Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Romantický

Recenze (492)

plakát

Delhi Crime - Série 2 (2022) (série) 

Dozajista jeden z nejkvalitnějších indických seriálů od Netflixu (vlastně i celkově ze služeb VOD), který jsem zatím viděl. První série byla výborná, druhá ve srovnání s ní již mírně pokulhává. To hlavně v tempu a napětí, které si neudrží po celou dobu stejnou kvalitu. Rovněž postavy jsou slabší a emoční prožitek nemá takovou sílu. Příběh zlodějů, kteří brutálně vraždili staré bohaté lidi v jejich domech a policie, která se je snaží odhalit, svého předchůdce rozhodně nezahanbil. Zpracování jde navíc západnímu divákovi přímo na ruku. Slabších pět hvězd.

plakát

Drahoušci (2022) 

Velké zklamání, které nezachránila ani hvězda první třídy, jakou A. Bhatt dozajista je. Problém byl v příběhu. První hodinu sleduji jednoho totálního primitivního idiota a jednu zaslepenou dívčinu. On mě totálně sere, ji nepobírám. Proč tomu tak bylo chápu, ale proč to trvalo tak dlouho? V druhé části se role prohodí a průšvih začíná. Co to bylo jako za plán? Čekal jsem nějakou převýchovu, cokoliv, ale nepřišlo nic, jen chaos a nedomyšlenosti. Celé špatně, vážně děsné. Závěr uspokojivý, ale pachuť odstranit nedokázal. Dvě silné hvězdy.

plakát

Gangubai Kathiawadi (2022) 

Natočeno na základě skutečných událostí, odehrávajících se v Indii padesátých a šedesátých let minulého století. S. L. Bhansali je geniální všeuměl a již dlouhé roky ukazuje, že své řemeslo ovládá navýsost bravůrně. Šestnáctiletá Ganga (A. Bhatt) se narodila do vysoce postavené rodiny. Jejím největším přáním je stát se slavnou herečkou. Nechá se přemluvit svým přítelem, aby rodinu tajně opustila a odjela spolu s ním do Bombaje, kde jí slibuje pomoc a podporu ve vyplnění všech snů. Po příjezdu ji přítel zanechá v jednom domě a zmizí. Následně se Ganga dozví, že ji člověk, kterému tolik věřila zradil a prodal za tisíc rupií do nevěstince. Navíc jí ukradl i rodinné šperky, které uzmula ve snaze pomoci si do začátků. Tímto okamžikem Ganga mizí a rodí se Gangu. Ona se však tímto špinavým světem nehodlá nechat zničit. Naopak, její přirozená povaha jí velí vystoupit ze stínu a bojovat. Nejen za sebe, ale i za bídné podmínky ostatních žen. Překážek se však vždy najde dost..... Ze začátku jsem až přímo toužil po krvi té hnusné tlusté báby. Poté, co se věc vyřešila, jsem se cítil již o mnoho lépe a konečně si vše mohl naplno užít. Mnoho snímků na toto téma se až vyžívá v líčení různých hnusů, ale s tímto se zde naštěstí příliš nesetkáme. Naopak, je zde evidentně kladen důraz na pozitivní vyznění. Nikdo si na nic nehraje, nemoralizuje se, ale věci se berou takové, jaké jsou. Je to boj o důstojnější život a kladou se otázky, na které si musí každý odpovědět sám. A. Bhat si celé vyprávění uzmula jen pro sebe, bez konkurence. Hudba mě bohužel příliš neoslnila. Výtečná práce si po zásluze zaslouží i výtečnou odměnu - za pět hvězd. Co dodat...

plakát

Ghani (2022) 

Žádná velká sláva, ale díky účasti „Mega Prince“ V. Teje a zaměření na box jsem na konci mohl říci, že nelituji času, který jsem filmu věnoval. Opět nic moc nového pod sluncem. Stará křivda, láska, tvrdé údery, trénink, padouch a pomsta, i když ne toliko přímá, jako v jiných příbězích podobného ražení. Občas něco nedávalo smysl, včetně jednání postav, ale což... Obsazení S. Manjrekar do hlavní ženské role mě příliš nenadchlo a T. Bhatia, na kterou jsem se toliko těšil, si přišla jen zatančit v jedné písni, takže je vážně škoda, že si své úlohy neprohodily. Hudba v doprovodu dobrá, ale písně samotné jen průměrné. Lehce naivní a nevýrazné tři hvězdy.

plakát

Heropanti 2 (2022) 

