Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (10)

plakát

Padesátka (2015) 

Nečekal jsem nic extra, ale nakonec jsem se docela slušně pobavil. A to se mi u nového českého filmu v poslední době už dlouho nestalo. Každopádně mi to tady přijde docela podhodnocené. Pavelka se mi v jeho roli opravdu líbil a Schmitzer dokonalý. :D Čtyři hvězdičky si to podle mě zaslouží.

plakát

Wrecker (2015) 

Ze začátku to vypadalo hodně nadějně. Hezká příroda, hezké záběry. Ale potom se to jaksi zvrhlo... Škoda.

plakát

Scream (2015) (seriál) 

Jako skalní fanoušek hororové série Vřískot jsem měl při prvních informacích, že se chystá seriál na MTV namísto dalšího filmu, lehce negativní pocity. Další pochybnost ve mě vyvolala maska, kterou se bude vrah v tomto seriálu zkrášlovat a která není ta, kterou jsme mohli vídat ve filmech. Nakonec jsem si i přes tyhle "maličkosti" první sérii seriálu opravdu užil a v mnoha ohledech mi to připomínalo staré dobré Vřískot filmy. Nevím jak moc se Wes Craven jako producent podílel na tvorbě tohoto seriálu, ale jeho ruka je tam znát. Hlavní čtveřice postav je vcelku sympatická a člověk si vybuduje k těmto postavám docela pozitivní vztah. Je pravda, že se v seriálu objevuje celkem dost neuvěřitelných scén a "náhod", ale i přes to jsem si to dokázal užít. Člověk to nesmí brát až tak vážně! Vraha nám scenáristé tají až do posledních minut, hudba v seriálu skvěle zasazená. A pochvala za Pulp Fiction tanec na hallowenském plese :D Je to poslední výtvor na kterém se Wes Craven podílel a myslím si, že ve finále nemusí být zklamaný. Já jsem nebyl. Čest jeho památce.

plakát

Vřískot 4 (2011) 

Nové desetiletí. Nová pravidla. Po skvělém úvodu a narážkách (aneb milujeme nekonečné série) jsem se na další obsah filmu těšil ještě více. Sidney, Gale, Dewey se po letech setkávájí ve Woodsboro, aby s novou generací opět vřískali pod čepelí tajemného Ghostface. Fanoušci předešlé série si Vřískot 4 užijí naplno a najdou mnoho odkazů na minulé díly, tedy především první díl. Wes Craven si taky dokázal poradit s moderní dobou a novými technologiemi a zakomponovat je do děje. A především scénarista Kevin Williamson to dokázal rozjet a nešetří odkazů a naražek na nynější filmovou hororovou tvorbu a všechny ty rebooty a remaky :-) Vtipných hlášek a scén se také pár objeví a v té hromadě zavražděných obětí a krve neztrácejí svůj význam. Nad vrahem jsem uvažoval od třetiny filmu a nepřišel jsem na něj :-) Jelikož Vřískot 4 byl pro mě filmovou událostí roku 2011 a těšil jsem se na něj už od doby, kdy se objevily spekulace, že se začne natačet čtvrtý díl, jsem nadmíru spokojen, že se tak stalo a dávám 5*.

plakát

Let číslo 93 (2006) 

4* dávam za film a jednu hvězdičku přidávám na památku obětí z 11.9.2001.

plakát

Wanted (2008) 

Kill one, save a thousand.

plakát

Nezvratný osud 3 (2006) 

Smrt a osud jsou tady pořád a hned tak nezmizí. Díky natočení prvního dílu, vznikl naprosto originální horor. Přišel druhý díl (podle mě lepší než první) a teď nám tvůrci naservírovali další porci bizardních nehod. Bohužel, s prvotně skvělým nápadem, se však už jen opakuje děj a změnit lze jedině herecké obsazení a způsob jejich konce. Nápad s horskou dráhou není tak špatný, stejně tak jako smrt v solárku. Ale už to nemá takovou šťávu jako předešlé dva díly. Ale přesto ***.

plakát

Ztraceni (2004) (seriál) 

Seriály jsou v této době fenoménem. A tenhle to jen potvrzuje. Podle mě jeden z nejlepších seriálů, co kdy byl natočen. Každý si díky mnoho postavám najde svého oblíbence a najde si i toho, koho zrovna moc nemusí. Každá postava je něčím vyjímečná a se skvělým prostředím, kde se seriál odehrává, dává dohromady skvělou podívanou. Tajuplný ostrov, flashbacky, rozpory a vztahy mezi postavymi jsou zárukou opravdu skvělého seriálu. Zasloužených 5 hvězdiček.

plakát

Nezvratný osud 2 (2003) 

For Every Action ... There Is Reaction. For Every Cause ... There Is An Effect. For Every Beginning ... There Is An End.