Reklama

Reklama

Kingsman: První mise

  • Velká Británie The King's Man (více)
Trailer 12

Obsahy(1)

Zatímco se sebranka nejhorších tyranů a geniálních zločinců připravuje rozpoutat válku, jež má zahubit miliony lidí, jeden muž musí vyhrát závod s časem a zastavit je. Ve snímku Kingsman: První mise se stanete svědky zrodu první nezávislé tajné služby. (Falcon)

Videa (6)

Trailer 12

Recenze (491)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Já musím dát 5*! Nevěřil jsem, ale Matthew Vaughn opravdu dokáže chrlit jeden úžasný film za druhým. V této sérii natočil už první díl odehrávající se v současnosti, který byl výborný. Následně byla dvojka o chlup horší, ale pořád výborná. A teď jsem se bál, jak dopadne prequel z období 1. světové války. Mé obavy byly rozplynuty už v úvodních minutách, scénář je tak kvalitně napsán, že film zaujme a baví po celou dobu promítání filmu. Vše bylo dokonale propracované a promyšlené. Celému filmu dominuje svým výkonem Ralph Fiennes, který v 59 letech zahrál jeden z nejlepších výkonů své kariéry, navíc ty akční scény v jeho věku, to jsem koukal. Potěšilo mě také, že se ve filmu objevily známé historické postavy, např. Rasputin, kterého mimochodem Rhys Ifans ztvárnil tak, že jsem mu věřil, že i ve skutečném životě Rasputinem je! Jak už jsem psal, scénář byl opravdu skvělý a neméně skvělá byla i režie. Za mě jasných 5*. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nechápem, ako túto nudnú biedu a očividný prepadák mohol Vaughn normálne poslať do kín. Na toto mu fakt dali 1OO miliónov? Pri dvojitom atentáte som sa cítil ako keby som sledoval vystrihnuté sračkové scény na DVD. Dvojka ma bavila oveľa menej, ako jednotka. Na viacerých miestach bola prestrelená a to už je čo povedať, lebo prvý diel fakt nebol žiadnou serióznou drámou, všetky divnosti (alebo skoro všetky) v ňom však sedeli. V dvojke sedelo už len máločo a keď som vychádzal z kina, bol som zmätený a nie úplne uspokojený. No treba dodať, že oproti prequelu je dvojka gigantický zázrak. Prequel nielenže nie je temer vôbec zábavný, ale mám podozrenie, že taký ani nemal byť. Vypovedá o prvopočiatkoch „firmy“ Kingsman, o tom ako (a prečo a kým) bola založená a treba dodať, že okolnosti to boli vskutku tragické, avšak práve v tom drieme problém: s týmto filmom si skutočne žiadnu srandu neužijete. Dočkáte sa tragédií, svetovej vojny a aby toho nebolo málo, tak tiež úmrtia, ktoré možno ako ja aj vy budete čakať, ale napokon aj vy zostanete prekvapení z toho, za akých okolností k nemu došlo. Film má viac ako dve hodiny a až na jednu výnimku s tancujúcim (!) Rasputinom (Rhys Ifans bol úplne mimo už v Nothing Hill, ale aj tak ma zaskočilo, aký mimo je tu) obsahuje v podstate len jednu (!) poriadnu akčnú scénu - finále. No hoc som od neho čakal veľkolepú jazdu á la 10-minútová akčná bomba natočená na jeden záťah, napokon som sa so šokom nedočkal. To, že na konci absentuje najšťavnatejšia postava ani nebudem komentovať, proste zmizne bez slova z plátna, wtf. Ralph Fiennes (ktorý to aj produkoval) je pri všetkej úcte jedným z najhorších kastingových ťahov roka. Jediný, kto to tu aspoň trocha zachraňuje, je Djimon Hounsou, ale nedajte sa oklamať, je to len vedľajšia rola. Snímka sa nevie poriadne rozbehnúť. Ak sa aj na pár okamihov predsa len nejakým zázrakom rozbehne, následne okamžite na celé desiatky (!) minút zaspí. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Mám Vaughna rád, ale takhle ne. Atmosféru a kulisy první světové tu režisér vystihl celkem hezky. Akce je pak pochopitelně super a třeba noční scéna v zákopech je jedna z nejlepších, co kdy natočil. Jenomže zatímco vizuálními nápady Vaughn jako obvykle jenom hýří, příběh a dialogy tentokrát konkurují tomu nejhoršímu, co může popcornová tvorba nabídnout. V podstatě bych se nebál to přirovnat k poslednímu dílu Rychle a zběsile. Debilní dialogy, co tahají za uši a extrémní tlačení na pilu z hlediska citů a emocí – do takové míry, až je z toho medvědí služba – bych u Kingsmanů zrovna nečekal, korunu tomu pak nasadily námluvy s Rasputinem, které byly tak totálně bizarní a over-the-top sprosté, že jsem si nebyl jistý, jestli stále sleduju ten samý film. Zklamání je slabé slovo. Tohle byla čirá frustrace. Dejte mu komiks, gangsterku, cokoliv – momentálně totiž s Kingsmany akorát padá strmě dolů... 4/10 ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Průměrný počin nijak neposouvající mytologii série vpřed ani vzad, prostě jen výplňovka, ovšem bez humoru a tempa prvních dvou filmů. Zaujme převážně akce a hudba, ale to nejspíš nestačí. Postavy jsou celkem sympatické, ale tak nějak jsou vám u prdele, i když jsou dobře zahrané. Příběh celkově mi přijde komplikovaný a sarkastický humor je vystřídaný spíše politikou a nezajímavou zápletkou. Akce velmi bravurní, ale už teď nevím o čem to pořádně bylo a to nemluvím o padouchovi, který byl tedy nadmíru špatný.. průměr ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočená, byť v jádru příběhově nesmyslná pohodovka, která je do třetice kompletně dojebaná soundtrackem, kterej filmu bere atmosféru doby i místa, kde se odehrává a zároveň nedokáže jít ruku v ruce s moderní Vaughnovou režií. Přitom některý scény jsou vyloženě skvělý (noční střet na bitevním poli!). ()

