Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (431)

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Hmm, obrazově je to moc pěkný, herecky zahraný na úrovni, ale já vlastně vůbec nevím o čem to mělo být. Už na začátku mě minula motivace Alenky lízt k té propadené noře, a pak už na to nabaloval jeden wtf. motiv za druhým. Nejspíš to bude tím, že jsem jako malé dítě na té knížce nevyrostl. PS: Jak se to dostalo na 6. místo v historických tržbách (momentálně přes 900 mil. $) mi hlava nebere.

plakát

Alexander Veliký (2004) 

Mě osobně Alexander Veliký nijak nezaujal. Ať už rozharaným scénářem, který nevtáhl do děje ani popisem cesty k "nesmrtelnosti" natož postav. Tak ani po režisérsko-herecké stránce. Prostě téměř nic.

plakát

Amazing Spider-Man (2012) 

Tak pro mě má Amazing Spider-man jedinou vadu a tou je příběh (popř. scénář), díky čemuž vznikly všechny ty lapsy. Herecky je to zahrané na jedničku. Jsem rád za Webba, že zvládl i akci, ale obě složky podráží nohy scénář a já jsem si nejednou všimnul tu a tam za vlasy přitažené scény, repliky, dějového zvratu, který prostě mohl být napsán (vysvětlen) mnohem lépe. Můžu jen doufat, že to nemá na svědomí mnou nenáviděný Kloves.

plakát

Andělé a démoni (2009) 

Díky Démone, že jsi mi vyspoiloval konec. Takhle jsem alespoň nemusel fárat, jestli to bylo lepší než průměr. Spíš míň, než víc.

plakát

Argo (2012) 

Dobové filmy s promakanou výpravou tu u mě mají vždy dobré, a proto jsem u Arga jen uznale pokyvoval hlavou. Když si k tomu přičtu pociťovanou osudovost, vytvořenou cedulkou „based on a true story“, nadprůměrné hodnocení není problém. Škoda jen, že se tvůrcům nepodařilo vytvořit nějaké větší osobní drama byť u jediné postavy.

plakát

A-Team: Poslední mise (2010) 

Čistokrevná pánská čtyřhvězdičková podivaná, chybící k dokonalosti pouze lepší antré (buď je úplně blbé nebo odkazuje na něco, co jsem nepochopil ač jsem mírný znalec původního seriálu) a více odvahy Joea Carnahana v akčních scénách, kde stříhal tak zběsile, až jsou některý scény nepřehledný. Jinak nosník celýho filmu v podobě hlášek je bombastickej. Vyzdvihl bych trio Wilson-Jackson-Copley, jehož Murdock mě několikrát posadil na prdel. Já chci víc. Soudě dle ohlasů a návševnosti za oceánem jsem zřejmě vymírající druh filmového diváka. It's gonna kill me, fool. Na podruhé, když už má člověk čas si všímat detailů, jddou skoro všechny výtky stranou. Ja chci nášup.

plakát

Atlas mraků (2012) 

Musím uznat, že je to zřejmě nejlepší filmové zpracování knihy, jaké jsem kdy viděl. Na druhou stranu Laně & co. hrálo do karet, že knížka není ani tak o ději (jakkoli je strhující) jako o nosné myšlence, kterou se filmařům podařilo přenést. Kdybych byl hnidopich, tak bych si myslel, že jednu linku mohli zpracovat mnohem lépe, ale moje očekávání byla hodně velká. Atlas mraků je prostě z té skupiny filmů, které je potřeba vidět víckrát, aby si je divák užil naplno.

plakát

Austrálie (2008) 

No tak moje finální hodnocení je na 4, ale spiš silou vůle a hlavně díky poslední půlhodince, která mě konečně "přikovala". Ono bavit se na téma výprava a kamera (po předešlých zkušenostech s Luhrmannem) ani nemá cenu, Jackman by si takový charaktery mohl nechat patentovat (generace našich matek ten film budou milovat), ale ten příběh, ten je Tak děravej.....každou chvilku, tahá pilku někdo jinej a, i když je tam od začátku "vypravěč", tak mi celou dobu chyběl nějakej ten dějovej oblouk. Ve zkratce řečeno, po závěrečných titulcích nejsem schopnej říct, o čem ten příběh je. O klukovi? O lásce? O australské přírodě? A tak tedy, od filmu kterej se tváří jako velkofilm, bych čekal mnohem, mnohem víc.

plakát

Auta (2006) 

Pro mě určitě nejmarkantnější srážka Disneyho oblíbené dětské naivity, namaskované na poučnosti děje, s Pixarovskou vypiplaností detailů, parodií, popkultůrních odkazů, techniky animace a tady i luxusní ukázky režisérské zručnosti. Takhle nasnímané záběry by si přál každý fanoušek motosportu ze svých obíbených závodů. V neposlední řadě je třeba pochválit dabing.

plakát

Avatar (2009) 

Jsem velice mile překvapen, jak ve mě Ten zážitek z kina "roste a roste" (fráze na pi*u, ale přesně to vystihuje). Ono to možná vychazí z toho, jak moc jsem byl natěšenej, i když jsem přesně nevěděl na co, a potřeboval jsem čas, abych si uvědomil jak moc mě to dostalo a že si musím zajít minimálně ještě jednou. 3D to doopravdy povyšuje o minimálně jednu hvězdu nahoru, ale Cameron to pojal (pro mě překvapivě) úplně jinak. Nesnažil se za každou cenu rvát 3D efekty do záběru (jako Zemeckis, jehož 3D filmy vypadaj, jakoby byly točeny jen kvůli nim), ale jen se díky nim zesiluje zažitek. Ještě bych k tomu dodal, že kvůli tomuto hunbuku okolo 3D, si ani nikdo neuvědomuje jak jsou všechny záběry z Pandory (jako takové) vypiplané do posledního detailu a že starej dobrej název Hollywoodu Továrna na sny začíná zase po letech získávat na pravdivosti. Né že by byl Avatar revoluční film (5* si ovšem zaslouží), já si jen myslím, že za pár let se jen bude říkat..."tam někde okolo Avatara to začalo"... A filmy podobného vizuálního zážitku (samozřejmě děj a to okolo je taky důležitý) budou tou zbrání proti internetovému pirátství.