Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (9)

plakát

Sicario 2: Soldado (2018) 

Je to jak neuspokojivý sex s topmodelkou. Film nastavý očekávání, který ve finále neuskuteční... Když dojdou peníze, nebo nápady, nebo koule, nebo co... udělá se ve filmu jeden telefonát s ministrem obrany a celý rozjetý příběh o globální válce s terorismem a kartely kde se těšíte na epickou bitvu několika gangů a vládních složek se ve vteřině změní na mikropříběh s lokální šarvátkou dvou vrtulníků s dvěma Fordy. WTF. Jinak ale pěkný příběh o bromance v temném světě šedých složek. Výborná kamera a herecké výkony, přehledná a nepřetažená akce. Trojka je jistá.

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) 

NÉÉÉÉÉ!!!!!!! Próóóóóč Disney, próóččč??!!! Všechno špatně a nedoporučuju... Charaktery jdoucí proti svým původním základním hodnotám... devastace logiky a časování... dehonestace a likvidace ikonických postav naprosto neuspokojovým způsobem... sociální protikorporátní odkaz od snad největšího světového filmového korporátu :-D... hrozný příběh a vývoj takže tragický scénář... špatná režie... herecké výkony bez chemie a zájmu... celkový marast a ubohost. Co jde podělat to tady s naprosto chirurgickou přesností přímo poserou. Je to naprosté zklamání pro fanoušky ságy. Děte do prd.le Disney a to co jste předvedli ve spinu Solo je taky pěkný peklo. Děte do prd.le. Tohle je snad pomsta temný strany a nezbývá než doufat, že se jednou nějakému Jediovi podaří vymazat ze světa všechny kopie týhle sr.čky a umožní natočit novou a lepší epizodu VIII. tak jak by si to postavy této Galaxie zasloužili. Měnim ze dvou na jednu hvězdičku, je to totiž zaručeně nejhorší Epizoda ze všech a to počítám i Lukasovi prequely...

plakát

Auta (2006) 

Za mě 5 hvězd, ale tentokrát je to trochu ovlivněno osobním prožitkem, protože u tohoto filmu jsme se dali dohromady s mojí paní :-) Ale i film je moc pěkný, i když jsou i daleko lepší Pixarovky, nicméně díváme se na něj od té doby každý rok a dá se na něj podívat i opakovaně, což je u filmu, alespoň pro mě, nejdůležitější parametr.

plakát

Hotel Chevalier (2007) 

Parádní short. Jasně Natalie je super a zadek má fenomenální a klobouk dolů před Wesem, že jí alespoň natolik na kolik to jen šlo dokázal odhalit... nicméně především v něm jde o vykreslení jednoho z bratrů (Jacka), který se snaží utéct ze vztahu, ale láska a vzpomínky ho následně (v Darjeelingu) např v podobě vůně neustále pronásleduje (ale také třeba županu do kterého Natálku zahalí, když se jdou podívat na "jeho výhled na Paříž"). Short ukazuje Jacka (nebo také kteréhokoliv jiného člověka) který prostě nedokáže utéct před svojí součástí... jedině tak, že se jí otevřeně postaví. Ostatně Darjeeling je zbytečně přehlížený. Je to perfektní vykreslení rodiny a vztahů... řady vyřčených a nezodpovězených otázek, napětí, nedokonalých nebo přímo zkažených životních momentů a milníků... přitom, ale stále rodiny o kterou se chcete nebo dokonce musíte opřít. Rodiny v které stejně nakonec všechno o všech víte, ať už se to řekne, nebo jen vycítí. Klasicky perfektní Wesova hra s prostředím a rekvizitami ve scéně... s holí, brýlemi, zrcadli, barvami nastavujícími se v určitých scénách určitým postavám... prostě Wes. Není to tak jednoduchá a přímočará podívaná jako Grandhotel, i když i tam jsou krásné schované vodítka na 100 opakovaných zhlédnutí, je to svým způsobem náročnější podívaná o zbytečnosti věcí, ať už je to Porsche, bota nebo kupa kufrů, příběh o potřebě řešit komunikaci verbální i neverbální pro dosažení sblížení se svým okolím a tím i svým vlastním vnitřním souzněním.

