Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (13)

plakát

Až na Měsíc (2020) odpad!

Jako by se tvůrci zfetovali nějakou halucinogenní žábou. Bohužel to nemá žádný děj, žádný příběh, není to ani veselé, ani smutné, ani dojemné, ani vtipné, nic se nedozvíte, nic si neodnesete, jen vás to naprosto nesnesitelně zmasakruje přiblblými songy, které tu nudu jen natahují. I děti, které snesou leccos, když je ve filmu alespoň jeden roztomilý plyšáček, tentokrát propadaly záchvatům hysterického smíchu.

plakát

Potvora (2016) (seriál) 

Zprvu jsem jí moc nefandila - o něco vulgárnější Bridget Jones a její first world problems, zdálo se. Ale i když to nebylo zas tak úplně vedle, získávala si mě čím dál víc, odzbrojovala otevřeností, přesností řezu, dokonalým timingem. No a jak přišla druhá řada, bylo z toho plnohodnotné drama se vším všudy, a světe div se, pořád stejně skvěle stavěné. Dostala mě, potvora. Výborné herecké výkony všech, žádný upachtěný "herecký koncert" hvězd okresního formátu, ale moderní, civilní, uvěřitelné a neskutečně vtipné. Dojemné až k slzám, ale krutopřísně ostré zároveň.

plakát

Městečko Fortitude (2015) (seriál) 

K žehlení nebo uklízení dobrý... Snažili se, nacpali tam toho moc najednou, ale napětí jaksi schází. Největším přínosem tohoto seriálu pro mě byl "objev", že Harry Treadaway (Mr. Mercedes) má dvojče.

plakát

Vraždy v Sandhamnu (2010) (seriál) 

Jedna hvězdička za krásnou přírodu, druhá za Jakoba. O zbytku škoda mluvit. (a důsledně varuji před dabovanou verzí, to je ještě o něco větší peklo)

plakát

Na mušce (2018) (seriál) 

Pořád jsem si lámala hlavu, co jsem to sakra právě viděla. A pak se na mnoha místech dočetla, že prý humor. Jo tak. Tak nic.

plakát

Rudý kapitán (2016) 

Bohužel tak strašný zvuk, že je úplně jedno, jaký byl scénář, či jak dobří byli herci, nebo jak supr atmosféra devadesátek. Akorát vás celou dobu sere, že nikomu nerozumíte ani slovo.

plakát

Život (2017) 

Další nuda se slizkým vesmírným alienem, který je (oh, jak překvapivé!) mnohem adaptabilnější než posádka vesmírné stanice. Naštěstí to netrvá dvě hodiny.

plakát

Lidice (2011) 

Hodně velké zklamání už jen kvůli tomu avizu, že jde o velkofilm. Prosím?!? Až televizně umrněná šoupačka židlemi v kašírovaných kulisách... Herecké výkony slabé. Drama nula. Už jen proto, že všichni příběh Lidic znají, čekala jsem odpovídající dramatické zpracování s nějakými silnými osudy postav, ale tak, aby to v tom filmu bylo. Chtělo být, ale nebylo... Jedině snad ta zimní scéna Karla Rodena po výstupu z vlaku. Fakt škoda a fakt škoda, že hodně lidí o tom mluví jako o dobrém filmu z pouhé piety k tématu.

plakát

Hlídač č. 47 (2008) 

Bohužel, vůbec se nepodařilo postihnout podstatu příběhu, film klouže jen po povrchu a spíš odvádí pozornost jinam, a to i přes veškerou snahu Karla Rodena. Režijní bezradnost z toho jen čiší, a to nejen u těch špatných herců, jako je Siposová a Jiráček, ale bohužel i u těch dobrých, speciálně to zamrzí u zmršené role kostelníka. A hudba nesmírně otravná.

plakát

Miliardy (2016) (seriál) 

První sezóna je strhující, druhá zatím příliš rozvleklá, záležitosti kolem Chuckovy kariéry vyloženě nudné. Díky bohu alespoň za Taylor.