Reklama

Reklama

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil

(seriál)
  • USA Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel
Trailer
Dokumentární / Krimi / Mysteriózní
USA, 2021, 3 h 42 min (Minutáž: 54–58 min)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Pověst nechvalně známého hotelu Cecil se po zmizení Elisy Lam ještě zhoršila. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Vtahující minisérie rozkrývající okolnosti jednoho z nejzáhadnějších případů, o kterém jsem od roku 2013 četl nesčetněkrát. V Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel můžeme mimoto vidět i rozhovory s vyšetřovateli, zaměstnanci hotelu či třeba například s internetovými "vyšetřovateli", od nichž vzešla i většina bláznivých konspiračních teorií. Skvělá práce! (Netflix) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nový dokumentární seriál od Netflixu lákající na nechvalně proslulý Hotel Cecil, který je znám jako líheň násilí a smrti. Bylo zde několik sebevražd a vražd. Drogy, prostituce a bydlel tam dokonce i Night Stalker. O to víc zamrzí, že se seriál celou dobu zaměřuje na případ zmizení Elisy Lam. Který mě první 2 díly relativně bavil, ovšem po 4 dílech se to většinou opakuje a tak trochu už nudí. Ten případ je zajímavý dokud o něm divák nic neví, ale ve finále když se dozví jak to ve výsledku je, tak zjišťuje, že až tak zajímavé a creepy to bohužel není. Mnohem raději bych viděl různé vraždy a sebevraždy, které se v hotelu odehrály, i samotná ulice od vedle Skid Row, kde přebývají bezdomovci a kriminalita je tam na denním pořádku mi přišla zajímavější než celý případ Elisy Lam. Škoda, Seriál tak trochu vábí na něco jiného, než ve skutečnosti je. Zkrácení o jeden díl by tomu rozhodně prospělo. 6/10. ()

Reklama

ProgLaney 

všechny recenze uživatele

Velice důkladnej a detailní dokument, Netflix prostě tohle umí. Kromě skutečně zvláštního až mysteriózního případu Elisy je tu přesah týkající se internetových "detektivů" a youtuberů - a sice to, co už je podle mě dávno známá věc - že je to senzacechtivá a tupá sebranka hyen, která nic neví, ale na všechno má názor. Jsem rád, že je tohle v závěru dokumentu celkem podchyceno. Jejich sypání popela na hlavu to nezachrání. Oficiální vyšetřování případu je ale fakt velice dobře vystavěno a postupně odhaluje zjištění, který to nakonec podle mě celkem jasně rozmotaj. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Netflix opět dokazuje svůj dobrý čich pro „true crime“ látku hodnou adaptace. Samotný námět Zmizení v hotelu Cecil je nosný a většinu času velmi mrazivý. Nicméně tentokrát se už výrazně ukazuje i velký neduh moderních seriálů, kdy obsah vystačí sotva na polovinu zvolené stopáže, a tak se ve zbylém čase operuje s nastavovanou vatou a umělým natahováním. Sám jsem se při sledování cítil o hodinu napřed - kdykoliv mě napadla logická otázka hodná okamžitého zodpovězení, minisérie si dala na čas a vytáhla ji až v následující epizodě. Jinými slovy celé to mystérium mohlo být vyřešené na ploše celovečerního dokumentu, nebo maximálně dvoudílné série, divák by přitom o nic nebyl ochuzen. Bohužel Netflix potřebuje sypat obsah ve velkém, a tak tu máme dokument nataženější, než by bylo vhodné, a je to docela škoda. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Dokument umne kombinujúci pohľad ľudí, ktorých sa prípad priamo týkal ale aj tých, ktorých sa priamo netýkal (youtuberi a influenceri, ktorí sa snažili o vyriešenie prípadu cez net). Berlinger nám ponúka detailne spracovaný priebeh vyšetrovania, pri ktorom sú nám informácie dávkované chronologicky- čo umožňuje počas sledovania formovať vlastné názory a domnienky. Niektoré záhady a vyslovené konšpirácie boli veľmi zaujímavé a stáli za pozornosť. Samozrejme, že pravda je nakoniec niekde úplne inde a je celkom jednoduchá i logická. S pointou dokumentu( i ten najjednoduchší človek môže v súčasnosti na internete slobodne vyjadriť svoj názor, či obviňovať a urážať hocikoho a to bez dôsledkov) sa plne stotožňujem a už dnes môžeme vidieť, aké negatíva tento fakt prináša. Hlavými mínusmi počas sledovania boli pomalší rozbeh a tiež, že dokument sa rôznymi výpoveďami pri ktorých nám 2 ľudia zdelili v podstate to isté natiahol o takú hodinku navyše. Inak viacmenej bez výhrad. 80% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • V hotelu Cecil byl ubytován i Richard Ramirez, známý jako "The Night Stalker", který se proslavil ve stejnojmenném seriálu. Právě z tohoto seriálu se zde objevují záběry. (TheSpearCZ)
  • Jediné vědecké vyšetřování temných událostí a nevysvětlitelných jevů, které kdy majitel hotelu schválil, provedl v polovině 90. let parapsycholog Christopher Chacon. (LUKICKK)

Reklama

Reklama