Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (20)

plakát

Titina, psí polárnice (2022) 

Film pro děti i dospělé. Shlédli jsme ho v kině Pilotů s mým šestiletým synem a výborně fungoval pro oba. Dost mě zaujalo, jakým způsobem byl vykreslen Amundsen, když vezmu v úvahu, že je to norský film.

plakát

Vůně ženy (1992) 

Neskutečný Pacino. A zase jednou je všechno možné. Film, který vám místy vyloudí úsměv na rtech, ani nevíte jak. Že je čitelný? No, a co?

plakát

Ztraceni v Mnichově (2015) 

Film je to originální a rozhodně doporučuji jeho zhlédnutí. Obsahuje komediální, drsnější, ale i citově silnější momenty. Navíc mi rozšířil obzory (koupil jsem si publikaci Mnichovský komplex od Jana Tesaře a jsem zvědavý, jestli má pro svůj výklad událostí i nějaké důkazy). V celkovém dojmu mi však něco vadilo, proto nemůžu dát více než 3* ... nevím, možná herecké obsazení?

plakát

Pěna dní (2013) 

Film je to naprosto bláznivý. Crazy styl mi pasoval k první cca polovině filmu, kde je svět báječný, bezstarostný, plný večírků, bruslení, hudby, lásky, a kde se nemusí pracovat, protože to prostě není potřeba. Ten samý crazy styl však pokračuje i ve druhé polovině, která je pravým opakem té první, a kde vládne taková deprese, která umí i původně slunečný byt přesunout až do suterénu. Právě ta bláznivost ve druhé polovině filmu mi vůbec nesedla. 3* dávám hlavně za první část filmu a za Duke Ellingtona, ale měl jsem silné nutkání být přísnější. Hlavním pozitivem filmu (kromě společnosti v kině:) bylo, že mě donutil přečíst si předlohu, což vřele doporučuji.

plakát

Starsky & Hutch (2004) 

Tenhle film jsem dlouho míjel. Nemám zrovna dvakrát rád Bena Stillera a už vůbec nemám rád Owena Wilsona. Trochu z dlouhé chvíle a s ohledem na zdejší vysoké hodnocení jsem ale nakonec neodolal a ... no ... pro mě obrovské překvapení. Dobře jsem se bavil, smál jsem se a světe div se ani trapnost, kterou si obvykle automaticky spojuju s Owenem Wilsnem se nedostavila. Našel jsem první film, kde ho snesu :) Povedená oddechovka a klasické dilema ... 3* málo ... 4* moc ?

plakát

Osm statečných (2006) 

Objektivně ... na 4* to není, ale já mám prostě moc rád psy, takže míň dát jednoduše nemůžu ....

plakát

Modrý samet (1986) 

Velmi dobrý film se silnou atmosférou. Přišlo mi to trochu "kafkovské" ... relativně slabý hrdina, který se nečekaně dostane do vleku událostí, které je jen těžko schopen ovládnout nebo změnit ... v tomto filmu se však hrdina na závěr přecejen pochlapí :)

plakát

Všechnopárty (2005) (pořad) 

Moc dílů jsem neviděl, ale většina těch, co jsem shlédl stála za to. Doposud nejzajímavější hosté: Prof. Höschl, Ondřej Vetchý, Tereza Černochová, Radůza, Tomáš Klus (ikdyž ten asi nebyl moc upřímnej, ale sranda to byla:)

plakát

Červený trpaslík - Zpátky na Zemi (2009) (série) 

Pro mě zklamání. Přijde mi, že to mohla být zábava především pro tvůrce a pro hlavní protagonisty. Chtěl jsem dát aspoň 3* z nostalgie, ale nemůžu ... třeba to časem přehodnotím :)

plakát

Když se setmí (2004) 

3* nebo 4*? ... časté dilema, přemýšlím, jestli by 10stupňová hodnotící škála pomohla, nebo jestli by pak rozhodování bylo ještě těžší :) ... film jsem viděl už 3krát (vždy s velkým odstupem) a 3krát jsem se dobře bavil, příjemná oddechovka s krásnou Salmou Hayek a několika výbornými scénami, umí zvednout náladu ... výsledek? 4* (ale slabší:)