Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi

Obsahy (18)

Dny, které otřásly světem

Dny, které otřásly světem (2003) (seriál)

Série dokumentů BBC dramatizuje zásadní události historie a ve třech sezónách podrobně mapuje konkrétní dny, které zahýbaly světem. Tvůrci kombinují hrané pasáže s archivními videozáznamy, či fotografiemi a přibližují například katastrofu Černobylu, smrt princezny Diany, křišťálovou noc, pád berlínské zdi, útok na Hiroshimu a další.

Silent House

Silent House (2011)

Film je postaven na skutečných událostech, které se odehrály v Uruguayi ve čtyřicátých letech minulého století. V té době Laura a její otec Wilson připravují chatu na prodej a rekonstruují ji. Laura ovšem začíná slyšet podivné zvuky z venku, které se postupem času přibližují, až se ozývají i ve vrchních patrech chaty. V budově se začínají dít podivné věci.

Zabiják myšlenek

Zabiják myšlenek (1987)

Osamělý knihovník najde rukopis s receptem, který obsahuje návod, jak se pomocí psychických sil může stát přitažlivým pro ženy. Když zjistí, že návod funguje, prohlubuje své telepatické schopnosti. Ovšem ty se brzy začnou vymykat jeho kontrole.

The Vampire Bat

The Vampire Bat (1933)

Ve vesničce Kleinshloss dochází k vraždám, jejichž oběti vykazují známky napadení upírem. Vesničané se domnívají, že vrahem je místní prosťáček Herman Gleib. Policejní inspektor Karl nehodlá přijmout teorii o vampýrech a tak se spojí s doktorem Newmanem, se kterým se pustí po stopách záhadného zabijáka. Po Gleibově zmizení ovšem vraždy neustávají a pátrání se dostává do slepé uličky.

Kvílení vlkodlaků V

Kvílení vlkodlaků V (1989)

Skupinka různých lidí se potká v rumunském hradu, který byl po 500 let zapečetěný. Brzy zjistí, že v chodbách pevnosti nejsou sami. Jednoho po druhém tu likviduje vlkodlak.

Curse of the Puppet Master

Curse of the Puppet Master (1998)

Oživlé loutky Andre Toulona nyní vlastní doktor Magrew, který se pokouší ve své dílně vyrobit dokonalou polidštěnou loutku. Pro pomoc při práci si najme tichého chlapce Roberta "Tank" Winsleyho, který umí pracovat se dřevem. Ten se ale zamiluje do doktorovy dcery, což se Magrewovi nelíbí. Rozhodne se použít loutky Andre Toulona k vlastní ochraně a k likvidaci nepřátel.

Elvíra - Vládkyně noci

Elvíra - Vládkyně noci (1988)

Elvira se během uvádění televizní hororové show dozvídá, že se stala jedinou dědičkou velkého sídla v Nové Anglii. Do domu se přestěhuje a časem zjišťuje, že je plný magických předmětů. Před tím, než se vyrovná se strašidelným sídlem, se ale musí poprat s nevolí starousedlíků, kteří jí vyčítají vyzývavý vzhled, ostrý jazyk a bezprostřední chování.

Condemned to Live

Condemned to Live (1935)

Po sérii vražd zjišťuje hlavní hrdina, že jeho matka byla během těhotenství kousnuta upírem. Mladík se nyní domnívá, že právě on by mohl být vrahem, kterého hledá celé okolí.

Jack Frost: Sněhový zabiják

Jack Frost: Sněhový zabiják (1996)

Sériový vrah Jack Frost je převážen policejním antonem z města Snowmontown. Na cestě dojde ke srážce s vozidlem, které převáží materiál z výzkumné laboratoře. Jack je sice osvobozen, ale neraduje se na dlouho. Když se dostane do styku s neznámou kapalinou, rozpouští se a jeho molekuly se mísí se sněhem. Na druhý den postaví místní sněhuláka, ve kterém znovu ožívá Jack Frost. V novém "těle" se chystá pomstít šerifovi, který jej zatknul!

