Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Leon

Leon (1994)

Tak nám Luc Besson konečně předvedl, že umí točit skvělé filmy. Jean Reno jako charakterní zabiják ve své životní roli a Natalie Portman ukazuje, že už tenkrát v ní cosi dřímalo. To vše tvoří spolu s neotřelým příběhem jeden kompaktní celek, který je víc než vynikající. Moje TOP v akčních dramatech...i ve filmech vůbec.

Kmotr

Kmotr (1972)

Absolutně bez výčitek a oprávněně pět hvězd. Tohle je filmový zážitek, který se jen tak nevidí. Některé filmy by mělo být vážně zbytečné komentovat:)

Pelíšky

Pelíšky (1999)

Jeden z nejlepších polistopadových filmů, který u nás vznikl. To myslím hovoří za vše a všechny hlášky, které už dneska zlidověly, nejsou taky od věci. Občas se na našem zataženém filmovém nebi ukáže slunce. Pelíšky nepochybně takovým paprskem jsou..

Klub rváčů

Klub rváčů (1999)

Klub rváčů jsem viděl v televizi s dabingem. Chtěl jsem si ho zopakovat v původním znění a udělal jsem moc dobře. Jako vždy je původní znění o třídu lepší... rázem se z nadprůměrné podívané stává nezapomenutelný snímek jakoby z jiného světa. Brad Pitt hraje neuvěřitelně, ale pravým tahounem je Edward Norton. To asi musí uznat každý, kdo film viděl. Ono ani moc nejde popsat, co se mi líbilo nebo co bych vytknul. Klub rváčů je hodně o pocitech a ve mě zanechal velký bordel i na několikeré zhlédnutí.

Profesionál

Profesionál (1981)

Padá tady hodně spojení Belmondo a Morricone. Jenže já ho musím taky zmínit, protože tato spolupráce byla víc než šťastná! Ještě se mi nestalo, abych po skončení filmu usedl k počítači a titulní píseň si pustil znova. A ne jednou, protože Chi Mai je majstrštyk, který nemá obdoby. A kdykoliv ji teď uslyším vzpomenu si na jedno jméno. Josselin Beaumont. Ne Joss Beaumont jako mstitel a padouch, ale Joss Beaumont jako lidská osoba hající svou pravdu a přesvědčení. I když má Profesionál ve francouzských kriminálkách obrovskou konkurenci, pro mě je jednou z nejlepších, ne-li tou nej. Belmondo je zkrátka třída a Morricone je bůh!

Carlitova cesta

Carlitova cesta (1993)

Emocionálně silná záležitost, ve které exceluje Al Pacino s Penelope Ann Miller. Absolutně jsem nemohl uvěřit, že mezi Scarface a "Carlitem" je časová proluka pouhých deset let. Al v roli zestárlého drogového delaera je tak uvěřitelný, že celý příběh prožíváte zároveň s ním. K nepoznání zamaskovaný Sean Penn vypadá jako Woody Allen a stejně komicky jeho postava působí... vynikající záležitost... Jedno doplnění. Téměř po roce jsem měl možnost zase Carlitovu cestu zhlédnout. V jednom roce třikrát. Je neuvěřitelné, jak mě ten konec vždycky rozseká. Chci být jako Carlito (a nevylučuju, že se v některých životnách situacích jako on nechovám). Jeden z mých top filmů.

Sedm samurajů

Sedm samurajů (1954)

Nechci a ani se nebudu zaobírat porovnáváním Sedmi samurajů a Sedmi statečných. Oba jsou to totiž natolik skvělé filmy, že nějaké jejich porovnávání je naprosto od věci. Akira Kurosawa stvořil dílo, které je hodno zařazení do zlatého fondu světové kinematografie. Stopáž je sice delší, ale absolutně nenudí a pořád je na co nevěřícně koukat. Někdo vyčítá, že charaktery jsou zde špatně vykresleny a že splývají. Nevím, co ten dotyčný při sledování dělal, ale ani jeden ze sedmi samurajů mi nepřišel ani v nejmenším podobný tomu druhému. Všichni byli dokonalí hrdinové... nejlíp však svou roli zvládl Toshirô Mifune jako pološílený Kikuchiyo. Já prostě nemůžu jinak než za pět hvězdiček. Mám rád takové filmy.

Hodný, zlý a ošklivý

Hodný, zlý a ošklivý (1966)

K westernům jsem měl vrozený odpor, protože je do mě cpal otec, když jsem byl malý. Ve třinácti jsem však nedopatřením zhlédl film Hodný, zlý a ošklivý a rázem jsem věděl, že jsem dělal chybu. Tento film je vyjímečný v mnoha směrech. Ať si vezmeme režii, herecké obsazení, hudbu... všechno je téměř dokonalé... a ty malé chybičky dělají z filmu ještě větší skvost. Ani poměrně dlouhá stopáž nevadí. Děj vás nenechá vydechnout. Tohle není western. Tohle je Pan Western.

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Mno... myslím, že nám ta trilogie slibně začala! Vynikající film, pro který hraje plno faktorů. Hudba, exteriéry, postavy jako vystřižené z knížky, samotný příběh. Pan Jackson zkrátka dokazuje, že umí... celá série oprávněně patří do mojí topky.