něco, co odůvodní ten hype. Omyl, s každou minutou je všechno jenom horší a ani se nedostáváme k ničemu, co by se podobalo nějakému uzavření děje. Viděli jsme fakt všichni stejný film?

plakát

Domestik (2018) 

Další nesmyslný pokus o artistický výtvor, vzbuďte mě až to Češi budou umět.

plakát

After Last Season (2009) odpad!

Kdyby to nebylo myšlené vážně, šlo by o nejlepší trolling v dějinách filmu. Ovšem pokud je tohle prostě špatný film, The Room je kinematografický masterpiece.

plakát

The End of the F***ing World (2017) (seriál) 

Není mi už 15, ale svoje pubertální přemýšlení si asi už vezmu do hrobu, i když ne tak přehnaně, jako ho nastiňoval seriál. Místy hloupá, nedotažená záležitost, co zato nikdy nenudila. Nikdy to pro mě nebude žádná klasika, ale měl jsem pocit, že ty děcka prostě chápu. Fajn věc. Jednou vidět stačí. Ale fajn.

plakát

Americké psycho (2000) 

Jedním slovem geniální. Mohl bych tu dlouho porovnávat, co ve filmu bylo jinak než v knize, ale řeknu jen to, že chytře zobrazoval věci, které byly v předloze popisované v jiných částech a v podstatě nezfilmovatelně, neb šlo jen o myšlenky. Například Batemanovy monology o albech jeho oblíbených muzikantů těsně před sexuálními scénami fungují brilantně. Jediné, co filmu můžu vytknout, je nezahrnutí poměrně důležité scény, kde Patrick zavraždil dítě v zoo, a snad ještě to (ač je to jen můj názor), že oproti v románu velmi jednoznačně popisované atraktivitě žen, se kterými se Patrick stýkal, byla ve filmu jejich drtivá většina poměrně nepřitažlivá. Ovšem zachytit všechny aspekty atmosféry předlohy se bezpochyby povedlo na výbornou a navíc mi film umožnil knihu pochopit ještě o něco lépe. A ten Bale!!! Doporučuji se podívat až po přečtení.

plakát

Noel Fielding's Luxury Comedy (2012) (seriál) 

Zaručený lék na depresi pro ty, kteří se nebojí těch nejzazších končin, do kterých lidská fantazie dokáže zajít. Až na pár nudnějších skečů se nebojím prohlásit první sérii za dokonalou a litovat, že v jejím duchu toho více nevzniklo. Pořád říkám, že druhá polovina geniální mysli není onen nápad dostat, ale dokázat ho přesvědčivě zobrazit na filmovém plátně. To se tady daří na jedničku spojením různých typů animací a reálné kamery. Tohle si dejte!