Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Detektivní tým od Nejsvětější Trojice vedený Marií Výrovou (Klára Melíšková) je přivolán k neobvyklému případu.
Ze zoologické zahrady v Olomouci totiž záhadně zmizeli tři medvědi. Během nočního přepadení ostrahy organizovanou skupinou maskovaných pachatelů navíc zemřel vrátný. Okamžitě se tak rozjede rozsáhlé pátrání po možných motivech bizarní loupeže velkých šelem. Stopy vedou k nelegálním obchodníkům se vzácnými zvířaty a černému trhu s produkty tradiční asijské medicíny. Prověřováni jsou zejména zaměstnanci zoologické zahrady, u kterých existuje podezření z napojení na další organizovaný zločin. Ve chvíli, kdy se začne kolem podezřelých stahovat smyčka, však dojde k další, tentokrát úkladné vraždě jednoho ze spolupachatelů. Spletitý příběh nelegálního kšeftování se zvířaty, jejich týrání, ale také vražedných útoků se velmi osobně dotkne jednoho člena týmu. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (124)

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Po Modrých stínech jsme se sešoupli dolu. Hřebejk, naštěstí, upustil od snahy natočit něco mezi krimi a artem, ale slabinou je opět scénář. První dva díly graduje, očekával jsem, že ve třetím bude dlouho arogantní gangster tahat za nitky, dokud ho totálně poldové nerozloží, ale to jsem se šeredně spletl. Gauner cca. po deseti minutách ztratí svoji dementní zpupnost a poté se, snad, již neobjeví po zbytek epizody a to pouze, abychom došli k druhému pachateli, kterého očekáváte od prvních scén prvního dílu. Mělíšková, Krobot jsou výborní. Majer snesitelný, ale jinak... Mrzí mě to, protože jsem si tuhle partu po Modrých stínech oblíbil. ()

aslavey 

všechny recenze uživatele

Věřím, že Sýkora to myslel dobře. Ale Jarchovský to dost pohnojil. Mooc ukecaný, strašně špatně nazvučený a v určitých chvílích si tam Voříšková a spol. něco šušká pod fousy a ještě, jakoby si repliky vymýšleli na place. Námět fajn. Hlavní zlej mafián fakt zloun a Krobot je spíš vtipnej, než cokoli jinýho. Případy 1.Oddělení ale jednoznačně zatím vedou ve všech našich kriminálkách. ()

Reklama

lupuscanis 

všechny recenze uživatele

PROSÍM, NEČTĚTE, POKUD JSTE NEVIDĚLI: Na počátku byla zvědavost, jak - a zda-li vůbec - se podaří režii hrubě podřízenou atmosféře, jakou byla ta Taušova z Modrých stínů, rozvinout. Nejdřív to vypadalo, že Hřebejk takřka neznatelně naváže, jen jak tentokrát diktují nejen absence 'vysoké politiky', ale i Hřebejkův odlišný tvůrčí naturel, 'vše' zklidní, zcivilní, zevšední - své schopnosti dá do služeb věci, tedy série samotné. Bohužel. Tahle naděje vzala za své ve druhé polovině Psů. Výslovně bych vytkl laxnost, kterou režie i scénář zadusily možnosti, které se před nimy zjevily spolu s rozmláceným, v mlze pohlcenýho kravínem. Jsem přesvědčený, že šlo neslevit z civilnosti a nenafilmovat to takhle ploše. A probůh, co ty dva nešťastně zřetězené monology, které by nešlo obhájit, ani kdyby nestály v šiku jeden za druhým? Nevěřícně jsem zíral už na zpověď venkovského policajta, která mi připomínala špatně sehrané ochotnické představení, při čemž bych neřekl, že šlo o schopnosti herce, jako spíš o slova, která mu byla vnucena do úst a situace, která k tomu byla nedostatečně připravena, ochotnické představení které definitivně přervalo spád děje. Když pak rovnou přestřihneme na Výrovou v roli vypravěčky, která svému zraněnému kolegovi sděluje "how it happened", je zřejmé, že tuzemští tvůrci sáhli po osvědčené metodě v naprosto nepravý okamžik, neboť abych mohl po tomto dramaturgickém manévru sáhnout, aniž by zbyla pachuť nepatřičnosti, musel bych naplnit celou řadu podmínek, z nichž, řekl bych, nebyla naplněna ani jediná - tedy s výjimkou nedostatku stopáže pro alternativu. Škoda... PS: K songu pod úvodními/závěrečnými titulky: To snad ne. ()

dinsdale 

všechny recenze uživatele

Po dlouhých letech jsem viděla televizi. Sedla jsem na jednu scénu a neodtrhla se až do konce. Překvapilo mě, že dokážeme v Čechách vyprodukovat takto dobře psané dialogy, napětí, bezva herce, uvěřitelné scény, civilní postupy, zachytit skutečně probíhající trendy, dávat smysl v širším kontextu. Za mě palec hore, veřejná služba done right. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Po pitvě je každej generál." Pět mrtvých psů mělo slušnou atmosféru a ... tím to končí. Je na tom moc vidět, že odborní poradci byli judři plukovníci, kteří o výkonu nemají nejmenší tušení a na obvod jezdí jen buzerovat platfusáky za špinavý boty. Proto při vyšetřování trapas střídá trapas a to až někam k trestnýmu činu "ošahávání veřejného činitele". To už snad není ani zábavný. ()

Galerie (171)

Zajímavosti (13)

  • Chovatel medvědů jezdí na motorce Simson. (Winster)
  • Na konci epizody, když Viktor volá Marii (Klára Melíšková), tak u něj svítá, zatímco u Marie, která má ve své kanceláři několik stěn oken, je hluboká noc. (Brain)

Reklama

Reklama