Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (264)

plakát

Kung Fu Panda 3 (2016) 

Gratuluju, že se tvůrcům podařilo zničit takřka všechny charaktery postav, od "Sifua po Ugwaye". Snad jen Pó zůstal stejný a i u něj bych se hádal. Koukněme se do minulosti. Smysluplný příběh prvních dvou dílů byl úžasný, hlavní záporáci k sežrání a děj jak bysmet. A tohle? Jaké si čáry máry, které si tvůrci vycucali z prstu jsou absolutně nesmyslné, nebe duchů je taktéž hloupost. Dějová linka je stupidní, film nemá co dočinění s King fu, natož s předešlými dvěma díly. Ten záporný " Káj" byl teda děsivý... Děsivý byl spíš ten scénář, kterého jsem se bál víc, než "temné atmosféry". Prostě to, že narvete hrst vtipů do huby každé postavy nedělá s filmu vtipný skvost. Naopak, všechno zkazily. Když se Pó (spoiler) dostal do rádoby nebe duchů, řekl jsem si... páni, že by vývojáři dostali rozum a uměli udělat krásnou atmosféru s dobrou animací a zajímavými barv... Bum, padl další trapný vtip. Budu dělat, že jsem to neviděl a nebudu si tak kazit předešlé dva filmy. Přece jen chci vzpomínat na chytrou želvu a vychytralého Sifua, než na... Naprosté opaky těch dvou...

plakát

Záhada obřích obrazců (2015) (seriál) 

Pěkné zpracování, zajímavé a rozhovory s archeology jsou prospěšné vašim mozkům. Moc bych toho nevytkl, prostě se to povedlo. Jen by se to mělo jmenovat Obří obrazce, ne jejich záhada, dozvídáme se totiž spoustu o jejich vzhledu, tvaru a umístění, ale nic o tom, proč měli takový vzhled, tvar a umístění.

plakát

Vymítač ďábla (1973) 

Před 46 lety to muselo být něco! Vidět to na plátnech v kině, býval bych dal těch hvězd pět. Teď jsem se akorát mohl přesvědčit, že film je úctyhodný. Nanejvýš od 30. minuty. Ta první půlhodina byla fakt utahaná. Poté to chytlo spád a já se chtěl dívat až do konce! Make- up se vydařil a i když jsem očekával, že se budu bát, ta atmosféra to nahradila. Bez hudby, bez jakéhokoliv podkresu dokázal film vytvořit husí kůži. Bravo.

plakát

Mlčení jehňátek (1991) 

Ne, na mě to nefungovalo. A teď by mě fanoušci tohoto díla asi ukamenovali, ale sakra proč? Proč to má 90%? Na mě to působilo jako průměrný film s výborným Hopkinsem a dobrým scénářem, každé slovo, které řekl bylo dokonalé, ale to je tak vše, pak už film spoutala průměrná průměrnost.

plakát

Poslední semestr (2018) 

Tak tenhle film jsem si prostě užil. Vychutnal každou jeho vteřinu, jak to jen šlo. Johnny Depp se do role absolutně potopil a já mu jeho místo ve filmu sežral i s navijákem. Rozdělení na kapitoly je ukrutně dobrý záměr a vydařil se. Film se tváří jako klasický snímek o nemoci, ale nic klasického to není. Je to jiné než ostatní filmy. Toto je krása.

plakát

Aquaman (2018) 

Zprvu jsem si říkal, že na to, na co směřovali filmaři, mě úplně nechytí. A měl jsem z půlky pravdu. Mám tím na mysli podvodní svět. Můj názor na něj je docela aprílový. Někdy působí opravdu nereálně a uměle a někdy to byla efektová, velkolepá slast. Naštěstí převahovala ta dobrá stránka. Co se týče plynulosti, nemám chyby. Nemám výtky. To už bych si opravdu jen vymýšlel. U herců nic nechybělo! Všechno bylo takřka dokonalé! 4,5 hvězdy. James Wan dal do filmu opět skvělou atmosféru a já jse$ rád, že jsem film mohl vidět, aniž bych, biť jen na malikou vteřinu, pomyslel, že se nudím.

plakát

Goldbergovi (2013) (seriál) 

Vcelku obyčejný seriál, kterému by raději slušel smích do pozadí. Sitcom by byl lepší volba, ale i tak je to v pohodě, až na špatný český dabing.

plakát

Děti kukuřice (2009) (TV film) 

Na rozdíl od nejmenovaných filmů, které jsem kdy viděl a stály za starou bačkoru, tady bylo vidět, že se tvůrci alespoň snažili. To je vidět třeba na hudbě, která v některých momentech opravdu funguje. Atmosféra už je horší a ačkoliv je tu podmanivá hudba, nefunguje to. Příběh je k ničemu. Je to nesmysl. Nesmysl, u kterého se člověk zas tak úplně nenudí, ale jinak jak už jsem říkal... je to v celku blbůstka. Herci- manželé- se snažili, ten "zlý zrzavý kluk" taky, ostatní děti to hráli, jako by šli zrovna okolo (až na nějaké vyjímky, samozřejmě". Je to podprůměr, ale zdaleka né nic tak hrozného.

plakát

Interview s upírem (1994) 

Na dobu podle mě revoluční film s prvky dvacátého první století. Žádné předvídatelné scény, nic takového, jen příjemný, někdy utahaný, někdy velmi atmosférický příběh s výbornou výpravou a skvělými herci. Make-up byl jedinečný. A celkově, jen bych se opakoval, takže to shrnu. Myslím, že by se to mělo zkrátit, protože 123 minut pro tenhle film je prostě moc. Myslím, že Kirsten Dunst tady hrála opravdu skvěle. Myslím, že klíčování vyprávění s rozhovorem bylo super. Myslím, že děj byl chvílemi o ničem. Extrémě se mi líbila scéna s Tomem Cruisem, který nečekaně přežil první "vraždu", z ničeho nic seděl za klavírem a hrajíc na něj oklolo létal záclony. Dokonalá to scéna. Myslím, že film měl nápaditý konec, avšak ani tvůrci si sami nebyli jisti, jak by se děj vyvíjel dál, kdyby film neskončil (alespoň na mě to tak působilo, ale líbilo se mi to, takže fajn :D). Čekal bych to více atmosférické, né jen v některých scénách. Bylo tam i špetka humoru, která byla opravdu skvělá. Myslím, že kdybych nevěděl, z jakého roku film je, myslel bych, že je mnohem novější.