Čistý a nestydatý útok na mysl a vkus každého diváka. Námět příběhu není vůbec špatný, pokulhává (inu spíše se plazí) jen způsob zpracování myšlenky do výsledného díla (ano, silné to slovo). T. Shroff parádní jako vždy, N. Siddiqui jako psychopatický padouch Laila výtečný (jako vždy) a T. Sutaria rovněž nezklamala. Je zde tedy možnost najít si to „své“ a pocítit jisté bakelitové uspokojení ve stylu laciné produkce od Netflixu, či brát věci čistě takové, jak jsou nám předkládány, což dozajista povede jen k znechucení. Režisér A. Khan by mohl být novým králem moderního braku s jistým až šíleným smyslem pro roztříštěnost, chaos a neumětelství. Buď přemýšlí až moc (a prostě jinak) a je jistým způsobem hodně zvláštním umělcem, nebo přemýšlí naopak málo a je to diletant. Ať si každý vybere sám. Ale proč si ho proboha vybírá zrovna T. Shroff, kterého považuji za herce s velikým potenciálem? Tigera ty špatné věci musí snad přitahovat. Takových jako je on, není mnoho a měl by si uvědomit také to, že nemládne. Zajímavostí je, že si v Heropanti 2, která vůbec nesouvisí s původní Heropanti (další jeho zvláštnost) zahrál s herci, s kterými se ve svých nepočetných snímcích setkal jinde. T. Sutaria, N. Siddiqui, A. Singh a na závěr zavítá i K. Sanon. Hudba mě příliš nenadchla a jen doplnila viděné podivnosti. Asi budu brán za podivína, když mé hodnocení nastavím až na rovné tři hvězdy. Když vnímání klasického stylu pošlete na dovolenou, tak si v tom podivném guláši najdete i jistou originálnost. Takže Tigere, prosím, již žádné dvojky, trojky! Chceme něco, co je tě hodno. Snad se povede a věřím, že si to uvědomí. Budu se těšit...

plakát

K.G.F: Chapter 2 (2022) 

Pokračování svého megaúspěšného předchůdce překonalo jak v rozpočtu, tak i v tržbách. Jedná se tak o totální jedničku v kannadských vodách, ale dostalo se v tomto ohledu i mezi to naprosto nejúspěšnější, co bylo v Indii vytvořeno. Ve druhém díle se ve vyprávění o Rockym (Yash získal za svůj výkon cenu SIIMA), který vytvořil své vlastní impérium založeném na těžbě zlata, více politikaří, což je i logické. V tomto podnikání není nikdy o nepřátele nouze a žít poklidný život je vyloučeno. Příběh je stále velmi silný a plný akce, jen mi některé věci nedávaly patřičný smysl (např. ne/postup vůči opozici, zvraty...), ale neřešil jsem to a vše si naplno užíval. S. Dutt s R. Tandon potěšili. Hudba vydařená. Pět slabších hvězd.

plakát

Kouzelníček (2022) 

Na toto jsem se docela těšil a nebyl jsem zklamán. Kouzelník a nemožný fotbalista v jednom si mě upřímně svojí sebestřednou povahou příliš nezískal, ale fotbalové zápolení „pralesní ligy“ a množství jiných postav bylo velmi osvěžujícím faktorem, který mě dokázal vážně zaujmout. Indie není jenom kriket, ale i naše česká „zakopávaná“, která dokáže vážně pobavit. Žel nějaké větší napětí mezi hlavním hrdinou a jeho milou jsem nezaznamenal, takže ano, ideální to dozajista nebylo, ovšem klady jasně převýšily zápory. Čtyři slabší hvězdy přímo do šibenice.

plakát

Masaba Masaba - Série 2 (2022) (série) 

První sérii jsem si zařadil mezi nejvíce zbytečné indické seriály, které nám Netflix dopřál s českými titulky. Proto se mi do pokračování příliš nechtělo, ale byl jsem statečný. A výsledek? Musím říci, že měním původní názor (ze zbytečného na průměrný). Žel problém je stále stejný. Když vám nesedí hlavní ženská představitelka (na rozdíl od její matky), půlka obsazení, prostředí a zápletky, tak je zle. Jsem však velmi rád, že šla kvalita a hloubka vyprávění zcela jasně nahoru. Je to vážnější, upřímnější a sympatičtější, než snaha předchozí. Poctivé tři hvězdy.

plakát

Ona - Série 2 (2022) (série) 

Zcela průměrný seriál, který toho příliš nenabízí. Nedá se říci, že nudí. Má i jistou akčnost a napínavost, včetně velmi lehké erotické příměsi, ale to je asi tak vše. Doufám, dle závěru, že je tato série i jeho poslední. Každopádně pro mě určitě. Druhá série se snažila rozehrát hru, na kterou neměla. Je tak málo uvěřitelná, až nesmyslná. Když moc nepřemýšlíte a ani se o to raději nesnažíte, tak se dá prapodivný děj akceptovat. Postavy jsou nevýrazné, včetně Bhumi (A. S. Pohankar). Věčně to zmatené a psychicky nevyrovnané bytosti. Tři hvězdy.

plakát

Pathonpatham Noottandu (2022) 

Daň z prsou, daň z kníru, daň z... No... Podobné věci jsou brány spíše jak vtip, ale jak vidno, vtip to všude nebyl. Opět jsem čekal, že hodné Indy budou mučit a zběsile nahánět zlí Britové, aneb Východoindická společnost ve své krvavé podstatě, ale oddechl jsem si. Indy nízké kasty mučí a zběsile nahání jen Indové vyšší kasty. Ano, o tom to je a bylo. Konečně!!! Po této stránce jsem spokojen. Netřeba si stále dokola lhát. Nepřítel není vždy vnější, ale nejvíce ten vnitřní! Příběh je žel poněkud nudný a rozvláčný, i když se stále něco děje (to je fakt), tak máte pocit, že se občas zastavil čas. S ochráncem utlačovaných nelze než sympatizovat, ale nějak se to celé utopilo v bezvýraznu. Hudba mě moc neoslovila. Tři hvězdy.