Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (202)

plakát

Tvář vody (2017) 

Na pohádku pro náctileté pěkné, super kamera, výprava, film je koherentní, ale na film roku pro dospělé diváky je to trochu málo.

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Dala bych pět hvězdiček, ale k úplné dokonalosti chybí dvě (podstatné)věci: životopisný film, který není z podstatné části pravda a hlavní hrdina by své předloze měl být ještě o chlub podobnější (je moc roztomilý, Freddy byl větší drsňák, což poněkud posunuje charakter). Jinak ale jeden z nejúžasnějších filmů, co jsem kdy viděla a každému doporučuji.

plakát

Uteč (2017) odpad!

Na horor málo strašidelné, na thriller málo zamotané a o se týče rozvíření diskuse okolo rasové diskriminace, je to postavené na hlavu: vlastně je to podané tak, že bílí, bohatí Američané netouží po ničem jiném, než po nádherném černém těle (či alespoň dámy po černém milenci). A protože takové touhy troufám si tvrdit nijak masově společnost neovládají, nemá film o čem vypovídat.

plakát

Tři billboardy kousek za Ebbingem (2017) odpad!

Tenhle film je trapné klišé, je to k smíchu. Hodný a zlý polda, drsná matka, která se pere s exmanželem, napravený zlý polda co vylézá z ohně za zvuků smyčcové hudby a starý (nedobrý) voiceover z dopisu na rozloučenou rozumného šerifa. Já chápu, že v městečku kde se tohle "jako" odehrává jim ke štěstí stačí schématická pohádka, ale v Evropě máme vkus vycvičený kinematografií 60. let a tohle by nám stačit nemělo - stejně jako si před spaním nečteme leporelo. A to, že autor je Iro-Brit a spáchal tohleto je buď kalkul, nebo měknutí mozku.

plakát

Stopy ve sněhu (1997) 

Úžasná kniha, příšerná adaptace - prosím, nechte mě to natočit ještě jednou!

plakát

Lucifer (2016) (seriál) 

Jako takhle - dávám 4 hvězdičky, protože se mi líbí nápad a zpracování. Také mě trochu cynicky baví fakt, že aby Američané sehnali sexy chlapa, musí sáhnout po Britovi, ještě k tmu Velšanovi. Co mě ale trápí (a je to pravda dost podstatné) je repetitivnos - přestala jsem sledovat po pár dílech, protože princip se stále opakuje. Ale je to krásně natočené, svěží úplně moderní seriál.

plakát

První člověk (2018) 

Koukám na to, koukám a říkám si: Sakra, to je jako kdyby mu do toho kecal Spielberg - a taky, že jo. Doufám, že Damien vezme rozum do hrsti a nenechá se utopit v holywoodských srágorách... Takže ano, jsou tam skvělé části, ale bohužel více je tam těch "amerických" - moc hysterie a laciných slziček. Ale vše není ztraceno, například ten konec, jak bylo cítit vzduchoprázdno, které vždy nastane po vykonání velkého činu, to se panu režisérovi povedlo.

plakát

Philadelphia (1993) 

Obecně vzato to není špatný film, je i pěkně poučný a realistický - ukazuje, že to má homosexuální menšina těžké, ale také to, že většinová společnost to má těžké s ní - např. večírek, scéna s árií, kde je právník poněkud vyděšený z přílišné emotivnosti. Co však film úplně ničí a dělá z něj skoro až odpad je herecký výkon hlavního hrdiny. Ten chlap prostě neumí hrát - buď přehrává, nebo blbě čumí, nic mezi tím. Zahrát to doslova kdokoli jiný, tak je to dobrý film, takhle srágora. I sexy "heterouš každým coulem" Banderas podal uvěřitelný a nerozpatlaný výkon "pečlivého homo-manželky", ale ten druhej nehrál ani gaye, ani právníka, vůbec nic - a má na svědomí tenhle film. No a dost možná i kterýkoli jiný, kam ho pustili.

plakát

Zmenšování (2017) 

Jeden z nejlepších filmů vůbec. Coby "pokoukání" je to znamenité - krásné herecké výkony, výprava, hudba, kamera, prostě vše, jak má být. Nápad je šíleně dobrý. No a co se týče řešení hlubších problémů - sociálních, ekologických, etických jsou podány jemně, mezi řádky. Je to prostě skvělé dílo a je ostuda, že takhle smutně zapadlo.

plakát

Vlastníci (2019) odpad!

Jeden z nejhorších (mainstreemvých) filmů co jsem kdy viděla. Scénář je úplně pitomý, bezduché vtipy jsou repetitivní už po třech minutách, trapné kostýmy, herecké výkony úplně strašlivé. Hysterická Voříšková řve jak podprůměrná ochotnice, Ondřej Malý jako by se nemohl rozhodnout, zda je mentálně postižený, nebo chytrák, který to jen předstírá, o Veškrnové nemluvě, od té nikdo nic nečekal, ale stejně - to komolení slov je tak trapně umělé, oh Bože... Tedy shrnuto: příšerný scénář, odfláknutá režie, naivní výprava a výsledek? Hejno Českých lvů a tady 78%. To už jsou všichni na drogách, nebo co?!