Reklama

Reklama

King Kong vs. Godzilla

  • Japonsko Kingukongu tai Gojira (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ponorka narazí do plovoucího kusu ledu do kterého byla Godzilla (Gigantis) v předchozím dílu zasypána. Jakmile to zjistí armáda, vyšle proti Godzille rakety a letadla, ale Godzillu to nezastaví a půjde dál na Tokio. Mezitím je nalezen na tropickém ostrově lidoop, kterému místní domorodci říkají King Kong. Poté, co zničí obrovskou chobotnici, je polapen a odvezen z ostrova, protože vědci věří, že on je jedinou nadějí na záchranu Tokia. Godzilla mezitím začne pustošit celé Japonsko a při prvním setkání Konga zažene do města. King Kong tam najde ženu, do které se zamiluje a začne město ničit (s ní v ruce). King Konga nakonec polapí a odvezou ke Godzille. Začne největší souboj nejslavnějších obřích monster. (Spinosaurus)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

DannyJ 

všechny recenze uživatele

Hahá! Epic battle! Na tohle lidstvo čekalo. Natočit film o tom jak se rubaj dvě nejznámější ničivý monstra kinematografie byl asi nejlepší nápad co Japonce kdy mohl napadnout! Nastává jediná otázka.. KOMU FANDIT? Bude to milovaný chlupatý opičák King Kong také známý pod názvem "chlápek v hnědym kostýmu" nebo hrůzostrašná radioaktivní ještěrka Godzilla a.k.a. "chlápek v zelenym kostýmu" ? Ještě, že se tam nevyskytovala Gappa... To by byl teprve "souboj titánů"! ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Po letech jsem si dal druhou projekci a tentokrát (už po seznámení s celou G-sérií) musím hvězdu strhnout. Sice chápu, že tady chtěl asi Honda složit pomyslnou poklonu Kongovi, který měl zásadní význam pro celý subžánr a především i pro vznik Godzilly, ale já z toho cítil zbytečné vlezdoprdelkovství. Myslím, že by to šlo natočit i tak aby měly obě monstra rovnocenné postavení. Kong má více prostoru a je znát, že měl pro filmaře větší váhu. Japka se zde prostě trochu zbytečně shazují jakoby si neuvědomovaly, že navzdory nepopiratelnému vlivu Konga je to právě Godzilla kdo je králem monstrmůvíček...(no ikdyž v roce 1962 to možná ještě tak zřejmé nebylo-to je fakt)...... Samotný film je ale do pohody. K.Kong je zde za smažku se skelným pohledem, který za obranářskou protislužbu odebírá od domorodců omamné pitíčko :D Lidské postavy jsou sympatické. Nechybí řádná dávka vtipu. Godzilla je tentokrát čistě badass.... Takže fajn-jen prostě G-série má i mnohem povedenější kousky. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

„King Kong vs. Godzilla“ je filmem, který se rozhodně z hlediska spojení těchto dvou monster musí ocenit, ale určitě jsem čekal více. Gradace je dobrá, postupná, divák se těší na to, až přijde závěrečný souboj a doufá, že bude co nejdelší. Není špatný, je i docela dlouhý, a hlavně když se Gojira předvádí se všemi svými útoky, je to paráda. Některé fáze souboje jsou ale přesto křečovité (opět ty, kde je až příliš jasné, že jsou to převlečení lidé. No, co si budeme povídat, tohle se natáčelo snáz než animatronické sekvence. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

King Kong - hrdina bez bázně a hany, přeborník na přímý kop se skalisky všeho druhu (natrénováno v tichomořském přerostu) kontra Godzilla - ještěrka atomového věku trpící nadváhou a handicapem v podobě mozku velikosti burského ořechu. Finální "showdown" kombinující všechny možné i nemožné styly boje je jedním z nejkulervoucnějších (a zároveň i nejkomediálnějších) výstupů ve světě filmu a rozhodně by neměl minout nikoho, kdo se rád pobaví formou "řehnil se tak, až se za břicho popadal". Hodnocení je mimo veškeré konvenční kategorie. Vrcholný guilty pleasure. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Druhý film, který jsem od režiséra Ishira Hondy viděl. První byl Godzilla - Útok z neznáma. Čekal jsem něco podobného, ale byl jsem velice, opravdu velice příjemně překvapen. Takhle jsem se u filmu opravdu už velice dlouho nezasmál. Už jenom ty schválně neuvěřitelně naivní triky mě tak pobavili, že bych hodnotil dobře, ale celkové výkony dvou monster byly famózní, především závěrečný souboj byl snad tou nejlegračnější bitkou, kterou jsem ve filmu kdy viděl. Opravdu vřele doporučuji všem filmovým fanouškům, protože tohle si nemůžete nechat ujít. Mám opravdu nutkání hodnotit plným počtem, ale to je snad jen krátká euforie po zhlédnutí. Přece jenom se zde našlo pár trošičku nudnějších a slabších míst a zdravý rozum mi to nedovoluje. Proto to vidím na zasloužené 4 hvězdičky, ale možná někdy v budoucnu, po dalším zhlédnutí, ještě jedna přibude. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (25)

  • Šoiči Hirose a Harao Nakajima při natáčení podvodní pasáže souboje King Konga s Godzillou nepoužívali dýchací trubice, ale zadržovali dech. Při prvním pokusu se Hirose v kostýmu Konga ocitl po pádu uvězněn pod kostýmem Godzilly a málem se utopil, a navíc byl poté nucen celou scénu i se svým kolegou natočit znovu, protože se jim podařilo vypadnout ze záběru. (Israha)
  • Herec Šoiči Hirose, který ztvárnil King Konga, musel být v kostýmu monstra během natáčení zašit a nemohl tedy mezi jednotlivými sekvencemi natáčení vylézat ven. To vedlo k několika kuriózním a dosti nebezpečným situacím – jednou se například stalo, že kostým vzplál a Hirose v něm musel bezmocně čekat na pomoc ostatních členů týmu. (Israha)
  • John Beck byl šokován, když zjistil, že japonci natočili film o King Kongovi za jeho zády. Podal žalobu u soudu, kde tvrdil, že je jediný, kdo má autorská práva na image King Konga. U soudu však neobstál. (Terva)

Související novinky

King Kong se vrací?

King Kong se vrací?

28.07.2014

Studio Universal chystá nový filmový vesmír, ve kterém by se měli potkat Drákula, Vlkodlak nebo Mumie. Klasická monstra ale nebudou ta jediná, která bychom měli v budoucnu potkávat na velkém plátně.… (více)

Reklama

Reklama