Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na cestě z Berlína do New Yorku potká Kyle Pratt (Jodie Foster) ta nejhorší noční můra každé matky - v rozlehlých prostorách moderního Boeingu 474 se beze stopy ztratí její šestiletá dcera Julia. Kyle, která je citově zničená z nedávné ztráty manžela, se zoufale snaží nevěřící posádce letadla, cestujícím a později i sama sobě dokázat, že není šílená. Přestože se kapitán Rich (Sean Bean) i letecký strážník Gene Carson (Peter Sarsgaard) snaží o tvrzeních zoufalé vdovy nepochybovat, směřují všechny důkazy ke skutečnosti, že její dcera nikdy na palubě letadla nebyla, což ještě více podněcuje paranoiu a pochyby ostatních cestujících a zbytku posádky. Kyle, která se najednou ocitá úplně sama, zbývá jediné - spolehnout se při pokusu o vyřešení celého tajemství a záchranu dcery pouze na svůj vlastní rozum. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (406)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Roberta Schwentkeho tedy opravdu nezám, nicméně je fakt, že mi režie nepřipadla nijak tragická. První paranoidní půle OK, pak to bylo sice více klišoidní, ovšem všechno zvedá Jodie Foster, která je dokonalá, tak, jako vždycky. Jen si myslím, že by si opravdu zasloužila ty nejkvalitnější filmy. Uvidíme v Inside Manovi. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Prapůvodně dobrý nápad se utopil v průměrném thrilleru s imbecilním scénářem (SPOILER - Hoho, mám geniální plán, unesu babě v letadle dceru a budu doufat, že si jí předtím nestačí všimnout nikdo z čtyřset cestujících... a nedejbože, aby tý hysterce někdo začal věřit, nebo dokonce pomáhat!). Dvě hvězdy za paranoidní první polovinu. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Prostředí 7/10/// +Jodie Foster, hodně dobrá atmosféra, tísnivé prostředí, zápletka -o něco slabší akční druhá část, divák si občas říká, "tady to mohli udělat jinak"/// Na Tajemný let jsem byl hodně zvědav, už jen proto, že jsem ho chtěl srovnávat s filmem Noční let, který vyšel ve stejnou dobu jako tento. Nakonec musím říct, že oba jsou super, ten druhý ještě o něco víc. U tohoto jsem se však vůbec nenudil a od začátku jsem byl zvědav jestli tvůrci přijdou s něčím jiným než já sám předpokládám a to je možná na tom to nejlepší. Jestli vás film dokáže vtáhnout do děje, jestli vás ohromí nebo dokonce ochromí svojí atmosférou. U mě se mu to povedlo a já odcházím ze sedačky spokojen a objednávám si další let./// Celkem 76%/// ()

choze 

všechny recenze uživatele

Přídavek pro všechny, kterým se líbil ÚKRYT. Další vizuálně vymazlený, barevně přefiltrovaný klaustrofobický thriller s virtuální kamerou a Jodie Foster bojující o život své dcery i svůj. Bohužel natolik chladný, že jsem u něj necítil skoro nic, kromě narůstajících antipatií k hysterické hlavní hrdince. Jelikož existují pouze dvě vysvětlení zmizení hrdinčiny dcerky - že šlo o imaginární představu labilní hrdinky nebo o únos - a tvůrci na nás tu první variantu vybalí už v půlce filmu, je jasné, že pravdou bude ta druhá. Žádná překvapivá pointa na konci se tím pádem nekoná a napětí pak plyne jen z toho, zda hrdinka svou dcerku zachrání v tradičním závěrečném souboji s padouchem. Pominu-li přehnanou hollywoodskou sofistikovanost plánu teroristů, nezdá se mi onen plán příliš pravděpodobný (řekněme, že by si holčičky při nástupu do letadla opravdu vůbec nikdo nevšiml, ale jak s takovou náhodou mohl únosce dopředu počítat?). ()

Nikon 

všechny recenze uživatele

Film sliboval mnoho a zpočátku se i snažil svá předsevzetí vyplnit. Ovšem co se z toho vyvinulo za opravdu sračkoidní slátaninu, před tím bych všechny velmi rád varoval (i když už je asi pozdě :). Scénárista se do svých překombinovaných zápletek zamotal tak, že mu ke konci musel někdo píchnout do žil aspoň "trošku" nefalšovaných amerických klišé. Ta se režisér pokusil zobrazit natolik "zajímavě", že neamerický divák jen kroutí hlavou. Také zpomalených záběrů na "akční" Jodie bylo trošku moc (ta za to ale nemůže) ..... Je to film, který svou úrovní zapadá tak do dopoledního vysílání na Nově (a asi tam i skončí). ()

Galerie (53)

Zajímavosti (15)

  • Scény z berlínského letiště se ve skutečnosti natáčely v Lipsku. (curfew77)
  • Na začiatku filmu, keď Kyle (Jodie Foster) začne pátrať po svojej dcére, zhodí na zem deku a Juliin (Marlene Lawston) plyšový medvedík vypadne. V nasledujúcich scénach filmu však plyšového medvedíka nesie samotné dievčatko, aj keď predtým ho nemalo. (Arsenal83)
  • Režisér německého původu Robert Schwentke se díky úspěchu snímku posunul o něco výše na hollywoodském žebříčku. U nás ho mohou diváci znát jako scénáristu seriálu Místo činu. (imro)

Související novinky

Setkáme se včera, lásko!

Setkáme se včera, lásko!

25.04.2007

Určitě si vzpomenete, jak si to Eric Bana a Brad Pitt coby Hektor a Achilles rozdali před branami Tróje na meče a kopí. Bylo to tak přesvědčivé, až se nechce věřit, že v soukromí jsou ti dva kámoši.… (více)

Reklama

Reklama