Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (2 182)

plakát

Manyeo (2018) 

Od tohodle jihokorejsce sem viděl VIP, což mě hodně chytlo, tak sem si řek, že se zkusím na pár filmů vypravit tímhle směrem. Další zasávka psychadelickej film s holčinou, která má nadpřirozený schopnosti, proč ne? Tenhle rejža si hodně libuje v krvi. Nejlíp, když je to tam všechno uplně zacákaný lidskou krví, to je pak asi v rauši :o). Zase tady hrál takovej jeden rákosník, ze kterýho šla taková poklidná hrůza.

plakát

V.I.P. (2017) 

Ovšem, tohle se tedy jihokorejcům povedlo, saaakriš, takle nadupanej kousek sem dlouho neviděl. Asi nejvíc v životě sem toužil po tom, abych mohl toho spratka, kterej vraždil, zmlátit přes televizi, naštěstí sem si to rozmyslel :o). Jako, ten to sehrál uplně dokonale a fakt si myslím, že při tomhle se musí otvírat kudla každýmu neutrálnímu divákovi. Dál se mi hodně líbila zamotanost případu, Jihokorejská policie, jihokorejská rozvědka, CIA, jeden Severokorejskej mstitel.. Fakt pecka. Díky tomuhle filmu se teď na chvíli podivám na tenhle poloostrov. Samozřejmě jen v TV :o)

plakát

Kingsman: První mise (2021) 

Škoda obrovskýho potenciálu, kterej tenhle film rozhodně měl. Už jen to téma 1.Světová... Zároveň bych si moc přál, aby tohle bylo opravdové zakončení týhle trilogie a dál už se to nerozvýjelo, páč by se taky mohlo stát, že by to šlo do hoven. I když tenhle rejža umí točit a dovolím si tvrdit, že dycky bude umět, ale 3x a dost... Tady sme se Kingsmanů moc nedočkali, vlastně až posledních 5 minut. Takže se to vlastně mohlo jmenovat uplně jinak. Najeedničce sem byl 3x v kině, tady jen jedenkrát, dám tomu šanci i doma, ale něco mi říká, že tenhle dí budu mít z těch tří nejmíň oblíbenej...

plakát

Eternals (2021) 

Ty jo, tak oskaová číňanka toočí nový Marvely :o). Neviděl sem v kině, vypadá to, že sem udělal chybu, páč se mi to líbilo celkem dost. Né sice tolik jako třeba novej Spider man, ale stejně tak jako třeba Shang Chi nebo Black Widow. Je s podivem, že přes to že Thanose sem měl za největšího drsňáka v kosmu, tak i přes to se pořád najdou další a další a vypadá to, že i vostřejší a vostřejší. V tomhle případě spíš teda větší :o). Hezký byl na plátně vidět bratry z Her o trůny - Johna sněha a toho jednoho Starka, kterýho podřízli v kostele. I když tohle beru jako druhou kolej klasickýho Marvelu, tak je to pořád tisíckrát lepší než většina DC pípčovin. Ale třeba nás jednoho dne překvapěj :o)

plakát

Ohněm a mečem (1999) 

Tak mám m za sebou nejdražší polskej film. Výpravou mi to připomíná nechvalně proslulý český filmy z dob nomalizace -- Žižka, Hus a podobný propagandy. Tady to propagandou sice nesmrdí, ale smrdí to strašným retrem. Na to, že je to film mladší než Titanic, tak je to teda retro jako prase. Dějově docela příjemně zamotaný, ani mi vlastně nevadilo, že to má 3 hodiny, je to koukatelný. Hromadný bitky takový spíš zmatečný. Co mi přišlo strašně ftipný, tak že všichni chlapi (poláci, ukáčka, tataři) nosej knírky jak za mlada :o)

plakát

Zaklínač - Série 2 (2021) (série) 

Asi bych mohl napsat na chlup to stejný jako u první série... Taky sem se nedočkal nějakýho lepšího vyústění. Tentokrát to nebyl jeden velkej trip, ale spíš vejletění ze sídla Zaklínačů. Víc se do příběhu vmíchali elfové, ale moc taky nezasáhli. No, sem docela rád, že sem se na to s mou polovičkou podíval, páč přecijen fantasy serošů až zas tolik není.

plakát

Barry Lyndon (1975) 

A máme tady dalšího Kubricka, vypadá to, že sem se na nějj nějak poslední dobou zaměřil. Tohle je stejně dlouhý jako Spartakus (geniální), ale tohle je mnohem nudnější. Vlastně je to jedna velká nuda, která je obvšem zabalená do moc pěknejch kostýmů. Asi nejvíc na palici bylo období, kdy si pracháči dávali bílej make up jak upíři a k tomu na xichty obrovský pihy. Nevím, koho tohle mělo rajcovat :o). Jedna krátká bitva a dva pistolové souboje. Jinak snůžka keců. OK, chápu, že Stanley byl génius, ale že bych kvůli tomu musel obdivovat i filmy, který by uspali sjetýho perníkáře, to nee...

plakát

Krotitelé duchů: Odkaz (2021) 

No, tak začátek (první půlka) by ještě docela šel. Sice je to hodně dělaný pro děti, ale až zas tolik to nevadilo. Ale druhá půlka, ta se zvrhla v neskutečně trapnou frašku. Efekty docela v pohodě. Nejvíc mě bavil Ant man. No, ale když se přeměnil i se svou nastávající v ty divný příšey, chtělo se mi brečet hanbou :o). Na druhou stranu nejsem vlastně vůbec fanoušek původních filmů, takže se není čemu divit, že mě tohle téměř uplně minulo.

plakát

Olověná vesta (1987) 

Viděno podruhý a přidávám jednu hvězdičku. Po pravdě se mi ale líbila víc první půlka ze cvičiště než druhá půlka z války. Je to způsobený tím, že si pod pojmem Vietnam představuju bojování v džungli a né džungli betonový... Doslova mě uchvátil herecký výkon toho poručíka nebo co to bylo za hodnost, kterej se do toho fakt zažral a já sem si uplně představoval jaký by to asi bylo, kdyby na mě celý dny řval tenhle pošuk s kloboukem. Ale myslel to dobře :o). Není to uplně starej film, takže to není žádnejj průkopnickej. Apokalypsa i Četa jsou víc než tohle. Každopádně Kubrick je dobrej a ještě Barry Lyndon a budu ho mít zkompletovanýho....

plakát

Matrix Resurrections (2021) 

Mohl bych bejt zatraceně kritickej, uplně s klidnou hllavnou. Ale že sou ty Vánoce, tak budu hodnej... MAtrix je fenomén, o tom není pochyb. Jednička a trojka sou pro mě naprosto brilantní filmy se vší parádou, dvojka krapet pokulhává, ale krapet. Chápu, že Wachovka chtěla udělat nějaký další důstojný pokračování. Ale předem musela vědět, že s tímhle scénářem se velký divadýlko hrát nedá... Respektuju, že si vlastně udělala srandu sama ze sebe, což umí jen opravdoví velikání. Taky respektuju velký množství vzpomínek na trilogii. Očekával sem teda mnohem víc a větší akci. Trochu mi to připomínalo 2.díl Trainspottinggu, kterej ovšem dopadnul o poznání líp než tohle. Ale zklamanej nejsem a sem rád, že sem na tom byl v Centrálu, kam si to odpoledne našlo cestu dalších 7 lidí, což je velmi příjemný sedět v kině a neslyšet šeptající idioty rvoucí se popkornem .o)