Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (169)

plakát

Ahmed & Salim (2009) (seriál) 

Seriál nemá příliš velkou hloubku, není ani nejbarvitější v nápadech, na krátké primitivní pobavení však skvěle postačí, navíc na LFŠ působil ve společnosti všech těch vážných snímků o terorismu jako výborný zlepšovač nálady.

plakát

Ahoj, Terezko (2001) 

LFŠ 2010 ... Kvalitní tečka letošní sice krátké, zato kvalitní LFŠ. Možná ne úplně originální, přesto však působivé zpracování jedné zmršené puberty. Ať už si z filmu vezmete cokoliv, ať už se v něm najdete nebo ne, rozhodně vás nenechá chladným. Žánr psychologické drama byl naplněný do poslední kapky.

plakát

Andělé všehomíra (2000) 

Tenhle islandský filmeček jsem shlédl úplnou náhodou a navíc jsem nestihl vidět začátek. Přesto jsem dokázal vydržet zírat na celé titulky s otevřenou pusou, což se mi tak často nestává. Velká většina filmu, odehrávájící se v psychiatrické léčebně, nebo jen krůček od ní, je plná beznaděje a smutku a když se už konečně objeví světélko naděje, uzemní vás zpět do reality. Hlavní - Paulova postava působí jako hromádka neštěstí (a taky že jí je) a určitě si vyžádá soucit mnoha diváků a nejednou ukápne i ta slzička. Vše to umocňuje také depresivní, ale nádherná scenérie Islandu a fantastická hudba Sigur Rós, jíž jsou protkány ty nejemotivnější části filmu. Všem ze štábu se klaním až k zemi a děkuji za ten zážitek.

plakát

Auta (2006) 

Může mi někdo říct, proč je to film, kterej mě dokáže nejvíc rozplakat?

plakát

Autopohádky (2011) 

LFŠ 2011 ... No, Autopohádkami jsem byl upřímně řečeno lehce zklamaný. Ačkoli byla každá poměrně jiná, jejich celkové pojetí mi přišlo až moc primitivní a zaměřené opravdu na ty nejmenší (což není nutně mínus, ale kvalitní pohádka pro malé by měla umět zaujmout i dospělé diváky) a hrající tak trochu na klišé. Většina pohádek ničím neurazí a nenadchne, opravdu vyčnívá akorát ta třetí (rybář), která má ohromně roztomilou a originální animaci a plno vtipných momentů (dýchající rybičky, chňachňach :)) ). Příběhem se zase trochu odlišuje druhá (víla), i když nevím co přesně si z ní máme vzít za ponaučení. Asi nebrat si ženský do baráku. :) Hrané předěly s Vetchým jsou těžký podprůměr, upřímně nevím proč si do této role vybrali právě jeho.

plakát

Babí léto (2001) 

Vlastimil Brodský se Stellou Zázvorkovou vytvořili v tomto filmu nezapomenutelnou dvojici. Jako by se snažili divákům předat něco z té moudrosti a zkušenosti, kterou nabyli během svého bohatého života. Jedná se o důkaz, že se dá natočit krásný film i o lásce dvou starých lidí, aniž by to působilo trapně, nebo kýčovitě, jak to často dopadá u USA-made lovestories. Přesto si myslím, že se dalo z příběhu vytřískat mnohem víc, co se týče emocí, protože jsem se sice po celou délku filmu usmíval a bavil, ale hlubší prožitek, abych třeba měl slzy na krajíčku, nebo mravenčí dálnici na zádech, tam scházel. Proto "jen" 4*. "Jaké jsou důvody vašeho rozvodu?" - "Dělá si z parte vlaštovky... " :)

plakát

Banksy: Exit Through the Gift Shop (2010) 

LFŠ 2011 ... Nečekaný vrchol letošního festivalu, dokument plný skvělých autentických záběrů a výborně sestříhaný a protknutý zajímavými rozhovory. Banksy naprosto ví co dělá, je velmi inteligentní a navíc neuvěřitelně vtipný, zatímco Thierry (Mr. Brainwash) je takový jouda na styl Butterse ze South Parku, o kterém jsem si doteď neudělal jasno, jestli je to génius, nebo prostě magor který měl víc štěstí než rozumu. Vše dohromady však dává neskutečně zábavný dokument, který určitě má co říct každému, i když se o street artovou scénu nezajímá (mezi takové diváky se řadím i já).

plakát

Barmský videožurnál (2008) 

Skvělý reportážní snímek s obrovskou mírou autenticity. Jako velký klad bych uvedl jeho čistou informační funkci, bez zbytečných a patetických útoků na city. Jasných 5* (téma, "příběh" i zpracování).

plakát

Barva granátového jablka (1969) odpad!

Lol ? Dopsáno po vychladnutí: LFŠ 2007 ... Jsou filmy, jejichž poetičnost mi opravdu uniká... když někdo kyne z okna džbánem plným bahna, nezažívám žádnou duševní katarzi, či co že sem to měl zažít... "Básník zemřel, ale jeho básně přežijí navždy"...howgh... A pro všechny kdo se na mě sesypou - poezii mám vážně rád, moc...ale tohle nebyla poezie ale sračka :))

plakát

Beavis a Butt-Head (1993) (seriál) 

Některé díly jsou naprosto skvělé, některé naprosto nudné. Celkově je to hodně velká prasárna, ale jedincům se silnějším žaludkem přinese solidní zábavu.