plakát

Casino Royale (2006) 

můj nejoblíbenější Bond. Neotřelý, nečekaně vtipný, špinavý, zbitý, pochybující, prohrávající, lidský, živý, umírající... Perfektně vykreslená postava o kterou skutečně budete mít strach... Postava kterou jakoby jsme teprve nyní poznali a teprve nyní si k ní našli vztah a přitom je to starý známý Bond, James Bond. PS díky Timothy Daltonovi :-)

plakát

Blade Runner 2049 (2017) 

pro takovéto filmy se staví kina. Epická podívaná s dokonalou atmosférou. Nebyl jsem skalním nekritickým fanouškem původního Blade Runnera, líbil se mi, ale... Nicméně díky tomuto sequelu dostává i původní Blade Runner naprosto nový rozměr a díváme se na možný vznik nové epochální série. Snad. Rozhodně doufám. Nicméně bez prozrazování děje... Pokud jste zastáncem přímočarých svižných filmů typu Transformers nebo Avengers, tak Vás tento film nejspíš neokouzlí. Děj bude některým lidem připadat pomalý, ale díky twistům a vizuální a hudební složce se většina diváků především v kině vážně nudit nebude. Film hodně sází na pocit a proniknutí do postapokalyptické bezradnosti. Nečekejte na DVD nebo BlueRay je to film který si nejvíc užijete právě v kině. Nepropásněte, jednoznačně doporučuju.

plakát

Toxic Shark (2017) (TV film) 

:-D je to děs, ale pobaví. Dívali jsme ve třech a bylo zábava hned od začátku sledovat politicky korektní casting z kterého se dá krásně odvodit, kdo první umře, kdo se zraní, kdo uteče, atd. Super jsou otvíračky scén s pohledem na procházející zadek :-D Naprosto stupidní dialogy ve smyslu: "Jsi medik takže opravuješ a jsi plavčík takže se hýbeš ve vodě... oprav mi loď." :-) Obrovský přímo mega obrovský žralok, který se bez problému hýbe ve vodě která lidem sahá po kolena, stříká sliz a je super odhadovat, koho kousne a koho postříká :-D je to fakt hrozný herci jsou slabý, zápletka, dialogy stašný... ale s dobrou partou se alespoň zasmějete.

plakát

Slídil (2014) 

Bezvadná jízda Jakea Gyllenhaala nastavujícího zrcadlo senzacechtivosti společnosti s morbidností zpravodajství. Jake jako chladnokrevný rychle se učící psychopat, který si z každé situace dokáže odnést to co potřebuje a použít to v budoucnu, ať už je to předmět, nebo životní lekce. Zajímavý příběh, výborné herecké výkony i Riz Ahmed (který mi příjde v Rogue One nesnesitelný je tady výborný) Rene Russo je taky silná postava s dobře vykreslenou motivací. Dan Gilroy rozhodně překvapil, jak scénář tak řežie je super. A to hlavní je to svůj vlastní originál. Není to žádný reboot, restart, prequel, sequel, není to filmová adaptace hry, comixu, hračky.... nic. Prostě originální film stojící na svých vlastních nohách. Rozhodně doporučuju se podívat.

plakát

Bombakšeft (2002) 

podle mě zbytečně přehlížený a podceňovaný film. Dal bych 4 hvězdy, ale protože je tak opomíjený dávám 5 a i ty si celkově zaslouží. Má výbornou zápletku a super závěr. Herecký výkony jsou příjemný atmosféra perfektní, líbí se mi i podbarvení odpovídají atmosféře 70/80 léta. Miluju heist movies a tenhle kousek si u mě zasloužil dokonce víc zhlédnutí než Danyho parťáci... Jasně Danyho parťáci jsou určitě celkově lepší, dražší a promakanější s dražším hereckým obsazením efekty atd, ale tenhle kousek je super oddechovka se spoustou vtipných scének, dobrým příběhem a hlavně výborně odvyprávěným bez zbytečného ospravedlňování, se spoustou zajímavých zvratů a závěrem který prostě sedí :-D Danyho parťáci jsou přece jen hodně napudrovaná a nafouknutá pohádka. Bombakšeft je mnohem syrovější. A třeba při srovnání s Bandity z roku 2001 s Brucem WIllisem a Billy Bobem Thortonem plným klišé a obhajování je Bombakšeft přímo skoro Tarantinovská jízda. A to jsou zde Banditi hodnocení daleko víš. Pokud budete mít těžký den... pusťte si večer Bombakšeft.