Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (127)

plakát

Metanol (2018) (TV film) 

Suveréně zvládnutá práce všech zúčastněných.

plakát

Cesta do fantazie (2001) 

Nejkrásnější z celého filmu je scéna s domnělým bohem smradu. Vždycky mi dokáže přivodit, tak nějak, lehčí pocit na duši...

plakát

Trainspotting (1996) 

Až když jsem teď film viděl po nějakých cca 15 letech jsem si uvědomil, o jak moc optimistický snímek se jedná...

plakát

Rákosníček a hvězdy (1975) (seriál) 

Z tohoto seriálu nejvíc miluji dráčka, který pláče "nikdo mně nemá uád, nikdo si se mnou nechce huát..." A když se konečně někdo najde nadšeně volá, že "budem dělat uachejtličky..."

plakát

District 9 (2009) 

Jasných a neoddiskutovatelných pět hvězdiček. Nejlepší protirasistické dílo, které jsem kdy viděl. Kdyby Blomkamp dělal na kampaních typu "Be kind to your local nazi," byla by to asi zakrátko zbytečná práce, protože by žádní rasisti nezbyli. (Doufejme)

plakát

Veřejní nepřátelé (2009) 

Digitální kamera mi nevadila ani trochu, na rozdíl od faktu, že jí Spinotti s Mannem odmítají postavit na stativ. Ale na druhou stranu mi přišlo jako velice zajímavý nápad použití až Ozuovské perspektivy v mnoha záběrech, které z filmu dělá vizuálně mimořádný film. Ale jinak po všech stránkách Mannovský film tak jak má být, se vším perfekcionismem a promyšleností, které režisér dává každému svému filmu. Přestože se asi nejedná o film prvoplánově "user friendly" rozhodně jde o jeden z filmových vrcholů roku.

plakát

Rychlé šípy (1969) (seriál) 

Asi nejhorší Mirek Dušín ze všech, ale Tříska jako Širokko je vynikající... A Sloup? Kapitola sama pro sebe - "Já se 'menuju Mažňák, kdybys to, náhodou, nevěděl..."

plakát

Rodina Nessových (1984) (seriál) 

Tenhle seriál soupeří v mé paměti se Soptíkem a Smolíkovými o místo "první setkání se zahraničím animovaným seriálem." Nedokážu už zpětně určit, který z nich jsem viděl jako první, ale Nessovi, snad i díky reáliím tolik odlišným od toho co jsem viděl kolem sebe, nakonec asi vítězí. A jako perličku - Peter Maddocks, který dal Nessovým tvář, nakreslil, mimo jiné, i sérii svérázných sebevražedných návodů, které vydal časopis Podobraz v dobách své krátké slávy, kdy nahradil Dikobraz.

plakát

South Park: Peklo na Zemi (1999) 

Seriál se mi (i kvůli příšernému českému dabingu) vždycky dost hnusil, ale Peklo na Zemi je jeden z nejlepších muzikálů, který jsem kdy viděl.