Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (2 182)

plakát

Shoky & Morthy: Poslední velká akce (2021) 

Tak ti nevím, tenhle youtůberskej Svět nemám vůbec zmáknutej, vůbec mě nezajímá co se na youtubu děje, a to myslím nejen u joutůberech, ale i klipech atd... Youtube u nás sjíždí akorát Elišák, když si tam pouští píčoviny pro děti... Od filmu sem nečekal vůbec nic, jen sem byl zvědavej na českej nekomerční film od začínajícího tvůrce. Asi sem se těšil na něco ve stylu Party Hard :o). ale to bych chtěl asi moc. Tohle má celkem koule, člověk se u toho zasmějje, ale i tak trošku vyzáhaduje :o). Krvavej konec ve stylu tarantín tomu sice uplně neslušel, ale 4 hhvězdy za originalitu.

plakát

Den patriotů (2016) 

Tak ovšem, tohle je hodně vlasteneckej biják... Nedokážu si představit něco podobnýho prožít na mírumilovným závodu. Film, kterej tě od začátku vsosne do děje jak slon písek ze studny (Krtek a studna) :o). Celkem drsný sou záběry zmračenejch lidí. "Naštěstí" ti idioti dali bombu na zem, takže to hodně lidem válcovalo nohy, ale umřeli "jen" tři lidé. Precizně natočený jak pracují agenti FBI při kamerovým hledání teroristů. No a záverečné proslovy, ty jsou hodně dojemný. My máme to štěstí, že se naše zem ničeho podobnýho bát nemusí, páč tak nějak celkově umíme a děláme hovno :o)

plakát

Arcane (2021) (seriál) 

Tohle je můj poctivej jubilejní 1900. komentář. A? Nemám slov!!! :o)

plakát

Bitva u Midway (2019) 

No to je nevídané, 2. filmy se stejným názvem během jednoho dne :o). Ano, Emmerich (největší americký patriot, narozen v Německu) opět nezklamal. Musím uznat, že ačkoli jsou jeho filmy většinou pod 70%, tak mě bavěj, má to svou koukatelnost. Tohle je akční podívaná od začátku až do konce. Je tady krátce zachycen i útok na "Pearl Harber", na Maršalovy ostrovy a konečně i vymazlená bitka o Midway. Jasný, motá se to okolo jednoho super vojáka, kterej údajně trefil hned 2 ze 4 letadlovejch lodí, ale třeba na tom něco bude. Co se týče efektů, tak mi tam v bitvách vadilo těch mraky střel, takle si myslím, že to takle "hustý" nemohlo bejt, páč to by se všecky letadla poroučely k zemi. Celkově je na akci vidět, že je to strašně moc přeplácaný... Ale to už je holt ten náš pan Emmerich. :o)

plakát

Bitva o Midway (1976) 

Nestane se mi celkem často, že bych viděl 2 filmy za jeden den, a už vůbec se mi nestane, že bych viděl dva filmy, který se i téměř stejně jmenujou za jeden den. Ale když má člověk bolavý záda a volnej kvartýr, tak proč ne :o). Začnu tím líp hodnoceným kouskem....Hlásím spokojenost. Oceňuju to, že se do filmu napasovaly dobový záběry, takže to působí hodně reálně. Taky oceňuju, že sem se tady mnohem víc dozvěděl o strateggii a o všech těch maličkostech, který rozhodly tuhle klíčovou bitvu. Jasný, je to už "stará" vykopávka :o), ale má to grády i parádní obsazení... Jediný co bych vynechal, tak "trable" jedný japonečky a vojáčka, to sem nepatřilo...

plakát

Red Notice (2021) 