Galerie (54)

Zajímavosti (19)

  • Báseň, kterou vévoda z Oxfordu (Ralph Fiennes) recituje, je „Dulce et decorum est“ od Wilfreda Owena. Tato báseň byla publikována v roce 1920 a popularizována až po jejím zahrnutí do některých antologií válečné poezie v 60. letech. Není tedy možné, aby tuto báseň mohl někdo znát v roce 1916. (ČSFD)
  • Po snímku Wonder Woman (2017) se jedná o druhý komiksový celovečerní film, který je zasazen do období první světové války. (Kuzmik)
  • Režisér Matthew Vaughn se při natáčení filmu inspiroval pověstmi o Rasputinově (Rhys Ifans) enormním penisu, takže vznikly tři scény, které byly ale natočeny tak explicitně, že by celý film dostal rating od 18 let, což by ho jako producenta připravilo o část zisků v kinech. Proto tyto erotické scény s Rasputinem nechal dodatečně vystřihnout. (raininface)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

17.10.2023

Režisér Matthew Vaughn (Hvězdný prach, X-Men: První třída) se čerstvě zúčastnil newyorského Comic-Conu, kde mimo jiné propagoval svůj nadcházející špiónský film pro Apple Argylle s Henrym Cavillem a… (více)

Vaughn by stále rád natočil Supermana

Vaughn by stále rád natočil Supermana

22.12.2021

Režisér Matthew Vaughn (X-Men: První třída) v posledních dnech dělá press tour ke svému nejnovějšímu snímku Kingsman: První mise, a během nedávných rozhovorů tak již stihl potvrdit celou řadu věcí.… (více)

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

17.12.2021

Režisér Matthew Vaughn momentálně promuje svůj nový snímek Kingsman: První mise a vedle toho, že už před pár dny potvrdil chystání klasického sequelu ke Kingsmanům s Taronem Egertonem, vyjádřil se… (více)

Reklama

Reklama