Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (127)

plakát

Akta X (1993) (seriál) 

Jen tři hvězdičky za tu prudce klesající kvalitu od poloviny druhé série dál...

plakát

Americké psycho (2000) 

Možná to bylo pozdní projekcí a pokročilou fází karlovarského festivalu, ale já u toho usínal...

plakát

Andělé všehomíra (2000) 

Člověku by se chtělo říci, že to skončí dobře, ale někdo mě možná bude mít za cynika. No co? Jsem jaký jsem a tenhle film mi prostě navzdory všemu připadal neskutečně optimistický.

plakát

Ať žijí duchové! (1977) 

"Tatínek má prudkou letoru" "To bude asi ten klacek co s ním natřel Jouzu" a další scény patří k tomu nejlepšímu co československá kinematografie pro děti vyprodukovala. Tenhle dětský muzikál je prostě geniální.

plakát

Austin Powers: Špion, který mě vojel (1999) 

Ať si kdo chce co chce se říká, ať si mamka slzy utírá Heather Graham je nejlepší a nejkrásnější Bondgirl, jakou kdy nosila naše matička Země. A nic na tom nemění fak, že je v podstatě Powersgirl. Používám tenhle film v situacích, kdy se potřebuji odreagovat a nepoužívat přitom mozek víc, než je nezbytně nutné.

plakát

Avatar (2009) 

Revoluce? Ani náhodou! Technicky je to sice zvládnuté, ale naprosto mi uniká smysl použití 3D technologie. Myslím, že jde o slepou cestu vývoje a posun kinematografie někam, kam nepatří; v podstatě samoúčelná manýra (byť přiznávám, že z celku neční příliš okatě, ale prostě by mi tam nechyběla). A pokud si tedy odmyslíme technickou stránku věci zbude nám příběh, který je na můj vkus až příliš polopatický a pramálo nosný....

plakát

Bábovky (2020) 

Je-li toto věrně vystižený duch knihy a je-li kniha výplodem jedné z nejčtenějších českých autorek, pak nechci dál žít na tomto světě. Jedna hvězdička z milosti, za slušnou úroveň technického řemesla. Jinak děs, běs, bída a utrpení.

plakát

Běda tomu, skrze něhož přichází pohoršení (1950) 

Tenhle film nelze hodnotit hvězdičkami. Jediné co si zaslouží zmínku je fakt, že StB neváhala přinutit pátera Toufara aby v téhle hnusárně učinkoval ještě v době vyšetřovací vazby (rozuměj v době kdy byl "zpracováván" metodami NKVD, tedy fyzickým i psychickým týráním).