Tenhle rejža točí přesně ty filmy, který sou pro mě téměř nesnesitelný. Vybíjená, Millerovi na tripu a další píčoviny s debilníma hercima :o). Tohle je rozhodně světlá vyjímka. Ale stejnak v tom hraje ženská, kterou vůbec nemám rád (Wonder vomen). Ano, tahle ženská je určitě sexy, ale její herectví je na té nejnižší možný formě. Další dva herci přesně pravej opak. Svalnatej, tak ten si dokáže dělat srandu sám za sebe, což je v dnešní době prima. No a Deadpool, tak ten dokáže udělat prču i ze zdánlivě obyčejný situace. Příběhově e to velký nevyužití potenciálu. Celou dobu se honíš za jedním vejcem a čekáš, že když se daj všechy tři k sobě, stane se něco neskutečnýho... A? Stalo se uplný hovn.o.  Enšpíglovo srovnání s Indyana Jonesem mi přide asi tak ulítlý jako půlnoční dechovka na DnB párty :o)

plakát

Všichni svatí mafie (2021) 

Tohle byl jeden ze tří filmů na který se tento podzim těšil Hanz z Prahy :o). Seriáln nesleduju a po tomhle skouknutí mě nic nenutí k tomu, abych začal... Čekal sem něco ve stylu Godfellas, jasný, takovej film už se natočit nedá, ale tak aspoň trošku :o). A dočkal sem se dvouhodinový kecačky něco ve stylu Ženy v pokušení :o). No, to zas přeháním. Vůbec mě to nevzalo, herecký obsazení na mě nikterak nezapůsobilo. Do tý doby než umřel Ray Liotta to vypadalo jakžtakž nadějně, ale pak to celý šlo do kopru...

plakát

Profesionálové - Tajná zbraň (1980) (epizoda) 

Ty jo, tak tenhle seroš je o 4 roky starší než sem já, takže vlastně stejně starej jako můj bratr... Přiznám sem, že mě tenhle setoš tak trochu míjel, i když v TV nic jinýho neběželo. Takže sem za svůj život viděl cca 5 dílů. Je to na svou dobu hodně zábavná podívaná. Ústřední dvojka jede a hláškuje o sto šest a jejich "praotec" tomu dává takovou tu rozvážnost a moudrost. No a co se týče znělky, tak ta je dnes již legendárním songem, kterej nejedna kapela použila na svých koncertech (Heebie jeebie). :o)

plakát

Shang-Chi a legenda o deseti prstenech (2021) 

Aby to rákosníkům nebylo líto a necejtili se zrasistovaný, tak se musel natočit i šikmovokej Marvel, to je jasný. Ale pro afroameričany byl Black Panter samozřejmě dřív, páč to sou mnohem větší chudáci. Každopádně je to tak jako tak perfektní akční a zábavnej kousek. Oproti Černé vdově mi to přišlo víc chytlavý, asi tím, že to není až tak uplně civilní, že tady sou příšery, krásnej bájnej svět, kouzla a pěkný souboje. Co mi přišlo trošku zbytečný, tak ten rep a k tomu souboje, to se sem nehodilo. Ale zápletka a všecko kolem to do sebe pěkně zapadlo. Pro mě už Marvel nikdy nebudou to co dřív, páč přecijen po smrti Tonnyho je všechno jinak. Ale jestli budou Marvelové pokračovat tímhle způsobem, mohli bychom se dočkat třeba nějakýho islámskýho superhrdiny nebo možná i superhrdinky a z toho by se ty kozupíchalové vopravdu zvencli :o))

plakát

Čelisti (1975) 

Jeden z těch filmů, kterej sem viděl už před mnoha a mnoha lety. Jediný co sem si pamatoval, tak jak ten obrovskej žralok dokonal :o). Jako film je to i takle po letech naprosto skvělej. Atmosferickej až hrůza... Parádní je sledovat názory starosty a všech místnáků, kteří rači prachy než lidský životy. Závěrečná pasáž na lodi je uplně perfektní zakončení tohodle mrazivýho filmu. Spielberg je a dycky bude precizní režisér, jeden z těch, kteří určuvali směr...Jo a takle "Čelisti" se jmenuje jedna kapela, ve který hrajou borci na violončela od Candáta :o)