Reklama

Reklama

The 81st Annual Academy Awards

(pořad)
všechny plakáty
Trailer 1
Publicistický
USA, 2009, 195 min

Účinkují:

Hugh Jackman, Steve Martin, Tina Fey, Queen Latifah, Eva Marie Saint, Tilda Swinton, Whoopi Goldberg, Goldie Hawn, Anjelica Huston, Jennifer Aniston (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Výroční udílení prestižních cen Americké filmové akademie - již po 81. se rozzářený sál zaplní leskem a elegancí filmových hvězd a napjatým očekáváním. (oficiální text distributora)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (117)

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Opožděně, ale přeci jen hodnotím... 81st Annual Academy Awards byl skvostný zážitek. Skvostný nikoli ve smyslu, že mě to rozdrtilo, ale prostě mě to povzbudilo. Víte, když sledujete americké talk-show, ve kterých se lidé chovají jako smyslů zbavení, málokdy vás pobaví a navíc se neuvěřitelně zostudí, utvrdí vás to v názoru, že zaoceánské publikum je fakt idiotský (viz. Oprah Winfrey Show). Pak přijdou Oscaři. S noblesním Hughem Jackmanem, skvělým scénářem, perfektně načasovanými gagy a hlavně s optimistickou atmosféru ve stylu: přišli jsme vzdát hold skvělým lidem, tak si užijme a chovejme se podle toho. Skvěle to popsal pshimi, který pravil, že strávil svůj čas ve společnosti lidí, kteří se umějí bavit a za to jim moc děkuje. Já taky. Výsledky jsou mi docela šumák. Ale už jen to jak Hugh Jackman pozvedl alespoň na chvilku morálku upadající americký zábavy, si zaslouží plný hodnocení. Perfektní show! P.S. chci vytvořit petici, která by zničila Českého lva!!!!! ()

cab 

všechny recenze uživatele

Povedena show s uzasnym rozjezdem na kterem ma nejvetsi zasluhu pruvodce celeho ceremonialu (Hugh Jackman) bohuzel s postupem casu sklouzava v nudnejsi pasaze a ztraci na sve dravosti a smrncu ze zacatku. O reklamnich pauzach se radeji nebudu vyjadrovat, nebot bych musel pouzit nevybiravych slov. 70% ()

Reklama

LordSnape 

všechny recenze uživatele

K předávání Oscarů mám vždy své výhrady. Vcelku průměrná zábava, které místy dominuje podivuhodné rozhodnutí komu připadne soška. Nejvíc mě tentokrát ze židle zvedl Oscar za zvláštní efekty, když to vyhrál mezi filmy jako Temný rytíř, Iron Man či Bejamin Button. Nic proti Fincherově trháku, moc se mi líbil, jen by mě zajímalo, kde jsou sakra ty skvělý efekty? To jim nestačila soška za masky? Fakt podivný. Prostě jako vždy. ()

Kicune 

všechny recenze uživatele

Takže letos se to povedlo! Obávala jsem se Hugh Jackmana v roli moderátora večera, ale opak je pravdou, byl přímo famózní! Fandila jsem filmu Slumdog Millionaire a proto jsem ze Světozoru odcházela s úsměvem od ucha k uchu. Sama show ze začátku postrádala na dynamičnosti (tedy až na perfektní úvod) a až zhruba od poloviny zazněly první tóny a hudební čísla, která se pak téměř zběsilé střídala. O hvězdu míň za křivdu Mickemu Rourkovi a za to, že zkrátili nominované písně, na O Saya a Jai ho v plném znění a na obrovském plátně jsem se těšila už měsíc dopředu. No a teď už jen doufám, že příští rok (2010) na Oscary půjdu zase a počtvrté do kina a nebudu usínat doma před televizní obrazovkou. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Podle mě jedna z nejlepších Oscarových nocí! Hugh Jackman má charisma na rozdávání! A že ho rozdal! Důstojné připomenutí těch, kteří se loni vydali do hvězdného nebe, odkud není návratu. Závěrečná Newmanova scéna z "Kočky na rozpálené plechové střeše" vehnala nejenom mě slzy do očí. Vtipné vložky s představením loňské filmové produkce se povedly - obzvlášť představení komedií duem, vlastně ve finále triem Francem, Rogenem a Kaminskim. Vrcholem pro mě bylo hudební číslo složené ze slavných muzikálových melodií no a samozřejmě předání In Memoriam "Jokerovi" Ledgerovi. Výborným tahem scénaristů večera byla pětice v minulosti Oscarem obdarovaných herců, kteří předávali zlatého plešouna dalšímu svému hereckému kolegovi. Nenuceně upřímné. Zklamáním naopak představení nominovaných písní a Goldie Hawn (její vizážista by měl letět na hodinu, né na minutu). A ocenění samotné? No...P.S. Tak mě napadá, s čím přijdou naši scénaristé na "Českých lvech"? Bude to opět snůška rádobyhumoru a trapných póz anebo konečně večer na úrovni s gracií a stylem? Nevím, jestli najdu odvahu se podívat... ()

Zajímavosti (5)

  • Film Pochyby (2008) byl prvním filmem od muzikálu Chicago (2002), který získal všechny 4 nominace v hereckých kategoriích. Neproměnil však ani jednu. (jezurka42)
  • Když Alan Arkin představoval Philipa Seymoura Hoffmana, nominovaného v kategorii nejlepší herec ve vedlejší roli, Arkin ho omylem nazval jako "Seymour Hoffman Philip". (jezurka42)

Reklama

Reklama