Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (91)

plakát

Temple Grandinová (2010) (TV film) 

O skutečném životě, poučné. A to jsem si chtěl pustit film pouze jako kulisu :). Díky Jitko Cardová.

plakát

Astronaut (2022) 

Fajn oddechovka bez jakýchkoli akčních scén, které by do toho zcela jistě zakomponoval každý rejža ze Států. Manželka fandila na plný pecky. :)

plakát

65 (2023) 

to jako fakt?

plakát

Sisu (2022) odpad!

Prvních pár minut vypadalo  nadějně, ale pak se to zvrtlo v takovou sračku, že nechápu nasbíraná procenta. Nikdy bych nevěřil, že se mezi recenzenty může pohybovat tolik magorů, co dá víc jak dvě hvězdy. Natočit tohle Rusové, tak se hodnocení nedostane nad 10%, ale že to natočí Helander, tak se z toho tady velká část musí jít přebalit.

plakát

Má odpoledne s Margueritte (2010) 

Gérárda mám rád, ať si na něj plivou jak chtějí.  Prostě je to pan herec a na rozdíl od Belmonda jsou filmy s ním oduševnělé. Poslední dobou jsem záměrně vyhledával francouzské filmy, asi mi budou mentalitou blíže než americké a poslední dobou i než drtivá většina naší kinematografie. V tomto případě to byla opět trefa těsně vedle "černé".  Lehčí sociální "drama" svou pohodou rozhodně neurazí a v některých momentech i rozesměje.

plakát

Příběhy včelích medvídků (1984) (seriál) 

Díky vnučce jsme se naučili téměř všechny písničky. Skvělé, chytlavé, někdy jsem se přistihl, že si některou pobrukuji celý den.

plakát

Danton (1983) 

Skvělé! Zajímá mě historie, tudíž se i rád podívám na zfilmované zpodobnění určitých události. Je mi jasné, že ve většině případů je film od reality dosti vzdálen, ale i tak se většinou člověk dokáže přenést do dané doby a hltat každé slovo, které zaslechne, ať je proneseno kladnou či zápornou postavou. Těžko říci, jaké skutečně byly historické osobnosti, protože co autor jejich životopisu, to jiný, byť nepatrný rozdíl v pohledu na jejich činy, na jejich životní příběh. Snažím se nenechat ovlivnit žádným autorem, snažím se udělat názor na člověka v kontextu jeho doby, takže nebudu hodnotit ani Dantona, ani Robespierra, ani jednoho z jeho poskoků. Mohu hodnotit pouze výkony herců a ty, ty byly bezchybné, bez sebemenšího náznaku zaváhání, nejistoty ztvárnit postavu, která mu byla předurčena.  Názory recenzentů, že je film příliš rozvleklý, zdlouhavý jaksi nechápu, právě z historického pohledu obzvlášť u těchto dvou postav, kde je každé slovo tou nejdůležitější ingrediencí.

plakát

Děti z mokřin (1999) 

110 minut neotřelé krásy, ta minuta je stála tu jednu hvězdu a to za to nákupní centrum. Tím člověka nevybíravým způsobem vrátili do reality.  Přátelství napříč společenským postavením. Možná to zavání určitou naivitou, ale je to krásná představa.  Frantíci umí, jejich mentalita je mi blízká, jejich humoru se upřímně směji, mám rád jejich temperament, ale zároveň pohodu a klídek (a dobré víno).  A také to, že si nenechají srát na hlavu a umí se ozvat. Když stojí nálada za starou bačkoru, jdu a pustím si ty různé "tymiány, maminčiny zámky, četníky, studnařovi dcery, blondýny" a spoustu dalších pohodových filmů, dnes obohacených o další klenot.

plakát

Daleko od lidí (2014) 

Moooc dobrá věc! Kouknu na film za "miliardy" a druhý den si na něj nevzpomenu, ale natočit takovouhle náladovku, kde čaruje kouzelník Viggo a která mi koluje v hlavě ještě po několika dnech, to je kumšt. Miluji poušť, miluji hory, miluji samotu a tady to byla trefa přesně do černého  s nulovou tolerancí.

plakát

Vlastníci (2019) 

Jako bývalý člen SVJ jsem s úsměvem sledoval to, co jsem v minulosti častokrát zažíval.