Panenky

Panenky (1987)

Skupina výletníků se sejde za hrozivé bouřky v domě manželů Hartwickových, kteří se zabývají výrobou panenek. Přívětivý pár ubytuje promoklé hosty ve svých pokojích, aby přečkali noc v teple. Osazenstvo domu ovšem později zjišťuje, že panenky jsou živé a rozhodně nemají dobré úmysly.

Hypnotizér

Hypnotizér (1931)

Svengali je učitel zpěvu se schopností hypnotizovat dámy, které později končí v jeho náručí. Osud jej zavede až k dívce Trilby, kterou díky hypnóze zbaví bolesti hlavy. Mimo to ale také zjistí, že je obdařena výjimečným hlasem. Využít jejího potenciálu ovšem nemůže, neboť je zamilovaná do mladého herce Billeeho. Nafinguje tedy její sebevraždu a jako loutku ji vozí po evropském turné, dokud je nešťastný Billee shodou náhod nenajde a nerozhodne se svou lásku zachránit za každou cenu.

The Mysterious Mr. Wong

The Mysterious Mr. Wong (1934)

Vyšetřování série vražd přivádí úřady až do čínské čtvrti, kde se tajemný a megalomanský Mr. Wong snaží sehnat dvanáct zlatých Konfuciových mincí. Díky nim získá moc nad jednou z největších provincií Číny.

'It's Alive!'

'It's Alive!' (1969) (TV film)

Trojice přátel na cestách se dostane k opuštěnému statku, kde žije pomatený farmář. Novým hostům chce ukázat nedalekou jeskyni, kde je posléze uvězní. V chodbách jeskyně totiž chová prehistorického tvora a potřebuje jej nakrmit. Návštěvníci budou muset bojovat o holé přežití.

Phantom from Space

Phantom from Space (1953)

V Santa Monice přistála vesmírná loď s mimozemšťanem, který dokáže být neviditelný. Po svém vylodění zabije v sebeobraně dva obyvatele, kteří na něj zaútočili kvůli jeho děsivému vesmírnému obleku. Mimozemšťan je nucen svůj skafandr odložit a pohybovat se skrytý před zraky pozemšťanů. Ti po něm ale nemilosrdně pátrají.

The Wasp Woman

The Wasp Woman (1959)

Janice Starlin je majitelkou kosmetické firmy, která se ocitá v existenčních problémech. Aby svou společnost zachránila, přistoupí na nabídku vědce Erica Zinthropa, který experimentuje s látkou vyrobenou z vosích enzymů. Zvířata, kterým látku aplikuje, mládnou a stávají se vitálnějšími. Janice souhlasí, že bude jeho prvním lidským pokusným subjektem. Po příjmu většího množství látky se ovšem stává "ženou-vosou"…

The Phantom Planet

The Phantom Planet (1961)

Dva astronauti jsou vysláni na planetu Rheton, kde se ztratily již dvě kosmické lodi. Po dramatickém přistání zůstává jen jeden a rázem se smršťuje do miniaturních rozměrů. Postupně odhaluje mytologii místních domorodců a učí se s nimi žít. Planetu a její obyvatele ovšem okupují vesmírná monstra, kterým bude muset kapitán kosmické lodi čelit.

Die, Monster, Die!

Die, Monster, Die! (1965)

Stephen Reinhart přijíždí do města Arkham, aby zde navštívil svou přítelkyni Susan Witleyovou. Pro jejího otce Nahuma (Boris Karloff) je to návštěva nevítaná, což dává patřičně najevo. Ve sklepení nehostinného domu totiž skrývá něco, co nahání hrůzu obyvatelům blízké vesnice, Susanině matce, která skrývá svou tvář i samotné Susan. Stephen pomalu odhaluje roušku tajemství, které ničí život celé Witleyovy rodiny. Horor natočený podle H. P. Lovecrafta.

Vražedná hra

Vražedná hra (1991) (TV film)

Skupinka sedmi lidí, ve které je mimo jiné tanečnice, doktor, učitelka, zkrachovalý sportovec a další, dostala pozvánku na ostrov tajmeného pana Osiriuse. Místo vřelého přivítání je ale čeká boj o přežití. Musí se dostat k jediné lodi na ostrově dříve, než je Osirius a jeho kumpáni pobijí.

Reklama