Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (29)

plakát

Muž jménem Ove (2015) 

Mám ráda, když mě někdo donutí změnit můj nesprávný první dojem. Severské filmy jsou pro naše oči díky drsnější přírodě a pochmurnému počasí často těžší na strávení a působí depresivně. O to více v nich vnímám lidskost a Ove jí v sobě měl spoustu. Tolik morousů, které odsoudíme po jednom výstupu na chodbě domu nebo v ulici… a za každým se může skrývat právě takový příběh a příliš velké srdce.

plakát

Sněhulák (2017) 

Jestli jste nečetli knihu, film s největší pravděpodobností nepoberete. Minimálně vám bude chybět dost reálií, které logicky doplní příběh. Snažili se tu o jakési umělecké obrazivo, a nedopadlo to. Kniha je geniální, film mohl být s takovým hereckých obsazením taky. Škoda.

plakát

Občan X (1995) (TV film) 

Výborné ztvárnění vyšetřovacího procesu plného táhnoucích se frustrujících byrokratických smyček tehdejšího Sovětského svazu. Herecky to bylo příjemně uvěřitelné, Čikatilo byl slizky úchylnej, Rea se zažral do vyšetřování jako profík a Sutherland byl takový soudruh klaďas :) O hvězdičku u mě přišli jen kvůli pár takovým scénkám, kde to prostě amíci nedali a potřebovali tam propašovat trošku z toho svého (třeba tleskající dav na konci, to bych chtěla videt v Rusku)

plakát

Zlo s lidskou tváří (2019) 

Když jsem viděla obsazení, ani se mi do filmu moc nechtělo, ale zvědavost převládla a nelitovala jsem :) Effronovi role překvapivě skvěle sedla a jeho přezíravý ďábelský výrazivo báječně dokreslilo atmosféru. Rozhodně doporučit film shlédnout po dokumentu Ted Bundy Tapes, kde má divák všechny informace detailně - ve filmu jde spíš o náhled na jeho vztah, který mu asi byl nějak důležitý (těžko říct u něj) a o jeho manipulátorství, než přímo o to “jak to bylo bez příkras” Děj se držel faktů, je zde několikrát využitá dobová fotka (cast tu hezky sedí). Fajn zážitek jako doplnění dokumentu.

plakát

Rozhovory s vrahem: Výpověď Teda Bundyho (2019) (seriál) 

Výborně složený napínavý dokument a detailní shrnutí hrůz, které napáchal jeden z nejznámějších sériových vrahů Ameriky. Má to spád, smysl pro detail, a díky aroganci a narcisismu jemu vlastní i mraky dobových materiálů, audio i video snímků. Ke konci divák sleduje s otevřenými ústy zástup lidi, kteří před věznicí skandují jako na fotbalovém zápase a oslavují jeho blížící se popravu... 👀

plakát

Night Stalker: Hon na sériového vraha (2021) (seriál) 

Tenhle dokument mě bavil. Skvěle poskládaný děj a popsané momenty, měl spád a gradaci. Rozhovory s vyšetřovateli měly hlavu a patu a bylo na nich vidět, jak moc chtěli případ vyřešit, takoví ti správní poldové té doby :)

plakát

Zmizelá (2014) 

Já bych jí jednu třískla!!! Tenhle film jsem si pustila bez očekávání, a poposedala jsem si každou chvíli nervozitou nebo pobouřením nad tou blonďatou čubkou! :D Hrozně mě bavila gradace filmu, to jak se zápletka pořád prohlubuje a jak musíte držet krok, jinak vás po cestě děj ztratí, a to prostě nechcete, potřebujete to objasnit :) Ros Pike a její mrtvý výraz je geniální, mám ráda záporáky, co mě nenechají klidnou.

plakát

Pýcha a předsudek (2005) 

Konečně jsem dočetla knihu, abych před zhodnocením filmu měla v hlavě reálnou představu. Hned pro začátek mám pro sebe překvapující fakt; Jane Austen se lépe sleduje, než čte :D Kniha je krásná, ale Pýcha a předsudek je pro mě velmi mile stravitelný román na plátně, tvůrci se hezky drželi předlohy, nevkládali postavám slova navíc a pokud vynechali pasáž, neměla v širší souvislosti důležitou roli. Film je pro mě nadčasově romantickým obrazem o tom, s čím se ženy i muži potýkají v každé době, a to právě předsudky a špatně vykládaná arogance. Příjemné herecké výkony, krásný anglický venkov, kostýmy i roztomile důležité dialogy, a to světlo...! Tenhle film mi sedl!

plakát

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil (2021) (seriál) 

Tyhle true-crime dokumenty mám moc ráda, a na hotel Cecil jsem se obzvlášť těšila, znala jsem z vyprávění od kamarádky, která hotel navštívila před lety. Ale tohle se mi zdálo jako točení v kruhu, neustálé opakování faktů a záběrů. Chyběla mi tam realistická akce a více policejních, dosud nezveřejněných informací. Místo toho se tam pořád parta fandů předháněla, jak tomu chtěli přijít na kloub, jiní zase srdceryvně vyprávěli, jak jim Elisa Lam změnila život, ačkoliv ji vůbec nepoznali. Bývalá ředitelka se zase pořád dušovala, že to nebyl až zas tak hrozný hotel a policie se bila v prsa, že udělala co bylo v jejích silách. Zničehonic přišel závěr, že holka byla magor a dál už nic. Netflix si tu honí triko na nově objeveném zpopularizovaném žánru a za sebe můžu říct, že to byla rychlokvaška.

plakát

Americké psycho (2000) 

Zprvu zajímavá myšlenka se během filmu trochu ochodila, a Patrick Bateman, pan vlk z Wall Street s krásným bytem a kvalitní vizitkou, se zdál být od půlky prázdný chodící vraždící stroj. A to mě zas tak nebralo. Na konci Bale předvedl krásnou spirálu nálad, tak dávám 3*, za něj a skvěle úchylné rituály... :)