Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Poslední recenze (720)

plakát

Rod Draka - Série 1 (2022) (série) 

Když jsem vloni hodnotil Better Call Saul stejně nebo snad i lépe než původní Breaking Bad, řekl jsem si, že některé prequely jsou fakt povedené. Přestal jsem se tedy bát, že House of Dragon bude rychlokvaška a udělal jsem dobře. V GoT chyběli draci (tedy prvních několik sérií) a ty tady dostáváme v hojném měřítku. Válka se teprve chystá, jak je tomu zvykem, ale defakto v každém díle si užijete minimálně jeden fatality kill. Taky se tady nějak moc rodí. Tolik narozených dětí a detailních záběrů na dámské placenty bych mohl oželit. Kromě Daemona jsem neznal žádného herce a máme tak podobně jako v GoT nové tváře, které nejsou ošlehané větrem jiných seriálů. Myslím si, že tohle dílo žádného fanouška neurazí. Četl jsem před lety celkem těžkou bichli o historii Západozemí a pamatuju si, že tam byly krásně zpraované rodokmeny. Naštěstí jsem úspěšně zapomněl kdo je čí předek a tam mám trošku překvápko kudy cesta povede a vlastně si ani nevybavuju kolik dekád jsme před startem GoT. Přál bych si, kdyby se časové linie spojily, ale na to si budeme ještě muset pár let počkat.

plakát

Samuraj (1967) 

Když umřel Delon, tak jsem na Twitteru viděl fotku právě z tohohle filmu. Zaujala mě a říkal jsem si, že si musím něco s Delonem pustit. Není náhodou, že zrovna hraju hru Hitman, které se dle zde uvedených zajímavostí částečně inspirovala taktéž Samurajem. Precizní naplánování akce a šachová predikce několika tahů dopředu vám může zaručit pozitivní výsledek. Vždycky je samozřejmě nějaké to ale. Moc zajímavá byla část předvolání a výslech všech podezřelých v balóňáku a s kloboukem. To si neumím dneska představit, takovou akci kulový blesk :-) Film byl zajímavý, ale tím, že měl stylistiku spíše mlčenlivého filmu a ten vizuál toho po chvíli zas tolik neřekl, tak jsem se začal dost nudit. Určitě pochvalme výkon Delona a jeho milenky (ve skutečnosti manželky).

plakát

Šógun - Série 1 (2024) (série) 

Začalo to dobře. Anjin přivítá do neznámé země, kde zjistí, že už ji dříve objevili jeho portugalští nepřátelé. Souhrou osudu, vlastním úsilím a troškou toho štěstíčka se mu podaří dostat se do top ligy pod křídla lorda Toranagy. Ten však hraje šachy a tak celý seriál budete trochu tápat proč dělá ten to a ten zas tohle. Navíc pokud nemáte jmenný rejstřík, tak se začnete ve všech těch sanech a synech a bratrech svého strýce ztrácet. Někdy po půlce vám je navíc jasné, že "slibovaná" bitva se asi neodehraje a seriál naháže všechny klacky pod nohy, aby nemuseli generovat tak velkou CGI pomelici. Nevadí, tenhle seriál je podobně jako třeba Hra o trůny hodně o dialozích a sem tam nějaká ta hlava upadne. Za co dávám největší plus jsou japonské tradice a zvyky. Pokud je to pro vás neznámá jako pro mě, tak si to užijete, protože na tohle se kouká s otevřenou pusou. Pečlivost, cílevědomost a hlavně totální loajalita Japonců je nesrovnatelná s ničím jiným. Za to patří určitě jedna hvězda. Příčí se mi tomu však dát hvězdy čtyři, protože to nebylo tak dobré, abych se těšil na případné pokračování. Abych si googlil reálné situace a nebo soucítil (kromě Mariko) s některou z postav. Takže hezký nadpůrměr, ale druhou sérii si rozmyslím, zda se mi do ní chce investovat čas.

Poslední hodnocení (1 733)

Rod Draka - Série 1 (2022) (série) (S01)

12.09.2024

Samuraj (1967)

05.09.2024

Šógun - Série 1 (2024) (série) (S01)

27.08.2024

Velmi nebezpečné známosti (1999)

18.08.2024

Pokémon: Detektiv Pikachu (2019)

04.08.2024

Fallout - Season 1 (2024) (série) (S01)

31.07.2024

Hra na oliheň (2021) (seriál)

25.07.2024

Symptom Pandorum (2009)

06.07.2024

Garfield ve filmu (2024)

26.06.2024

Reklama