Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Pohádka
  • Animovaný

Recenze (122)

plakát

Krakonošovo tajemství (2022) (TV film) 

Výborný Švehlík a Nedbal, ale celkově herecky velmi dobře uchopená pohádka. Přispívají tomu zručně napsané dialogy a zajímavé a životné postavy. Pro někoho to možná může být příliš melancholické a posmutnělé, málo pohádkové, já si to ale užil.

plakát

Muzikály Naruby (2022) (koncert) 

Myslím, že se tenhle koncert klukům zkrátka moc nepovedl. I když původní idea muzikálů naruby, se kterou bavili publikum v Brodwayi, byla zajímavá a svěží, zde se již humor skoro úplně vytratil a vznikla pouze zbytečná karaoke show, která není už ani muzikálová, ani moc naruby. Ze záznamu se zdá, že se ani publikum nějak extra nebavilo. Navíc J. Vágner je podle mého názoru pěvecky o level, dva níž než Kopečný a Ryšavý...

plakát

10 let muzikálu v Ostravě (2021) (koncert) 

Tak tohle se povedlo. Až na pár drobností naprosto precizní projekt, který je výkladní skříní ostravského muzikálu i štábu ČT, který zajišťoval přenos. Pestré, dobře zazpívané, zahrané. Zábavné. Tleskám!

plakát

Bezva ženská na krku (2016) 

Já nevím, pochopil jste někdo tu zápletku ohledně Bož. vězení/dítěte? Dává to smysl? Přijde mi, že tam pár scén jaksi vypadlo. Bohužel tento film má opravdu dost blízko k Babovřeskám...

plakát

Děda je lotr (2016) 

Drtivá většina snímku se odehrává daleko za hranicí vkusu. Pár povedených gagů to nespasí. Když už jsem si říkal, že už snad brzo bude konec, s hrůzou jsem zjistil, že zbývá ještě půl hodiny!

plakát

Modré stíny (2016) (seriál) 

Překvapilo mě to střídání režisérů Hřebejk-Tauš-Hřebejk-?... Jak na toto došlo? Druhá minisérie trpí zase úplně jinými neduhy než ta první a ač Taušovi podvědomě fandím, v důsledku je to objektivně spíše plichta. I tak jsem ale radši za ne zcela povedený experiment než rutinu bez přesahu, proto přidávám jednu hvězdu. Kameru a zvuk nehodnotím, bylo to zajímavé, nijak mě to nerušilo, myslím, že použití bylo legitimní. Osobně jsem hůře rozuměl jen zabitému profesorovi na začátku, pak už vše ok, uši ani oči mě nebolely. Za to, že někdo něco udělá jinak, nemusí hned sbírat odpady ne? Viktor Tauš je vůbec zvláštní režisér... Zatím nenatočil nikdy nic vyloženě dobrého ani nic vyloženě špatného, na všem se najdou mouchy, ale zároveň to má atmosféru, "něco do sebe", jistým způsobem mě to vždy zasáhlo. Modré stíny bych charakterizoval střídáním výborných, vypjatých, dobře zahraných a vygradovaných scén (první hádka Voříškové a Pechláta, návštěva u Lábuse..), které střídají scény velmi špatné (opilost Melíškové, setkání novináře a profesora, opět velmi neuvěřitelný výslech Tauše Novotným...). Spíše než o vyšetřování případu (to je podáno opravdu velmi naivně, početný tým defacto nic nedělá a spíše než s důkazy pracuje s dojmy a pocity) jde o nepřetržité moralizování. Mnoho problémů vyplývá už z předlohy/scénáře (velmi chabá až neuvěřitelná motivace vraha, špatně napsaná postava D. Novotného, opakující se téma nevěrného ženáče). Jako ano, proč neudělat krimi s artovými prvky. Otázkou je, jestli tak činit u této věci, která sama o sobě stojí na poměrně chatrných základech (příběh, scénář), pak to totiž působí jako pěst na oko.

plakát

Pět mrtvých psů (2016) (seriál) 

Zajímalo by mě, koho z ČT napadlo, že se zfilmují tyto - ony to ani nejsou pořádně detektivky že? A že to bude roztažené vždy do 3 dílů, což neodpovídá hutnosti předlohy. Řekl bych že autor knih chce spasit všechny problémy světa a tepe dost klišovitě téměř všude, kde to jde, divím se, že to nevadí Jarchovskému při psaní scénáře, aby měl tendenci to aspoň trochu shodit. Policajti se chovají jako největší idioti (není divu, že tráví víc času v nemocnici než ve službě), díky režii je vyprávění megadoslovné (aby to opravdu všichni zaručeně pochopili) a v této sérii se více kecá než jedná. Pokusy o humor z toho celého dost zvláštně trčí.

plakát

Polednice (2016) 

Nedotažené a poměrně bezobsažné. Škoda, protože ten nápad samotný nebyl špatný.

plakát

Slíbená princezna (2016) (TV film) 

Tohle byl závan svěžího vzduchu, evidentně pro většinu diváků až příliš čerstvý. Já víceméně nemám námitek - živoucí postavy, slušné tempo, poctivé výkony herců, pěkné lokace, kostýmy, kamera... Scénář chytře pracuje se slabinami předlohy. Možná jen čas uvedení a žánr pohádka tomu podráží nohy. Podle mě se to dá námětem a zpracováním velmi dobře přirovnat ke Třem veteránům, zajímalo by mě, jaké emoce budily v době svého uvedení, nicméně teď mají 84% :-) Doufám, že toto taky "dozraje".

plakát

Americké dopisy (2015) (TV film) 

Atmosféru to má, to jistě, ale toho děje tam bylo opravdu jaksi poskrovnu, působí to trochu prázdným dojmem, z toho tématu by se myslím dalo vytěžit víc... Nemůžu ale říct, že bych se při sledování nudil. Hodně pomůžou lokace a hudba. Lepší průměr TV inscenací.