Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (139)

plakát

Památkáři (2014) 

Tolik nevyužitého potenciálu je důkazem naprosté scénaristické/režisérské impotence. Film naprosto o ničem. Bez špetky pojiva mezi scénami. Bez humoru, bez napětí. Naprostý Cloonehyho průser, zelenější, než pokakaná americká uniforma. Ani ten trapný patos mu nejde. Mnohem radši si přečtu o památkářích knihu, nebo pustím čistokrevný dokument. Tohle je prostě sterilní nuda.

plakát

Honba za diamantem (1984) 

Tohle je jeden z těch filmů, které můžete hodnotit buďto srdcem, nebo rozumem. Pro mě osobně je to prostě boží sranda. Žánrová klišé akčních filmů dovedená do komedie. Pro mě jsou tohle Aliens romantické komedie.

plakát

Blbý a blbější (1994) 

Je to děsná ptákovina, ale to nemění nic na komediálním potenciálu této šílené dvojice. Čtyři hvězdy si to určitě zaslouží.

plakát

Lovec hlav (1976) 

No já vám teda lidi nevím. Podle zdejších komentářů jsem čekal temné kriminální drama a místo toho jsem dostal nelogickou patlaninu, která mě nechala abolutně chladným. Belmondo v tomto filmu má pořád stejný výraz, asi jako když se někdo hodně úporně snaží vytlačit briketu navzdory rozvinutým hemeroidům. Ostatní herci vyloženě nudí. Hudba celkem ujde. Celý film je sestříhaný dost podivně. Co mi ale nejvíc vadilo, tak absolutní nelogičnost některých situací, třeba finální bitka v letadle, nebo debilita CoCoa číslo 1, který se vyloženě chce nechat zabít. O trapných gangstrech ani nemluvě. Tento film mi prostě vyloženě nesedl.

plakát

Komando (1985) 

Jasných 5 hvězd. Je to prostě žánrová šablona, kterou si člověk co má trochu "koule" prostě musí vychutnat. Je to taková filmová arkáda a proto se mi to líbí.

plakát

Van Diemen's Land (2009) 

Takové Kdo přežije pro otrlé. Místo toho, že by soutěžícího poslali domů, tak ho prostě praští palicí přes hlavu a sní ho. Film je dobře natočen. Herecké výkony jsou přesvědčivé. Atmosféra mi nepřišla nějak extra hutná, jak bylo naznačováno v komentářích. Velice podobný pocit jsem měl při sledování The road. Takový fatalismus jde z tohoto filmu cítit.

plakát

Oldboy (2013) 

No já vám lidi nevím. Pointa, která je čitelná téměř od začátku filmu, mě na konci vůbec nešokovala. Příběh je postaven na konstrukci tak chatrné a nereálné, že moje analytická část mozku říká prostě ne. Bitky s kladivem a noži působí lehce řečeno směšně. John Brolin je příklad dokonalého ošklivce, který ale naštěstí umí hrát. Stejně tak velmi pohledná Elizabeth Olsen. Bohužel je to ale málo. Ten film nemohl být lepší, protože zápletka je tak pošahaná. Originál jsem neviděl a upřímě mě to k němu ani moc netáhne.

plakát

Děvče s rentgenovýma očima (2008) 

No to teda byly testy. Táhnou Natashu do New yorku jen aby tam podstoupila dva testy. Ne že by ji udělali třeba oční vyšetření, genové vyšetření, atd... Na mě teda udělala docela dojem a čistě statisticky uhádnout 4/7 a brát to jako neůspěch, přičemž 5/7 už je úspěch je minimálně hodně amatérské. Těch testů mělo být mnohem víc. Jinak dokument jako takový stojí za houby, hodně amatérsky natočené.

plakát

Živí mrtví (2010) (seriál) 

Samozřemě spousta klišé, amerikanizmu, stupidního jednání postav. Na druhou stranu každý týden čerstvý příval zombiie. Nebudu to zatím moc hodnotit, protože jsem to ještě nedokoukal. Zatím mě to baví. Udrželo si mě to. Sice byly i slabší díly, potažmo sezóny, ale druhá polovina 4 se opět vrátila ke kořenům. Snad to vydrží..

plakát

12 let v řetězech (2013) 

Co jiného dát tomuto filmu než 5 hvězd a to naprosto s čistým svědomím. Je to výborně odvyprávěný příběh s velice dobrými hereckými výkony. Kořeny jsou možná lepší, protože mají podstatně víc prostoru, ale poselství je stejné.