Reklama

Reklama

Geostorm: Globální nebezpečí

  • USA Geostorm (více)
Trailer 2

Po sérii bezprecedentních přírodních katastrof ohrožujících naši planetu se přední představitelé z celého světa dohodnou na vytvoření rozsáhlé sítě satelitů k řízení globálního klimatu, které mají zajistit bezpečnosti všech obyvatel planety. Ale nyní se něco pokazilo – systém vytvořený k ochraně Země začne na Zemi útočit a začíná závod s časem, kdy je nutné zjistit skutečnou hrozbu dříve, než geomagnetická bouře smete ze zemského povrchu všechno... a všechny. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (489)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

V první den, lidé budou mrznout, v den druhý bude země hořet a v třetí den, budou padat z nebe letadla. Strašně fajnový a pohodový film, nijak výrazně asi nepřekvapí, ale destrukce je hezká, přehledná a docela nápaditá. Film ale jinak má hrozně velké množství klišé a úsměvných scén, asi nejlepší je ta, jak Žerárd Butler surfuje po skle a ke konci se nebojí přinést oběť nejvyšší. Levelově je však asi to nejlepší, co se týče destrukce planety, ani to nepůsobilo tak moc hloupě jako u San Andreas, tam Skála použil své svaly, aby zkrotil nezbedné počasí. Ale konec je jeden z nejvtipnějších, co sem kdy viděl, u toho se nešlo nahlas se nesmát. Jo a pes to přežije, kočka ne. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Hm, hm, tak filmeček se zjevně nelíbil registrovanému partnerovi největšího ufona filmově – teoretického univerza, patrně jej z toho rozbolela hlava a odmítnul ten večer rimming, načež ten náš rozumbrada kvůli tomu chytnul hysterák a vycákal zde svou frustraci DOKONCE!!! téměř bez jediného odporného filmově – teoretického temitu! No toto! Ufona natolik do sebe zahleděného, že slovo „zábava„ již zcela vymizelo z jeho neomylného a jinými ufony tolik respektovaného slovníku. Daglesi, cukroušššy, proto, že na tebe Robert při projekci odmítnul pomrkávat kakaovým okem, až sis z toho uhnal sarkastické homozatmění, ti patrně unikl fuckt, že ten arcipadouch ponoukl na orbitu právě pana Y proto, aby se jej při nějaké roztomilé nehůdce či autodestrukcičce bez podezření elegantně zbavil a nikdo mu nadále nestál v cestě za dosažením účinku X. Ta vztahová nepříjemnost tě sice jako přechytřelého hipsterského geje kapku omlouvá, ovšem na straně druhé usvědčuje kapacypa, samozvaně erudovaného filmového kritika a poblij cystu tvého deformátu z toho, že v afektu čumí na pohyblivé obrázky jen na půl prdele. Cože???!!! A jak už to na HOMObázi chodí, mudrc promluvil, čehož se ihned následně chytla partička jako vždy nadšeně přikyvujících beznázorových mongololidí, co zde běžně sofistikovaně pětkuje každou furtdokolovou demenci podle omalovánek pro dyslektiky, a že prý děj na piču, dialogy na piču, logika na piču, všechno na piču … a hystericky tomu kurví rejtynk. Zjevně nebyli schopni přeslabikovat, že film není deklarován jako katastrofický, nýbrž jako SCI-FI. A to znamená, že si mohou tvůrci vědecky fantazírovat s jakýmikoliv satelitními vyfikundacemi ovlivňujícími počasí, jak se jim jen zachce, a pozastavovat se nad tím může opravdu jen hloupý a sebestředný kokot, jehož by Verne s úsměvem nakopal do prdele, kdyby ještě jules! Geostorm je prostě typická staroškolská armagedoní emerichárna, nápaditě spojená s napínačem a se všemi očekávanými klišé, patosy a dírami. Ovšem krásně udělaná, vinně potěšující, a svižná, tudíž pokud u vás film neplní svůj hlavní a prvotní účel, tedy bezstarostnou zábavu, ale je spíše prostředkem k demonstraci toho, jak moc jste upjatý samolibý pičus, vyhýbejte se tomu důsledněji než vegan tataráku. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ač jsem si od Geostormu moc nesliboval, byl jsem příjemně překvapen. Ano, není to sci-fi, je to čirá fantazie, kde náhoda střídá náhodu, kulky se vyhýbají kladným postavám, blesk spálí jen auto padoucha a dostat se z vesmírné stanice před kolapsem nemusí být tak těžké, jak by se na první pohled zdálo. Jenže film, přes všechny ty náhody a nelogičnosti, má spád a napětí, skvělou kameru, báječné speciální efekty (viděno v 2D), dunivou hudbu a pozor! neskončí jako.... Armageddon. Užil jsem si veškerou destrukci, sežehnutí chrámu Vasila Blaženého, zaplavení Dubaje, smrtící led na plážích Rio de Janeira i obří kroupy v Tokiu. Zábavnější než Den poté (2004). ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od podobně laděných emmerichovin atp. se Geostorm nespoléhá pouze na efekty, ale servíruje i zápletku, která sice není vypilovaná úplně k dokonalosti a obsahuje řadu klišé, ale to tady vůbec nevadilo. Vlastně jedinou větší vadou na kráse byly neustálé půtky mezi bratrskou dvojící, které mi občas lezly dost na nervy, byť se Sturgess s Butlerem snažili, aby tomu tak nebylo. Pokud jde o samotné bouření, tak ho sice mohlo být víc, ale na druhou stranu to, co tu bylo, stálo za to. Pokud nemáte potřebu se rýpat v detailech a chcete se jen bavit, je Devlinův režijní debut ideální. 80% ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Dlouho odkládaný sci-fi film je režijním debutem Deana Devlina, producenta stojícího za většinou filmů Rolanda Emmericha. Emmerichovy filmy jsou ve většině případů geniální ztělesnění anarchie a Emmerich je režisér zručný. Devlin si zde ale ukousl až příliš velké sousto a měl radši zavolat Rolandovi. Devlin je pořád přece jenom debutant a dostal film za 120 milionů dolarů. Což je pro debutanta hrozně moc avšak zázraky se stávají. U Geostormu to dojelo tak na 50 procent. Geostorm není špatný film. Nejde však ani o dokonalý film. Akční scény i přes rozpočet úplně zaujmout nedokážou a celá zápletka je opravdu přitažená za vlasy a navíc ne úplně vysvětlená (alespoň dle toho co jsem zaregistroval) Herecká stránka je v pořádku: Gerald Butler je opět sympatický hrdina, Jim Sturgess je jeho ying-yangovský bráška a do toho jim ve vedlejších rolí sekundují Ed Harris a Andy Garcia. Především vztah bratrů je fajnově propracovaný a dojde k jedné emočně vyhrocené scéně která se oboum hercům povedla. Geostorm je však pořád řadový blockbuster a i když to na konci vypadá, že zaexperimentuje nakonec spadne do řadového klišé. Jako žánrová výplachovka ovšem vysoce fajn. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (9)

  • Geostorm: Globální nebezpečí byl hotový už několik let, ale kvůli nespokojenosti studia a následným vynuceným přetáčkám (a do etrému natažené postprodukci) se dočkal premiéry až v řijnu 2017. (ČSFD)
  • Nejdříve byl snímek pod záštitou Paramountu, ale nakonec se produkce ujalo studio Warner Bros. (filmsim)
  • Natáčelo se v Číně, USA a Spojených arabských emirátech. Točilo se od 20. října 2014 do 10. února 2015. (Yardak)

Reklama

Reklama