Reklama

Reklama

Nicota

(festivalový název)
Trailer 2

Obsahy(1)

Počas nočnej zmeny nájde Daniel (Aaron Poole) zraneného chlapa a ihneď sa ho snaží dostať do nemocnice. Tých v okolí nie je mnoho, takže musí využiť tú, ktorá má byť čoskoro uzatvorená. Po príchode na miesto však zisťuje, že pacienti s personálom sa ocitli pod útokom monštier a aj keby chceli uniknúť, čakajú na nich vonku členovia neznámeho kultu s dýkami v rukách. (Marceloo)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (187)

LaciLC 

všechny recenze uživatele

No. Celé to bolo také carpenterovské. Mnohé scény mi pripadali ako jasný odkaz na Vládcu temnôt, monštrá zase ako z Veci a nápad s obkľúčením budovy so skupinou ľudí pripomína Prepadnutie 13. okrsku. Všetky tieto prevzaté prvky sú ale poskladané do zaujímavého a fakt podareného celku. Už začiatok bol super a tušil som, že to bude fajnotka. Je to taký kvalitný old school horor. Tajomný a znepokojivý. Krvavý a miestami až odpudivý. S výborným vizuálom a hudbou. Vpodstate bez ľakačiek, ale s parádnou atmosférou. Baví ma keď mi nie je jasné, čo sa deje a čo sa diať bude a len si tak vychutnávam všadeprítomnosť niečoho zlého. Ako sa tak čítam, tak sa mi páčilo skoro všetko. A vlastne som takmer nadšený. Niektoré postavy ma štvali, ale to sa mi stáva často. Dávno som nevidel takýto typ hororu a asi dlhšie ani neuvidím. Má to štýl, šťavu a je to riadne nepríjemné. Carpi by mal radosť podľa mňa. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Trošku mě mrzí, že snad většina komentářů neustále zmiňuje jak je The Void poctivou, v opačným případě lacinnou vykrádačkou asi sto šedesáti osmi hororů a nedočtu se nějakou solidní rekonstrukci názorů proč se komu film líbil a nelíbil. Já si spíš myslim, že ty scénáře píše ten samej týpek, protože jsem se opět dočkal poctivé kolosální porce nelogických kolapsů a předvídatelných scén, (zejména když jde buchta sama pro ty medikamenty, zákonitě se něco musí posrat). Gore, lekaček, krve a podobných lahůdek sice zde není až tak moc, ale i tak mě to nebavilo. Příšery jsou asi skvostný, tyhle filmy však nejsou dělaný pro mě pravděpodobně. Opět se totiž spíš vsadilo na nějakou brutalitu, ale atmosféra, pocit beznaděje a zejména HOROR se nedostavil. Vůbec jsem se necítil sklíčený a zdeprimovaný, což je dost velkej problém u filmu, kde kolem nemocnice stojí asi padesát bílejch pláštů s kudlou v ruce a černým trojuhelníkem na xichtě a v nemocnici řádí sem tam nějaká příšera. Postavy klasicky na sebe křičej, nadávaj si, skáčou si do řeči, místo toho aby se uklidnili a podali si pomocnou ruku. Snad každej se tam vyjadřuje jako hulvát, až mi toho policajta bylo líto. Scénář dost kolísá taky v tom, jak moc vše ulehčuje té partě. Ještě při prvním takovém krvavém momentu jsem si vychvaloval realistické vykreslení policajta, kterej po použití služební zbraně to psychicky neunese a měl jsem přitom momentu nepříjemný pocit a na chvíli mě zavalila husina, ale když tam reagují na příšery bez nějakého strachu, respektu a jen řvou fuck, fuck, veškeré napětí o ně, se vytratilo. Musim pochválit fenomenální audiovizuál, ale opět, kvůli tomu na horory nekoukám. Vlastně to obsahuje veškeré prvky, kterými pohrdám u hororového žánru, jen je to říznuté nějakým mystičnem. První setkání s příšerou je navíc utopené stylem, že tam neustále bliká světlo každou vteřinu a není ani pořádně vidět, takže se pro mě tyhle momenty automaticky stávaj nesledovatelný a umělý. The Void bych mohl doporučit divákům, co maj rádi krev, obludy a 80's horory. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Šílenej horor, kde je ňák všechno. Je trochu škoda, že to vypálí trumfy moc brzo. Začátek je totiž fakt znepokojivej a dost intenzivní a fakt jsem napjatě čekal, co se z toho vyklube. Někdy v prostředku to ale poněkud ztratí dech a jen tam pomalu choděj v chodbách. Mno a konec je už spíš komedie. Když tam transformovanej šílenej doktor konečně zařídí porod dcerušky z jiný dimenze a ona z toho vyleze fakt hyperzmutovaná kreatura, tak jsem fakt vyprskl smíchy. Tvůrčí nadšení bylo vidět, ale prostě to fakt mockrát nedávalo vůbec smysl a prostě tam všech těch hororovejch atributů bylo až moc na to, aby se to dalo brát vážně. Asiatka byla sexy. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Sympatická záležitost která čerpá z Lovecraftovských motivů a po technické stránce je jakousi poklonou carpenterovu The Thing... Problém je v tom, že vůbec neumí vykreslit postavy. Tím pádem s nimi nemůže ani rozumně pracovat. Divák se nemůže identifikovat, je od toho všeho odtržen a sleduje pak jen figurky které tak trochu chaoticky a lehce hystericky běhají odnikud nikam.... Nevím no...Rád bych dal více ale nemůžu protože tohle je sice sympatický, ale né dobrý film :/ ()

topi 

všechny recenze uživatele

Krásná práce maskérů evokuje filmy jako The Thing, Hellraiser a dalších béčkových sci-fi hororů 80. let. Radost sledovat, kór když film jede hned od začátku pekelným tempem a ambientní hudební složku stvořili kapela Lustmord. K dokonalosti chybí jen krůček. Chtělo by to více takových atmosférických lahůdek. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 22. září 2016 na filmovém festivalu Fantastic Fest. (Homerking)
  • Natáčelo se v kanadském městě Sault Ste Marie. (Homerking)

Reklama

Reklama