Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní
  • Dokumentární

Recenze (305)

plakát

Misfits: Zmetci (2009) (seriál) 

Parádní seriál. Proč by superschopnosti měli mít je ušlechtilí a zamlklí chlapíci? Různorodá parta mladých delikvetů, z nichž ani jeden neví, jak ukrást auto, je daleko lepší! 3. série je o poznání slabší, ale vůbec to nebrání tomu, aby se stali Misfits mými oblíbenými. 4. sérii jsem po shlédnutí prvního dílu raději pustila k ledu.

plakát

Válečný kůň (2011) 

Krásná modrá obloha, zelená příroda, oddané zvířátko, dobrý ale co dál? Nechtělo by to přidat poutavý příběh a sympatické postavy? Asi ne, podle pana režiséra. Jinak samozřejmě perfektně natočený, což svědčí o tom, že Spielberg měl vše pevně v rukou a tak soudím, že toužil natočit vše právě takhle. Ale mě se toto spojení naivního rodinného zvířátkového filmu a válečné vřavy tedy nelíbí... A co měli znamenat anglicky hovořící Němci? Na zpryznění podobného rázu dabingem jsem si již zvykla, ale u originálu to považuju vyložené za šlápnutí vedle.

plakát

Moje krásná čarodějka (2005) 

Ups? tak to jsem šlápla pořádně vedle. Pitomoučné a uhihňané od samotného začátku, ale scénář je nejtěžšího kalibru. Nechápu, jakým způsobem se děj dostal až k happy endu. Kdy? a Jak?

plakát

Muži, kteří nenávidí ženy (2011) 

Jen, aby byly zřejmé souvislosti: knižní předlohu se mi přečíst nepodařilo ( příliš faktů krimi a mocenského rázu), švédská verze mne nadchla (první díl). Informace, že se bude natáčet anglicky znějící verze mne nadzvedla ze židle (proboha, proč?!), ale přečtení několika recenzí, které mne přinutily dát Fincherovi šanci. Pozor, už se dostávám k samotnému hodnocení:-) Úžasné úvodní titulky navodily super atmosféru, Mikael i Daniel Craig příjemně překvapili. Daniel jako chytrý novinář, který míří za dobrem, je mega sympaťák. S Lisbeth je to horší. Nejsem si jistá, zda je to postavou, nebo herečkou, nejspíš oba faktory se podepsaly na mém dojmu. Nevěřím, že Lisbeth není jen nasraná šílená punkerka. A mé rozladění pokračuje dále. Zápletka s Harriet a vraždami je roztěkaná, jen mne mate... Už se zdtrácím v tom, kdo, komu, proč... Uaau. Závěrem, Fincher odvedl dobrou práci, ale upřímně, nevidím důvod, proč bych se k tomuto filmu měla ještě někdy vracet. K příběhu ano, ale ve švéské podobě a možná někdy (až dozraju) i v knižní podobě.

plakát

Vyfič! (2009) 

Jako více autorů místních komentářů, i já jsem příjemně překvapena. Velice příjemná a milá podívaná, což je pro teen film tak nevídané, až je to zvláštní!

plakát

Říjnové nebe (1999) 

I přes menší výhrady k roztěkanému prodlužovanému závěru dávám plně počet. Lidé, jejichž nejbližší nejenže je nepodporují ale přímo shazují a oni přesto (nebo právě proto) ze svého cíle nepolevují a jdou za ním mají můj neskonalý obdiv. Konec. Tečka.

plakát

Srážka s mimozemšťanem (2011) 

Více než jen příjemná komedie. Komedie, jak má být! Našla jsem zde propojení "mluvených" vtípků a situačních odzrojujícně vtipných scén, i propojení s reálnými místy a událostmi, i trochu té absurdity. A v neposlední řadě herce, kterých vůbec neuvažujete, jestli jsou dobří, protože jim prostě věříte.

plakát

Marley a já (2008) 

Jako by se film nemohl rozhodnout, o čem vlastně je. Je základem o neposlušném psu? O Vztahu pána a psa jak by napovídal název? O vývoji pohledu na svět a na své hodnoty lidského hrdiny? Nebo snad o novináři, který hledá svůj styl? Doteď to nevím! Možná to je důvodem, proč mi film připadal taaaak rozvleklý až skoro rozteklý.

plakát

Na Hromnice o den více (1993) 

Zbytečně dlouhé. Kdyby se odprostil od zbytečných opakujících se scén, mohl by být docela koukatelný. Takhle jen nekončící nuda