Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Horor

Oblíbené seriály (10)

24 hodin

24 hodin (2001)

Nemůžu jinak...tento seriál sleduji od jeho počátku v ČR, někdy od roku cca 2003(4)...Hodnocení po všech sezónách - je to prostě bomba. Strhující příběh agenta který si sáhne na úplné dno a pro svou vlast obětuje vše. Pro mě bezkonkurenčně nejlepší seriál poslední doby. Rozhodně se nedá ohodnotit podle jedné sezóny kterou zrovna dávají na Nově bez znalosti předchozích sérií. 24 je jediný ze všech seriálů který mě ani po 8 strhujících sezónách neomrzel, kupříkladu Lost, našlapaný začátek a pak už je strádání, bída a čekání na konec, Prison Break pomalu taktéž ikdyž kvalitativně je na tom lépe, zatímco 24 si pořád drží svůj standard o čemž jasně hovoří i sledovanost, která je v USA téměř 2x větší než u Lost a PB, stabilně. Pro mě absolutní seriálový TOP...1. sezóna - 100%, 2. sezóna - 90%, 3. sezóna - 90%, 4. sezóna - 80%, 5. sezóna - 100%, 6. sezóna - 90%, 7. sezóna - 80%, 8. sezóna - 80%, pozor na spoilery! - Osmá řada, je okoukanější (arabové, nukleární hlavice v USA, zrada Dany Walsh jako hloupý odkaz na Ninu z první sezóny, absence Jona Cassara a jeho skvělé režie, ale ten závěr to nakonec zachránil, jsem rád, že Jack nezemřel a doufám že se brzo dočkáme i celovečerního filmu...Jednotlivé série již ve svém komentáři skvěle shrnul woody;)

Hra o trůny

Hra o trůny (2011)

Má to náběh na nejlepší seriál poslední doby, hlavně zásluhou silné knižní předlohy, parádního castingu a fantastické výpravy a zpracování...bohužel, jak už to bývá, seriál velmi doplatil na přílišnou roztahanost...ve 4. sérií se už začalo dostavovat hodně hluchých míst a odklon od knižní předlohy byl v některých momentech snad až neomluvitelný...5. série byla už naprosto regulérní průser, kdy každá důležitější scéna byla působila naprosto chtěně a očekávatelně, postavy se topily v moři nekonečných dialogů a celkově krev a typické Západozemské intriky a zmrdství šly tak nějak do kopru...tato šílená nuda nepřekvapivě vydržela až do konce série...průběh té aktuálně 6. je pro mě zatím také ne uplně překvapivý...negativní ohlasy po sezóně předchozí s sebou tak nějak přinesly lehce bojácný přístup tvůrců, neznepřátelit si diváky ještě více a od začátku proto jedou těžce na jistotu...a nutno říct, že to zatím dost vychází...poprvé mám pocit, že mi seriál vlastně servíruje to, co chci a hraje si se mnou silně nostalgicky...poslední dva díly jsou naprostá lahůdka.

Sherlock

Sherlock (2010)

Tady jsem poprvé podlehl kouzlu a herecké genialitě Benedicta Cumberbatche. Role jemu šitá na míru, to on dělá tehle seriál, ovšem nutno říct, že ostatní mu zdatně sekundují. Bravo BBC.

Spartakus

Spartakus (2010)

Seriál se rozjede jako nejhustší válečná podívaná ve stylu 300: Bitva u Thermopyl, kterou sem pro bojové triky a propracované scény tolik miloval...Nekompromisní jatka, hektolitry krve a hromada usekaných končetin ruku v ruce s velkou dávkou erotiky a sexu...Spartacus graduje neuvěřitelným tempem, když čekáte že už musí zpomalit, znovu šlápne na plyn...Pro mě osobně rozhodně nejpříjemnější překvapení za poslední roky! Seriál od kterého jsem nečekal absolutně nic, mě už v polovině 1. série totálně posadil na zadek...zapomeňte na Řím....tohle je teprve ta pravá antická jízda...R.I.P. Andy...you are real Spartacus! PS: ani ve 3. sérii neztratil tempo a baví a šokuje dál. Skoro se bojím, až přijde konec

Spartakus: Bohové arény

Spartakus: Bohové arény (2011)

orgasmový prequel Krve a písku, který nezůstává svému přechůdci nic dlužen. 6 dílů plných krve, usekaných hlav, krásných žen, sexu, intrik a vystajlovaných soubojů. Těším se na druhou sérii, která bude navazovat na Krev a písek, sem zvědavý jestli se podaří takovouto úroveň udržet. Za sebe s čistým srdcem dávám plný počet

Pustina

Pustina (2016)

Někdo tu psal, že je to český True Detective...já si dovolím nesouhlasit...za mě je Pustina daleko lepší, přístupnější a propracovanější....zatímco u prvně jmenovaného mě trvalo dobré 4 epizody, než sem si k němu vybudoval nějaký vztah, Pustina chytne od prvních scén a stačil jeden díl a musel jsem okamžitě dávat další...což je pro mě jakožto filmového amatéra a laika dostatečné měřítko kvality. Špína, bordel, fet, prostituce a naprosté morální dno zabalené do ponuré atmosféry česko-polského pohraničí, kde ani slunce nevychází. Na české poměry nevídaná záležitost...proč není takových seriálů (a filmů) více, ale místo toho se neustále točí ty nekonečné seriály, různé "troškoviny" a všemožné sociální rádoby dramatické vypláchy? Vždyť i ti naši herci umí sakra dobře zahrát, když zrovna neposkakují někde v Kameňáku, nebo neagitují u Krause...Zuzana Stivínová i Jaroslav Dušek fantastičtí.

Bratrstvo neohrožených

Bratrstvo neohrožených (2001)

Naprosto perfektní...100 % autentické...ta atmosféra vás uplně vtáhne do děje...kdo neviděl o hodně přišel