Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Fantasy

Recenze (6)

plakát

Strings (2004) 

Filmy který jsou jiný a přitom jsou fakt dobrý si nezasloužej míň než 100%. (O čem to je, napsali už jiní přede mnou. Já jen dodám, že příběh i atmosféra jsou bez chyby.)

plakát

Princezna z Kloboukových hor (2007) (seriál) 

Králík s princeznou a dvěma zlobivými skřítky zažívají různá zhulená dobrodružství (planeta obydlená botou a jejími dětmi, které si nemají s čím hrát a mávají dlohými tkaničkami; princeznu bolí zub až se rozpláče a najednou se octne ve veliké skleněné kouli, která se utopí v moři atd.) a všechno spěje ke zlému konci, když tu se vždycky objeví hodný kouzelník a všechno zachrání... Abych řekl pravdu, mě samotného tento večerníček vůbec nezaujal. Těch 5* je od mého čtyřletého syna, kvůli kterému jsme Princeznu museli nahrát a kluk jí sjíždí od rána do večera. Pravda, jeho nejoblíbenější DVD jsou Pink Floyd v Pompejích a Bowieho klipy ze 70tých let, tak je tam možná nějaká podobnost...

plakát

Muž na Měsíci (1999) 

Jen dobře natočený životopis? (A díky za první skutečnou roli pro Jima Carreyho!)

plakát

Auta (2006) 

Skvělá animace, dobrá. Ale to není to hlavní. Pro mě je tenhle film čistá esence dětského snu. Děti milují autíčka, ne řidiče v autíčkách. A ten film je o autech, ne s auty. Takovýhle geniálně jednoduchý nápad se dá ovšem zkazit realizací. A to se podle mě (a mého synka) nestalo. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Otázka pro dospělé: Vydrželi byste koukat dvě hodiny na psychologické drama o mladém floutkovi a jeho poměru k cca o deset let starší ženě v jakémsi americkém zapadákově, končícím floutkovým dozráním v muže? ;-) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - A pár poznámek na závěr: Brožovou a Novotnýho bytostně nesnáším – tady mi však v dabované verzi vůbec nevadí. Schumacher je známý především svým nesportovním chováním na závodní dráze, přesně jako Chick Hicks, a tady je vydáván za vzor – a mě to vůbec nevadí. Že by to bylo způsobeno tím, jak je ten film jako celek dobrý?

plakát

King Kong vs. Godzilla (1962) 

Pět hvězdiček nebo nula? To záleží na úhlu pohledu... Před čtyřiceti lety bych dal asi NULA, ale ten film je dnes až tak zábavný, že neodolám. Odoláte vy? Návnada: domorodci házejí na Konga hořící louče a oštěpy, ty se ovšem viditelně odrážejí od plátna, na něž je obraz Konga za domorodce promítán; úderná jednotka jakýchsi na film domalovaných třesoucích se duchů (že by vojáci? skoro jsem se jich bál, tak to byl přízračný záběr!) svazuje uspaného Konga; Gojira s Kongem se válejí v prachu pod Fuji jako malí kluci (tomu Kongovi rošťárna přímo kouká z očí - zvlášť při detailu jeho malovaného obličeje!). A poučení na konec? Moudrý japonský vědec radí: staráme se špatně o přírodu a měli bychom si vzít z Konga a Gojiry příklad (sic! sic!! sic!!!)

plakát

Pink Floyd: Živě v Pompejích (1972) 

Pink Floyd ve svém nejinspirativnějším tvůrčím období + koncert pro nikoho v prázdném amfiteáru + sopečná krajina + vykopávky v Pompejích + perfektní zvukový záznam (žádné hraní na playback!) na studiové technice = NEJLEPŠÍ KONCERTNÍ ZÁZNAM VŠECH DOB. Kdo jste trochu vnímavý a u hudby vám jde především o atmosféru, pak tohle DVD buď už máte, nebo si ho brzy pořídíte. (Mluvím ovšem o původní verzi filmu, režisérský sestřih s dodanými scénami ze studia a moderně animovanými titulky vše zničil. Naštěstí je na DVD i původní film, jen se k němu musíte proklikat.)