Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (7)

plakát

Alfa (2018) 

Revenant to uplně neni no..příběh jednoduchý > náčelník kmene vzal poprvé syna na lov, tam se něco stalo, všichni si mysleli, že syn umřel, on neumřel nějak se z toho dostal, pak skorozabil vlka, pak se s vlkem skámošil, navzájem si zachraňují životy a pak se snaží najít cestu zpět domů krz pro ně tehdy zabijácké roční období. Některé záběry a vizualizace celkem povedené, některé do očí bijící svou nereálností. Zvířecí faktor vždy zatahá za srdíčko a vyvolá nějakou emoci. Těch pár momentů tady je. Trailer nadchne víc, než-li samotný film (nebo alespoň u mě to tak bylo, čekal jsem od toho kousek víc)

plakát

Všechny prachy světa (2017) 

Scott zkrátka patří mezi mé oblíbené tvůrce filmu. Můj obdiv pro jeho vizualizaci uvrzuje i v tomto snímku. Wahlberg, tak jak ho mám nejradši - vážné a drsňácké vystupování. Interiérová seznace pro vyznavače anglického stylu. Dobový soundtrack a Stouni, kteří nikdy neomrzí dodají šmrnc..

plakát

Schindlerův seznam (1993) 

Obrovské procentuální hodnocení právem Spielbergovi patří. Autentičnost včetně černobílého vyobrazení násobí emoční stopu, kterou snímek zanechává. Druhoválečná tématika je velmi oblíbený kinematografický žánr a tento film zařazuji mezi top 5, které jsem zatím viděl.

plakát

Geostorm: Globální nebezpečí (2017) 

Od filmu jsem neočekával nic výjmečného, nicméně ve skrytu duše jsem díky hereckému obsazení a záběrům traileru doufal o stupeň silnější dílo. Bohužel Armagedonské manýry, tipizované odpočítávání katastrofy, které je na sekundy odvráceno a až moc destruktivní pojetí příběhu ve známých lokalitách, z něj tvoří béčkovou věc, na kterou se po druhé člověk nepodívá. Předvídatelných příběhových kombinací “záporňáka” není mnoho, tvůrci však zvolili ten nejméně očekávaný.

plakát

Patriot (2000) 

Název filmu, tedy slovo Patriot. Po právu nesoucí název, jelikož bych toto slovo vyjádřil přesně tímto snímkem. Obrovská dávka emocí. Gibson opět nezklamal, dokáže diváka v příběhu rozesmát, nadchnout, dojmout, udělat ho vážným a donutí k zamyšlení nad základními hodnotami a priority života. Filmové a kulisní prvky, které se vryjí do paměti a které si chcete jednou za čas připomínat.

plakát

Hannibal (2013) (seriál) 

Nenápadný začátek, který pokračuje do lineárně rostoucí tendence zájmu o to vědět kdy a jak příjdou na sériového vraha, kterého mají stále po boku. Jeden z mála příběhů, kdy diváka pohltí styl a vytříbenost hlavní postavy a i přes morální zábrany chce být spíše na jeho straně. Geniální propojení inteligence s medicínskými a psychologickými zkušenostmi doktora Lectera z něj tvoří respektovanou autoritu, ke které byste si došli pro radu i vy.

plakát

Jumanji: Vítejte v džungli! (2017) 

Po sérii dvou až tříhvězdičkových filmů tohoto roku, jsem na Jumanji nešel s moc velkým očekáváním. Dle traileru to mělo všechny atributy toho, co zřejmě dneska lidi chtějí vidět ala superhrdinové, přehnaná akce, nucený humor, předvídatelný průběh spousty efektů apod. Nicméně tohle se dle mého povedlo a bylo vše přiměřené tomu, co divák očekává od pohodové oddechovky. Dobré osazení se skvělým prostředí jungle nakombinaované s rozumným příběhem situovaným do dnešní doby. Zejména zajímavé provázání merita hry do aktuálních zábavných prvků reality. Z deskovky na video hru.