Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Sci-Fi

Recenze (303)

plakát

Accident Man (2018) 

V tomhle filmu vůbec nejde o bitky, ani o hudbu či scénář, ale o hlášky a absurditu, směřující k pobavení diváka s obrovskou nadsázkou, jakou umí podat jen černý britský humor, který nám občas servíruje Guy Ritchie. Scott Adkins si napsal scénář, kteý si nezadá s hranicí demence, vymyslel v něm postavy, o kterých by se nesnilo ani samotnému Marvelu, ale kupodivu to funguje. Akční scény se nepokoušej bejt nijak přesvědčivé, jde jen o to, aby divák žasnul. A pokud na tuhle hru přistoupíte, budete se bavit královsky. Zkrátka a dobře, za málo peněz žádnej bulharskej Steven Seagal.

plakát

Aladin (2019) 

Ve filmu se dost zpívá, což je vopruz, kterej bych od Guye Ritchieho nečekal. Aladina kupříkladu hned na začátku honí za krádež náramku arabská městská policie a ten blb si u toho zpívá nějaký kraviny o těžkém životě nezaměstnaného čórkaře, takže napětí šlo okamžitě do háje. Naštěstí to dost zachraňuje Will Smith, kterej jako jedinej zpívá jenom trochu, protože místo toho vymejšlí jednu parádní ptákovinu za druhou. Jinak celkově šlo o nádherně zpracovanou výpravnou pohádku, která si čtyři hvězdy rozhodně zaslouží.

plakát

Alone (2020) 

Slizkej úchylák unese bezbrannou brunetu. Tu to v zajetí moc nebaví, tak úchylákovi vezme kliku. Ten místo toho, aby si nad zajatou brunetou honil lofase, musí jí nasranej honit po lese. A honitba je to excelentní, poněvadž bruneta vůbec neni blbá. Jedinou výtku bych měl snad k tomu, že když už tím lesem běhá bosá a má na sobě tlustou mikinu, mohla si z ní udělat alespoň provizorní ochranu chodidel, ale to by si zas divák neužil šlápnutí na větev. Takže když to shrnu, po dlouhé době zase jednou solidně natočená naháněčka, i když to byl remake tohohle.

plakát

Angry Birds ve filmu (2016) 

Malé děti se z tohohle animáku dozvědí, že ptáci neuměji létat a orel má ptáka, kterým se vymočí do jezírka moudrosti. Když na ptačí "Evropu" zaútočí vlna migrantů v podobě zelených prasat, aby jim ukradla vejce a křičej přitom, ať žije cholesterol, pochopil jsem, že se jedná o slušnou ptákovinu, které dám s klidným svědomím čtyři hvězdy, protože jsem se bavil jako prase. Jinak malým dětem pod deset let film vřele nedoporučuji.

plakát

Aquaman (2018) 

Přítelkyně říkala, že Jason Momoa je hrozně sexy, když je mokrej, ona totiž nemá moc ráda westerny, kde jsou všichni hrdinové hrozně zaprášený a smrděj potem. Já se sice taky meju, ale to neznamená, že je na to někdo zvědavej, protože to se ode mne předpokládá. Nicméně jsem nepředpokládal, že DC udělá takovouhle pohádkovou pecku, která by mohla konkurovat sólovkám od Marvelu. Výborně jsem se bavil, mělo to spád od začátku do konce a přesně o tom to mělo být. Pět hvězd nedávám jenom pro to, že tvůrci se spokojili s výborným vizuálem a neměli potřebu náročného a čistotného diváka mého kalibru šokovat neotřelým koncem.

plakát

Arctic: Ledové peklo (2018) 

Tak s timhle filmem se tvůrci vůbec nesrali. Žádné seznamování s rodinou, žádný pád letada, nikdo nám necpe vzdělání hlavního hrdiny, aby si divák řekl, že je to inženýr, takže bude mít nějaké zvláštní schopnosti, jako třeba vypočítat mez pevnosti na střih uprostřed závějí atd... Celé je to o tom, že blíže neidentifikovatelný hrdina za sebou táhne na saních polomrtvou asiatku, protože kdyby to neudělal, pronásledovalo by ho jeho vlastní svědomí. Ono to nemá ani konec, ale kdo by o něj stál, když to nemá ani začátek. Je to všechno o průběhu, který mne několikrát dohnal k slzám. A to nejsem plačtivej typ.

plakát

Avengers: Endgame (2019) 

