Reklama

Reklama

Shang-Chi a legenda o deseti prstenech

  • USA Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou je superhrdina čínského původu Shang-Chi, který je konfrontován se svojí minulostí, když je zapleten do sítě tajemné organizace Deset prstenů. Jedná se o druhý film ze čtvrté fáze MCU. Ve filmu uvidíme skutečného záporáka Mandarina. (Falcon)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (581)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Marvel se vydal cestou exploatace východní kultury a neměl bych nic proti, kdyby výsledný produkt byl divácky zábavný nebo aspoň zajímavý. Není ani jedno. Hýbající se digitální omalovánky mě už omrzely dávno, Tony Leung a pár hezkých choreografií bez nějaké přidané substance na tom bohužel moc nezmění. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina je sympaťák, Awkwafina kupodivu není až tak na vraždu jak jsem čekal, ale jinak tu nic není. Dobrá wushu akce ze začátku, ale fantasy v druhé půlce to posouvá do vod současných Čínských blockbusterů, a to fakt není pochvala - neexistuje rozdíl mezi tímhle a třeba Velkou čínskou zdí. 6/10 ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Překvapivě ucelená fantasmagorie, která sice místy trochu ztrácí tempo a spoléhá na prvek náhody (mluvící zadek alias zvířátko Bena Kingsleyho), ale v součtu drží pohromadě jak svým napojením na přesahující filmový vesmír, tak i svou vlastní rodinnou linií se zajímavým záporákem. Ani tak sympaťák Shang-Chi, s nimž se obzvlášť dnešní mladá generace velmi snadno identifikuje, jako spíše jeho rozporuplný otec je hnacím motorem vyprávění, které je dobře konsolidované zejména na úrovni akce, z nich každá příběh někam posouvá a navíc jsou i samy o sobě kvalitní a různorodé - a když už nastupuje vizuální guláš jako v drakobijeckém závěru, funguje alespoň ta pečlivě rozvíjená rodinná linka. Neměl jsem valná očekávání a nadšením také neskáču, ale Marvel si pořád drží laťku vysoko a přijde mi obdivuhodné, že už se nebojí takhle experimentovat s kulturními vzorci a poslat do kin skoro čistě asijskou fantasy, která mu samozřejmě v pohodě vydělá.. 75 ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Kdyby se celý film odehrával v USA a byl založený jen na hand-to-hand combatu, tak je to za 5*. Zmíněné bojové scény jsou naprosto skvěle natočené (dlouhé záběry, minimum střihů) s vynalézavou choreografií, jakmile se ale film přesune do Číny (?) a pak následně to Tramtárie, tak je to jen o tom, že postavy vzpomínají a dojímají se ... což je nuda k posrání a závěrečná bitka s digi dráčky je spíš dobrá k uspání po dobrém jídle, než aby nějak výrazně zaujala ... škoda. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„MUSÍŠ ZACHRÁNIT RODINU!…“ ///    Je dobře, že nám má svět Marvelu furt co ukázat. Tentokrát je to (konečně) pořádnej asijskej nářez! Odsejpá to, jsou tady fajn akční nápady a dočkáme se taky souboje draků. Pravda, ke konci to trochu zbrzdí, taky toho humoru mohlo bejt víc. Jsem starší generace, takže potěšili Tony Leung s Michelle Yeoh a překvapil „Mandarin“ Ben Kingsley. Taková akční pohádka, která nedělá Avengerům ostudu.   ///  NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chcu bejt největší „Pán prstenů“. 2.) Baví mě řežby v MHD.           /// PŘÍBĚH  ***  HUMOR  *  AKCE  ****  NAPĚTÍ  * ()

Galerie (53)

Zajímavosti (55)

  • RazorFist se poprvé objevil v „Master of Kung Fu #29“ jako atentátník, jehož paže byly chirurgicky nahrazeny čepelemi. U novějších verzí byla pouze jedna jeho ruka nahrazena čepelí. (Kubaaa97)
  • Shang-Chi nebyl jenom člen Avengers, ale také Secret Avengers, Heroes for Hire IV, Freelance Restorations či Marvel Knights. Spolupracoval také s MI-6. (3T)
  • Na konci roku 2018 informoval Deadline Hollywood, že Marvel Studios najalo Davida Callahama, aby napsal scénář, který by modernizoval postavu a vyhnul se stereotypům. Zároveň informoval, že Marvel shání režiséra asijského či asijsko-amerického původu, který by se zhostil režírování prvního filmu o asijském superhrdinovi v rámci MCU. (Kubaaa97)

Související novinky

Příští Avengers film našel režiséra

Příští Avengers film našel režiséra

26.07.2022

No, tak to šlo docela rychle. Kdekdo by čekal, že Marvel potažmo producent Kevin Feige využije šance, a vše důležité a neodkladné oznámí na Comic-Conu, případně si to nechá za pár měsíců na D23 Expo.… (více)

Marvel oznámil Multiverse ságu

Marvel oznámil Multiverse ságu

24.07.2022

7. listopadu 2025, tohle datum si zapište do kalendáře, než se ještě třikrát změní, protože v tento den vstoupí do kin závěrečný snímek nejen šesté fáze MCU, ale taky čerstvě oznámené (a už nějakou… (více)

Nová sága MCU bude odhalena již brzy

Nová sága MCU bude odhalena již brzy

21.06.2022

Kevin Feige potažmo další lidé z Marvelu rozhodně nelhali, když neustále tvrdili, že snímek Avengers: Endgame znamená konec celé jedné kapitoly vyprávění o superhrdinech. První tři fáze zde zkrátka… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

Reklama

Reklama