Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (27)

plakát

Pokání (2007) 

Jeden z filmů, pro který mi nestačí stupnice do pěti. Jednoznačně nejlepší snímek roku 2007, který jsem měl možnost vidět. Fantastická audiovizuální stránka, výborné herecké výkony a úžasně stavěný příběh. Jen mám strach, že po této podívané, se mi jen tak nějaká další na dlouhý čas nezavděčí.

plakát

Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977) 

Začátek (prostředek) zcela vekolepého díla. Neoslní zde nějaký převratný děj ani například herecké výkony, ale úžasná propracovanost světa, v němž se vše odehrává. A kolik sci-fi se tím může pochlubit..no moc ne. Třešničkou na dortu pak je perfektní Williamsova hudba a úžasné vizuální efekty. Člověk co napíše, že film je vizuálně špatně udělaný, dávno překonaný digitální technikou a "laciný" je dle mého názoru tupý ignorant, který by si dřív než začne mlej pantem měl přečíst rok vydání.

plakát

Mlčení jehňátek (1991) 

Výborné zpracování knižní předlohy. Kdo neviděl doktora Lectra v podání Anthony Hopkinse, musí napravit :-)

plakát

Apocalypto (2006) 

Popsat a vůbec ohodnotit Apocalypto není rozhodně věc jednoduchá a to předevšim proto, že jsem to stále ještě nedokázal ani zařadit, prostě nevim jak ten film chápat. Realistické historické drama? Rozhodně ne, příliš umělecky pojato. Nadnesené, umělecké drama? Taky ne, příliš surové. Tak je to tedy někde na půli cesty. Co provedení a vůbec kamera? Krásné přírodní scenérie, působivé město Mayů s pyramidami či "oblet" vodopádu se mísí s něčím, co mi připadá jako stopa xapatanu, béčkový nejlevnější horor či levný televizní film. Opět někde na půl cesty. Maksy tedy nemají chybu. Atmosféra filmu je výborná. Navozuje opravdu pocit naprosté ztracenosti. Ale pak opět přijde místo, které to na čas rozbije. I konec mi přišel takový na dvě stránky. Výborní mi přišli herci, zde kritizovat nebudu. Stejně jako na mě celý film působil "polovičně", dám i poloviční hodnocení s několika plus - 3++, nebo 4-.

plakát

Koule (1998) 

Jeden z opravdu mála filmů, kde na mě odlišnosti od knížky nepůsobily příliš rušivým dojmem (I přesto, že se stala ze stříbrné hladké koule mýdlová bublina :) ). Film má mouchy, chvílemi působí strašně levně (vyřešení obří olihně formou fleku na radaru nic moc), ale celková atmosféra všechno dohání.

plakát

Tajemný let (2005) 

Perfektní rozjezd, výborný atmosféra, ale to brutálně tuctový "vyvrcholení"...no fuj.

plakát

Šifra mistra Leonarda (2006) 

Kdo nečetl, si buď může přidat hvězdičku, kouknout na film, být happy a přijít o parádní zvraty v knížce, nebo nic nepřidávat, přečíst si a film vzít poté jako průměrnou podívanou. Špatný to neni, ale čtenář má z filmu kuloví. Kéž Andělé a démoni dopadnou lépe.

plakát

Poslední smích (1995) 

Příjemná černá komedie s výborným začátkem a nápaditým koncem. Bohužel mi ale vcelku zklamal střed filmu, který je podle mého názoru slabý a nudný - proto za 3*.

plakát

Ostrov (2005) 

Prvních půl hodiny filmu mi příjmeně naladilo a příliš nešlo dohromady se jménem režizéra. A pak to přišlo. Blbost stíhala blbost, všechno co bylo k vidění už tu bylo někdy předtim a z pokusu udělat "hlubší" film vzešlo naprosto obyčejné, naprosto hloupoučké, ryze akční dílo. Ostrov mi byl velmi doporučován, po 30 minutách to bylo na 4 hvězdy, po hodině a půl pořád ještě na 3, ale pak přišel závěr a bylo jasno, kde se moje hodnocení zastaví. 20 procent pro herce (zvlášť Steve Buscemi je opět skvělý), 20 procent za vizuální provedení a 10 navrh za snahu. Dohromady 50 a víc ani ň.

plakát

Rudá Sonja (1985) 

Těžko říct co je tu nejhorší. Urputně spolu bojují prkený herecký výkony, neskutečně dementní dialogy, hloupý příběh jak vystřižený z "home-made" rpg, laciná výprava a mnoho dalších aspektů. Film je to prostě hroznej. Ale zároveň je to už klasika, fantasy snímků je málo a má to skvělou hudbu. Nemůžu dát "Odpad!", byť by si ho to zasloužilo.