Na objektivní komentář Avengers: Endgame je potřeba se alespoň trochu pohybovat ve vodách Marvelu. Někdo tu píše, že se to snaží být za každou cenu zábavné, což je pravda jen z poloviny, protože humor tu samozřejmě byl, ale samotný film měl téměř tři hodiny, a to nelze bez úhony ustát bez špetky toho humoru, který o to víc evokuje dramatické části. Co se týče samotné akce, bylo jí o něco méně, než v Infinity war, ale to bylo jedině dobře, protože nakonec bychom se dostali do takového stádia, že se bude na plátně každej s každym řezat helma nehelma a nemusíme chodit do kina, nýbrž spíš k psychiatrovi, kterej bude řešit naše trauma z války, která se nazývá kino. Už takhle mi stačí, že jsem zralej na léčení z pár zfilmovanejch rodinejch dramat od Viewegha, kde mi naopak humor dost chyběl.

plakát

Balkánská pomsta (2017) 

Van Damme už točí filmy třicet let. Na čele má bouli, protože prý jako malý spadnul do bazénu. Asi na hlavu a asi ten bazén byl vypuštěný. Nicméně se stal ikonou. Van Damme - nikoliv ten bazén, protože kdyby do toho bazénu spadnul Chuck Norris, tak by neměl na čele bouli, ale bouli by měl na čele bazén. Nicméně jsem viděl s Van Dammem skoro všechny filmy a je to ortodoxní pravák a exhibicionista. V žádném filmu jsem neviděl, že by někoho kopnul levou nohou. Jako protivník je tedy v soubojích hodně předvídatelný. Myslíte si, že v tomhle filmu tomu bylo jinak? Už jsem starší chlap, který kdysi boxoval a nedokážu si představit, že bych všechny údery vedl jen na mou dokonalejší ruku kvůli eleganci a soupeř by to neprokoukl. Je fakt, že jako boxer moc nekopu, ale Van Dammeho bych někdy s chutí nakopnul do prdele.

plakát

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016) 

Ben Affleck jako Batman? Když jsem si zjistil, že kvůli té roli víc než rok poctivě cvičil a nabral zhruba 14 kg. svalové hmoty, bylo mi jasné, že se jedná o jeho srdcovou záležitost. A ve filmu je to vidět! Nechápu některé zdejší uživatele, kteří toho herce odsuzují z čirého pokrytectví, aby tak dali najevo, jakými jsou znalci herectví. Přitom je to zde 121. nejoblíbenější herec. Dáváte mu snad hlasy potají? Henry Cavill se podle mne do role supermana hodil mnohem méně, i když také on se snažil. Když je totiž supermanem metroseuál, který si po ránu v kocovině nasadí slipy přes podvlíkačky a pak lítá světem jako z jiné planety, což také je, pak s ním nemám chuť zajít na pivo, ani když si nasadí brýle, v kterých ho pochopitelně nepoznám. Jinak úžasnou stránku high-tech reality vs temný Gotham, kterou Batmanovi vdechnul Christopher Nolan, zde nečekejte, ani to není možné, neboť zde je Superman, tudíž realita jde stranou. Přesto se jedná o velmi dobře natočený film, akční scény jsou přehledné a motiv nenávisti Batmana vůči Supermanovi je kupodivu uvěřitelný. Co se týče závěru filmu, moje přítelkyně zhruba posledních deset minut jenom posmrkávala do kapesníku, takže si to někdy musím pustit sám, abych si v soukromí pobrečel jako chlap.

plakát

Berlínský syndrom (2017) 

Osamělá australská turistka v Berlíně. To zní dobře, řekl jsem si. A jelikož je naše turistka poměrně šeredná, nadržená třicítka, neváhá roztáhnout nohy prvnímu hezounovi, který ji osloví. Jedná se však o úchyláka, který si z ní okamžitě udělá svůj majetek. A jelikož "ambiciózní" Clare neumí žbleptnout německy ani hilfe, bude to mít v Berlíně s dovoláváním se pomoci trošičku komplikované. Film to není úplně špatný, teresa Palmer hraje docela dobře, a dokonce, přestože je svým únoscem všemožně týraná, mu v půlce filmu naprosto dobrovolně roztáhne nohy znova; asi pro to, že to režírovala ženská a chtěla si užít další scénu s Maxem Riemeltem. Jiné vysvětlení nemám a vlastně jsem ani kdovíjak nepochopil konec. Ale vzhledem k tomu, že film už má takhle přepálenou stopáž, jsem rád, že konec byl nedotažený, protože dalších 20 minut navíc už bych nedal.