Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (23)

plakát

Neúplatní (1987) 

Nelítostná doba, drsné prostředí, silný příběh, skvělé herecké výkony, ale i přesto všechno se to nemůže rovnat s mafiánskými filmy jako je celá trilogie Kmotra či Mafiáni.

plakát

Nelítostný souboj (1995) 

Nejlepší kriminální snímek co jsem kdy viděl. Po celý film ve mně vládlo napětí, jak to celé dopadne a já nemohl ani popadnout dech, obzvlášť při konečné scéně a skvěle propracovaných heistech, připomínající mé mladí strávené u počítačové hry PayDay 2 (dozvěděl jsem se odkud tato úžasná hra čerpala a kde se převážně inspirovala). Soupeření Al Pacina a Roberta de Nira pro jejich úžasné výkony ani netřeba zmiňovat. Tato dvojice prostě nemá chybu, a tak mě mrzí že jsme ji nemohli doposud vidět ve více snímcích.

plakát

Wind River (2017) 

Poutavý příběh s důmyslnou myšlenkou v nádherném přesto krutém prostředí + úžasně přesvědčivé herecké výkony. Nejlepší film tohoto roku, už u něj pouze čekám na Oskara (bojovat s ním by mohl pouze Dunkirk).

plakát

Sněhulák (2017) 

Netradiční kriminálka s alespoň pro mě celkem kreativním vrahem, který má z mého pohledu i smysl pro humor (bral jsem ji s nadhledem) a nádherným severním prostředím. Když si lidé při drastických vraždách vedle mně zakrývali oči, já jsem se jen nedočkavě ,,usmíval" a čekal na kterém místě se sněhulák objeví. Po přečtení komentářů k filmu jsem čekal průměrné až podprůměrné dílo, avšak při sledování jsem byl velice překvapen kolik lidí děj a pointu filmu vůbec nepochopilo nebo snímek od začátku tak odsoudili, že se už ani nesnažili film pochopit či mu dát nějakou šanci. Bohužel byl děj poměrně předvídatelný, některé slepé děje a jednání nelogické a konec nevyvrcholil tak jak by si každý přál. Knihy vůbec nečtu, ale po tomto filmu zvažuji její přečtení.

plakát

Naprostí cizinci (2016) 

Úplně nový originální námět. Výborný návod jak si zničit všechny partnerské i přátelské vztahy.

plakát

Štěpec (2017) (TV film) 

Velmi dobře a příjemně zpracovaný dokument o jednom z nejúspěšnějších českých sportovců, kde se nahlíželo do soukromého života. Vystupují zde i další známí čeští sportovci jako je Tomáš Berdych, Petr Čech, Jaromír Jágr, Pavel Nedvěd a další... Trochu škoda že tam radši nebylo více informací o sportovní kariéře než podrobné pitvání vztahů, ale jinak dokonalé.

plakát

Dannyho parťáci (2001) 

Absolutní jízda od začátku do konce. Skvělé charaktery, originální řešení problémů a pobavení na úrovni. Všechno je tak složité až je to jednoduché. Výborná práce Soderberghu.

plakát

Vykoupení z věznice Shawshank (1994) 

Naděje umírá poslední! I já žiji v naději, že se ještě někdy někomu podaří natočit alespoň z poloviny tak dokonale lidský film jako se to povedlo právě Frankovi Darabontovi. Při filmu i po něm brečet? Či se pousmívat s pocitem radosti? Ani jedno. Jen sedět dál a vychutnávat si film do samotného konce i s nepřetržitým tokem smíšených myšlenek. Nejlepší film který by měl každý vidět.

plakát

Pobřežní hlídka (2017) 

Typická americká ždímačka peněz se super hvězdami co by se měla každému líbit. Překrásné ženy, namakaní muži, atraktivní prostředí, moderní populární hudba, akce jako z Bondovky a trapné vtipné scény. Vše se to tváří líbivě, ale když se dá vše dohromady vznikne z toho zbytečně přeplácaný film.

plakát

Absolvent (1967) 

Nejnapínavější romantická komedie co jsem kdy viděl, doprovázená dokonalou hudbou. Dustina jsem si po jeho ,,suverením'' výkonu velmi oblíbil. Bohužel mě konec trochu zklamal, ale jak z téhle situace udělat při poslední scéně happy end?