Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (8)

plakát

Shrek (2001) 

Vynikající animák. V dnešní době už asi naprostá klasika. Narážky na další filmy a pohádky jsou povedené. Asi nejlepší postavou se skvělými hláškami je Oslík, dabovaný Eddiem Murphym. Shrek působí jako samotářský bručoun, ovšem na konec se z něj vyklube fajn příšerka, která si drží odstup pouze kvůli nepochopení okolím. Zájem o okolí u něj vyvolá až krásná princezna Fiona, která je trochu jiná, než se zdá.

plakát

Příběh žraloka (2004) 

Taková průměrná animovaná komedie. Neurazí, nenadchne. Obyčejná ryba snící o životě mezi smetánkou a syn mafiánského žraloka, co nechce jíst maso a hraje si na delfína. Humor možná pro někoho infantilní, ovšem pokud jste si někdy kladli otázku, jak by vypadali někteří herci jako ryby, tak tento film je přesně pro vás.

plakát

Sněhurka a sedm trpaslíků (1937) 

Když jsem se dozvěděl ve kterém roce byla vytvořená jedna z mých nejoblíbenějších pohádek dětství, tak mi celkem spadla čelist. Na rok 1937 naprosto fantastické. Krásné animace, klasický příběh bratří Grimmů, který zná každé malé dítě. Velká srdcovka.

plakát

Mr. Bean (1990) (seriál) 

Naprostá klasika. Rowan Atkinson je jedinečný. Jeho mimika, gesta, chůze, nenapodobitelné. Mr. Bean baví všechny generace a další bavit určitě bude taky. A to v podstatě beze slova. Holt kdo umí, umí.

plakát

Ray (2004) 

Fantastický Jamie Foxx v hlavní roli. Dokonalý výkon, skvělá řeč těla. Životopisný příběh jednoho z největších hudebníků na světě Raye Charlese i se svými vzestupy i pády. Velmi povedené hlavně hudební scény. Dvě a půl hodiny byli ovšem možná trochu moc. Tak strhující, abyste neodtrhli oči od obrazovky to zase není, takže jsou tu i hlušší místa, ale Foxx prostě zabil, takže mi nějaké nedostatky ani nevadí.

plakát

Drž hubu! (2003) 

I po letech se na tenhle film s velkou chutí podívám. Skvělý Depardieu v roli natvrdlého zlodějíčka Quentina, u kterého je silnější než jeho jednoduchost, přátelství k Rubymu (Jean Reno), který má co dělat, aby svého "parťáka" vzteky nezabil. Typický francouzský humor, spousta skvělých scén, vynikající duo Depardieu, Reno. Pro mě jedna z nejoblíbenějších komedií.

plakát

Fantastická zvířata a kde je najít (2016) 

Známý svět v jiném kabátě. Temný a zároveň zábavný příběh, odhalující úryvek z minulosti notoricky známého kouzelnického univerza. Velmi osobitý a sympatický herecký výkon Eddieho Redmeyna v roli Scamandera a zábavný Dan Fogler dělají z filmu příjemně strávené 2 hodiny. Jsem zvědavý, co přinese pokračování, hlavně v souvislosti s Grindelwaldem (ztvárněného Johnnym Deppem). Efekty samozřejmě skvělé (zážitek z nich byl ještě umocněn díky 3D IMAX).

plakát

Rogue One: Star Wars Story (2016) 

Solidní pojítko mezi epizodami III a IV. Celý film je v jiném stylu než ty zbylé, ale o to v tomhle případě jde, jelikož je to příběh o tom jak Povstalci k plánům Hvězdy Smrti přišli. Spousta akce oblažuje oko diváka, ovšem člověk neměl možnost si vytvořit k postavám silnější vztah, což trochu ubírá na síle zajímavému zakončení, kdy všichni hlavní protagonisté skončí na druhém břehu. Emoce do žil vlévá alespoň přítomnost lorda Vadera.