Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (46)

plakát

Avengers: Endgame (2019) 

Kombinovat seriózní smutný tón s humorem je nebezpečné. Ale tomuto filmu se to podařilo témeř perfektně. U stálých diváku jsou slzy téměř zaručeny. Fázování první asi hodiny mne však moc dobré nepřišlo. Zároveň i konec byl delší než by musel být a tříhodinová delka byla vyčerpávající. Což zřejmě bude asi chyba nenápadité a momenty dokonce nudné akce. Přílišné střihy, divné kamerové záběry a naduživání CGI udělalo z akčních scén nepřehledný mišmaš. Škoda. Jinak docela dobrý filmařský počin.

plakát

Psí ostrov (2018) 

Jeden z nejlepší animovaných filmů, jaké jsem kdy viděl. Stylová režie. Spousta nápadu a skvělých vizuálních gagů. Rychle tempo celého snímku a propracovaný scénář. To vše pro mne děla tento snímek naprosto geniálním.

plakát

Aquaman (2018) 

Scénář není žádný zázrak. Ale ta režie. Rozhodně je. Natočit akční scénu ve tmě, ještě k tomu pod vodou, tak aby byla dokonale přehledná, a tak epická, to je umění.

plakát

První člověk (2018) 

Tento snímek mě ze všeho nejvíce uchvátil svou dokonalou kamerou. Perfektní kompozicí a skvělým využitím zvukových efektů, hudby a také ticha. Příběh byl rovnež nadpozemský dobrý. A ještě lépe zpracovaný. V hodně komentařích se dočtete o tom, že řada scén je zbytečná a vystřihnutelná. S tím já však nesouhlasím. Každý záběr podle mne dával perfektní smysl a budouval jedinečnou atmosféru snímku. Během promítaní jsme byl několikrát dohnán k slzám. A celkově ve mne film zanechal velmi pozitivní energii. Jsem také rád, že se nejednalo o oslavu ani ameriky ani Armstronga, nýbrž pouze o oslavu lidské vynalézavosti, odvahy a chuti se posouvat dále. Chazelle to znovu dokázal! Zatím rozhodně nejlepší film roku!

plakát

Jurský svět: Zánik říše (2018) 

Z kinosálu jsem doslova vyběhl. Protože jsem byl nadšený, že ten paskvil skončil a protože nechci vidět na jednom plátně jména lidí, které respektuji (Spielberg, Williams) a jména těch břídilu co tuhle blbost natočili. Efekty byly většinou super. Ale jinak hrůza. Spousta věci co neměla působit vtipně, tak působila. Herci byli vedeni špatnými směry. Zápletka naprosto předvídatelná. Konec taky. Navíc zpracovaný naprosto úděsným způsobem. Cožpak je tak těžké poučit se z historie. Pokračování Jurského Parku, což je film skoro totožný jako Jurský Svět stály za nic. Některé filmy prostě nemohou mít pokračování. Někdy je holt lepší nemyslet jen na peníze. Vždyť to říkáte i v tomto blivajzu, zváném zánik říše. Pokritci. A co vůbec znamená ten název. Jaká říše že to zanikla?

plakát

Grandhotel Budapešť (2014) 

Strašně zábavný a milý film. Svým zpracováním je neuvěřitelně krásný a originální.

plakát

The Open House (2018) 

Když neberu v potaz několik divných handicam záběrů, jedná se o jeden z nejpěkněji natočených horrorů.

plakát

Pianista (2002) 

Moc se mi tento filmový počin líbil. Ale má svoje chybky. Spíše takové malé, ale o to více je jich škoda. Mezi takové chybky se řadí například podle mě dost opožděné zvukové efekty(i když to je dost možná chyba dabingu), dost hrozné speciální efekty, v některých pasážích divně sekané dialogy a zbytečný lens flare asi v páté minutě od konce. Jinak ale výborné.

plakát

2001: Vesmírná odysea (1968) 

Je trochu smutné, že jsou ve filmu podle mého uvěřitelnější efekty než v mnohem novějších filmech. Je to vizuálně nádherná podíváná. A o příběh tu skoro nejde. Takže nebuďte překvapeni, že se stále nic neděje.